Reuters: Ανασύρθηκε η σορός του Χασάν Νασράλα στην Βηρυτό. ***** Ν. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια ένα κόμμα νοσταλγίας». ***** Άννα Διαμαντοπούλου: Προεκλογικό σποτ με «Απαράδεκτους». ***** Mαστογραφία: 416.000 γυναίκες την έκαναν δωρεάν, σε 26.000 βρέθηκαν ευρήματα. ***** Ο θάνατος Νασράλα δεν θα είναι μάταιος, λέει ο ηγέτης των Χούθι. ***** Ισραήλ: Νέες επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. ***** Νεκρός υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ από ισραηλινά πυρά.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Κλείνει το καθημερινό φύλλο της Αυγής

Ο
ι προσπάθειες να επιβιώσει το καθημερινό φύλο της ''Αυγής'' δεν απέδωσαν και ο οικονομικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαυροκεφαλίδης ενημέρωση τη Διεύθυνση της εφημερίδας ότι η έκδοση αναστέλλεται. Η αναστολή αφορά μόνο την καθημερινή ''Αυγή'' ενώ το κυριακάτικο φύλο και η ιστοσελίδα aygi.gr θα συνεχίσουν κανονικά.
Η απόφαση θεωρήθηκε επιβεβλημένη καθώς το κομματικό έντυπο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η κρατική επιχορήγηση μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ μετά το ποσοστό 17,8% που έλαβε το κόμμα στις περσινές εθνικές εκλογές. Σημειώνεται ότι η κρατική χρηματοδότηση είναι συνάρτηση των ποσοστών των κομμάτων. 

Πρόκειται για τη δεύτερη απόφαση να κλείσει η καθημερινή έκδοση. Η πρώτη είχε ληφθεί στα τέλη του 2021 επί Αλέξη Τσίπρα, καθώς το έντυπο απορροφούσε πολύ μεγάλο τμήμα της μεγαλύτερης τότε κρατικής χρηματοδότησης, με τους υπολογισμούς να φτάνουν στα τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως για μισθούς, εκτυπωτικές ανάγκες και ενοίκια. Ο θόρυβος που είχε ξεσπάσει τότε οδήγησε την ηγεσία του κόμματος σε υποχώρηση, στις αρχές του 2022, δεδομένου ότι είχε δρομολογηθεί το Συνέδριο του κόμματος και η εκλογή ηγεσίας από τη βάση, ενώ η πολιτική ζωή έμπαινε σε άτυπη προεκλογική περίοδο για τις εθνικές κάλπες του 2023.

Με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης η έκδοση αντιμετώπισε εκρηκτικά προβλήματα και, όπως είναι γνωστό, ο Στέφανος Κασσελάκης δανειοδότησε τον περασμένο Δεκέμβριο, μέσω της Εταιρείας του, τα κομματικά Μέσα προκειμένου να πληρωθούν μισθοί και δώρα Χριστουγέννων.

Όπως φάνηκε και επισήμως σήμερα, εξαντλήθηκαν όλες οι προσπάθειες να επιβιώσει το καθημερινό φύλο, δεδομένης και της πολύ χαμηλής κυκλοφορίας του. Οπότε η διατήρηση μόνο της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας avgi.gr θεωρήθηκαν μονόδρομος. Την εξέλιξη ''φωτογράφισαν'' άλλωστε τόσο οι διαρροές όσο, και κυρίως, η χθεσινή ανάρτηση του κ. Κασσελάκη για ''οικονομικό νοικοκύρεμα'' του κόμματος χωρίς τραπεζικά δάνεια και ''μαύρες'' ενισχύσεις.

«The New Daily Mail» 
Newsroom με πληροφορίες από το euro2day.gr



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Σημείωση: Ο Όθων Κουμαρέλλας είναι αδελφός του εκδότη και διαχειριστή της εφημερίδα μας, κ. Ιωάννης Κουμαρέλλας.

Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ