ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ. ***** Σούδα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο - Εκκενώθηκαν το Ναυτικό Νοσοκομείο και Σχολεία. ***** Στην κυκλοφορία το τμήμα Λαμία - Καλαμπάκα του Ε65: Σε 2,5 ώρες η απόσταση Αθήνα - Καρδίτσα. ***** Ν.Δ.: Μένουμε πιστοί στην τροχιά ευθύνης και προόδου του Κωνσταντίνου Καραμανλή. ***** Π. Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τώρα υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ η προθεσμία έληξε το Σάββατο. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα είναι ένα ακόμη ράπισμα για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Τζ. Πάιατ: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στο να μπουν κανόνες στην εξωτερική πολιτική της Κίνας

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θέλει να οι σχέσεις των δύο χωρών να ανέβουν επίπεδο», τόνισε o πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Τζέφρι Πάιατ στo πλαίσιo του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Ο κ. Πάιατ, συνομιλώντας με την δημοσιογράφο Μαριάννα Κακαουνάκη παράλληλα επεσήμανε: «Η Ελλάδα είναι ένας πολύ σημαντικός στρατηγικός μας εταίρος στο ΝΑΤΟ και παίζει σημαντικό ρόλο, μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαίους εταίρους μας στην προσπάθεια να ενθαρρύνουμε την Κίνα να παίζει με κανόνες στην εξωτερική πολιτική».
Επίσης, τόνισε ότι και ο Πρόεδρος Μπάιντεν και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών κ. Μπλίνκεν γνωρίζουν πολύ καλά την Ελλάδα και υπενθύμισε την πολύ θερμή συνομιλία του κ. Μπάιντεν με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης την 25η Μαρτίου, αλλά και το μήνυμά του κ. Μπάιντεν για το Ορθόδοξο Πάσχα. 
Σχολιάζοντας την Κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε ότι έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη στα θέματα ενέργειας, άμυνας αλλά και αυτά που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Οι επενδυτές δεν έχουν ανησυχίες που σχετίζονται με την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας όπως πριν μερικά χρόνια, αλλά  έχουν πλέον πίστη στις προοπτικές της, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρέσβης. «Η οικονομική ανάκαμψη της χώρας είναι μία πραγματικότητα, η Ελλάδα είναι πλέον παγκόσμιος παίκτης σε αρκετούς τομείς, όπως η τεχνολογία αλλά και η ενέργεια, ειδικά στον τομέα της ηλιακής και αιολικής ενέργειας».
Σε ερώτηση για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Πάιατ είπε ότι πάντα ανησυχεί για ένα επεισόδιο, όπως αυτό του περασμένου καλοκαιριού, στο οποίο οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας είχαν πολύ γρήγορα αντανακλαστικά.
Ο πρέσβης δήλωσε ότι είναι πολύ περήφανος για την αμερικανική επένδυση στο λιμάνι της Σύρου, αλλά και την «μεταμόρφωση» του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, που έδωσε «νέα πνοή στην περιοχή».
Μνεία έκανε και  στην Συνθήκη των Πρεσπών, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος για το πώς αυτή άλλαξε την γεωπολιτική της περιοχής αλλά και πόσο γρήγορα αυτό συνέβη. «Δεν πίστευα πόσο γρήγορα και θετικά θα εξελίσσονταν τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, μιλώντας για τις δύο στιγμές που ξεχωρίζει από την, μέχρι σήμερα, θητεία του στη χώρα μας είναι η επίσκεψη του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το 2016 και η «ανατριχιαστικά» συγκινητική ομιλία του στο Ίδρυμα Νιάρχος, αλλά και πρόσφατα η συνάντηση με τον επικεφαλής της Pfizer κ. Μπουρλά και τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια. Στην συνάντηση αυτή ο κ. Μπουρλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να παράξει εμβόλιο κατά του κορονοϊού η εταιρία του, «πράγμα που λίγους μήνες έγινε πράξη». Επίσης πάντα θα θυμάται την ημέρα που εμβολιάστηκε, που όπως την χαρακτήρισε «είναι η μέρα που ένιωσε ότι παίρνει ξανά τη ζωή του πίσω».
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ