Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

«Μασάζ» στους γαλάζιους Βουλευτές για βελτίωση του κλίματος

Μ
πορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρίσκεται εκτός συνόρων εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα, για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ωστόσο στην Αθήνα οι εσωκομματικές διεργασίες στη Ν.Δ. βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 
Η κοινοβουλευτική ερώτηση των 11 βουλευτών για τα κόκκινα δάνεια προς τον Κωστή Χατζηδάκη, οι μουρμούρες στην γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα και η διαγραφή του Μάριου Σαλμά προκάλεσαν αναπόφευκτα αναταράξεις στην κυβερνώσα παράταξη που αναζητά να βρει τον χαμένο της βηματισμό.


«Δεν υπάρχουν εσωκομματικά ζητήματα. Υπάρχουν λαϊκές ανάγκες τις οποίες η Κυβέρνηση έχει χρόνο μπροστά της για να θεραπεύσει», δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Καραμανλής - Η πολιτική ως δημιουργία», στο Αμφιθέατρο Πινακοθήκης - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου. Στην πρώτη σειρά κάθονταν οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, στην κοινή επανεμφάνισή τους μετά την ηχηρή παρουσία τους στο Πολεμικό Μουσείο εντός του καλοκαιριού. Αμφότεροι απέφυγαν να σχολιάσουν οτιδήποτε αφορά τα εσωκομματικά, αν και ερωτήθηκαν από δημοσιογράφους.

Τα τελευταία 24ωρα επιχειρείται, με διάφορες μορφές, ένα πολιτικό… μασάζ στους Βουλευτές, κάποιοι από τους οποίους θεωρούν εαυτούς ως κομπάρσους, με υποβαθμισμένο ρόλο και αποκομμένους από το κέντρο λήψης των αποφάσεων, το Μέγαρο ΜαξίμουΔεν είναι τυχαίο ότι, ενόψει της επιχείρησης συσπείρωσης, ο Πρωθυπουργός προγραμματίζει μετά την επιστροφή του να ξεκινήσει και πάλι συναντήσεις με τους Βουλευτές. Η αρχή αναμένεται να γίνει την άλλη Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, ημέρα των 50ών γενεθλίων της Ν.Δ., σε εκδήλωση έξω από το ιστορικό νεοκλασικό της Ρηγίλλης.

Συναντήσεις και γεύματα

Μέχρι τότε, σε εξέλιξη βρίσκονται μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων και… γευμάτων, προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα. Ανάμεσα στα άλλα, ο Γραμματέας της Κ.Ο. Σταύρος Καλαφάτης συναντά τους Βουλευτές ανά ομάδες, την ίδια ώρα που τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενημερώνονται από τους Υπουργούς για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Την Τρίτη αυτό συνέβη με την Υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες ενημερώσεις και από άλλους Υπουργούς, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Σοφία Ζαχαράκη και ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Πρόσφατα, εξάλλου, ο Γιώργος Φλωρίδης εθεάθη με Βουλευτές σε ταβέρνα στο Μεταξουργείο, ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ο οικοδεσπότης στην Αθηναϊκή Λέσχη σε σύναξη των Βουλευτών της Ν.Δ. που μετέχουν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και χθες το βράδυ αντίστοιχο τραπέζωμα ήταν προγραμματισμένο να παραθέσει ο Κυριάκος Πιερρακάκης στους γαλάζιους Βουλευτές της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στον «Καραβίτη» στο Παγκράτι.


«Οι Βουλευτές θέλουν να εφαρμοστούν όλα αυτά που έχουν νομοθετηθεί ακόμη πιο έντονα, θέλουν ακόμη περισσότερα, να ρωτάνε για τους συμπολίτες τους να πάρουν απαντήσεις για τα στατιστικά στοιχεία. Έτσι λειτουργούν οι Δημοκρατίες», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στο Action 24, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Για να δοθούν απαντήσεις, όπως είπε, «πρέπει να γίνουν ερωτήσεις. Οι Βουλευτές δεν είναι χειροκροτητές. Οι βουλευτές είναι οι πιο σημαντικοί πυλώνες του Πολιτεύματός μας». Αναγνώρισε πάντως και περιπτώσεις «που υπάρχουν παράπονα». 
euro2day.gr

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ