LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Σφοδρά πυρά και τη 2η μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας - Οξείες αντιδράσεις στην ομιλία Καραμανλή. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στην Ν.Δ. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής διάρκειας δύο ημερών. ***** Δήμος Αθηναίων: Ένταση με κατοίκους των Εξαρχείων στη Συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου. ***** Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν νεκροί δύο ακόμη αγνοούμενοι. ***** Μόσχα: Τουλάχιστον 143 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Γ. Κατρούγκαλος: Ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση κινεζικής τράπεζας στην Ελλάδα

«Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού επιβεβαίωσε τον στρατηγικό χαρακτήρα της συνεργασίας μας με την Κίνα και το γεγονός ότι έχουμε σήμερα το καλύτερο επίπεδο των διμερών σχέσεων από ποτέ», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από το Πεκίνο. Παράλληλα σημείωσε ότι μετά την υπογραφή του νέου τριετούς πλαισίου συνεργασίας ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση κινεζικής τράπεζας στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο Υπουργός, ο οποίος συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στο ταξίδι του στην κινεζική πρωτεύουσα με αφορμή το 2ο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου της Πρωτοβουλίας για τον «Δρόμο του Μεταξιού», τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν τόσο με συμβολικό τρόπο, καθώς ο Πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που κλήθηκε να μιλήσει στο φόρουμ, όσο και σε επίπεδο πρακτικό, αφού «έπειτα από καιρό και με συστηματική διαπραγμάτευση δόθηκε η άδεια εισαγωγής στην Κίνα για τον κρόκο, που ήταν από τα βασικά αιτήματα που είχαμε στο παρελθόν». Μάλιστα, σύμφωνα με τον Υπουργό, πρόκειται να προχωρήσει η διαδικασία και για μια σειρά άλλα φρούτα, που ήταν στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης όλο το τελευταίο διάστημα.

Όλες αυτές οι θετικές εξελίξεις, εκτιμά ο κ. Κατρούγκαλος, είναι απόρροια του κλίματος που δημιούργησε η επίσκεψη αλλά και του γεγονότος ότι «συστηματικά αναβαθμίζονται οι διμερείς σχέσεις την τελευταία τετραετία», χωρίς να παραγνωρίζεται, όπως σημείωσε, το γεγονός ότι και οι παλαιότερες κυβερνήσεις είχαν επενδύσει στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με την Κίνα, «αλλά ποτέ δεν ήταν σε τόσο καλό επίπεδο».

Έρχεται κινεζική τράπεζα στην Ελλάδα;

Σε ό,τι αφορά το νέο τριετές (2020-2022) Πλαίσιο Συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα από τον ίδιο τον κ. Κατρούγκαλο και τον αναπληρωτή επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC) Zhang Yong, παρουσία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών, ο Υπουργός επισήμανε στο ΑΜΠΕ ότι περιλαμβάνει συγκεκριμένους τομείς, «στους οποίους θα πρέπει να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε», φέρνοντας ως παράδειγμα τον χρηματοπιστωτικό.

«Φαίνεται ότι είναι σε καλό δρόμο να έρθει και να εγκατασταθεί στην Ελλάδα κινεζική τράπεζα», σημείωσε ο Υπουργός, επισημαίνοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας που υπάρχουν επίσης στον τουριστικό τομέα, όπου «είμαστε σχετικά πίσω σε σχέση με το μεγάλο δυναμικό που έχει η κινεζική αγορά», στον τομέα των επενδύσεων, ειδικά σε νέες τεχνολογίες, αλλά και στον αγροτικό τομέα.

Ειδικότερα για τις νέες τεχνολογίες, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι σημαντική ήταν και η συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τους επικεφαλής της Huwaei, σήμερα, στο πλαίσιο ανάλογων συναντήσεων που είχε και ο ίδιος, στη Σαγκάη, κατά την πρώτη διεθνή έκθεση εισαγωγών της Κίνας.

«Η Κίνα, όπως το είπε ξεκάθαρα και ο Πρόεδρος Σι, επιδιώκει πια να μην είναι μόνο το παγκόσμιο εργοστάσιο, όπως ήταν όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, αλλά να γίνει και μια παγκόσμια εσωτερική αγορά, γιατί αυτή τη στιγμή έχει μια μεσαία τάξη 400 εκατ., καμιά άλλη χώρα στον κόσμο δεν έχει μια τέτοια μεσαία τάξη και θέλει πια να καταναλώνει προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως είναι τα αγροτικά μας, να ταξιδεύει στο εξωτερικό κ.λπ. Έχουμε, λοιπόν, και μία σύμπτωση συγκυρίας στις καλές μας σχέσεις με την Κίνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ