LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Covid-19: 28 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Μικρή αύξηση παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα κοροναϊού για σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Όπως ανακοινώθηκε, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 28 κρούσματα, ενώ δεν σημειώθηκε κάποιος θάνατοςΠλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.458, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 785 (22,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.914 (55,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια στιγμή, οκτώ συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. Από αυτούς τέσσερις (50%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ τo 87,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Παράλληλα, 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα.
Από αυτούς είναι 61 (31,8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Δύο θετικά κρούσματα από τουρίστες

Την ίδια στιγμή, μόλις δύο είναι τα θετικά κρούσματα κοροναϊού στα 1.972 δείγματα που ελήφθησαν την Τετάρτη από ταξιδιώτες στα ελληνικά αεροδρόμια. Ειδικότερα, 1.032 δείγματα που ελέγχθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας ήταν όλα αρνητικά. Το ίδιο συμβαίνει και με 550 δείγματα που είχαν συλλεχθεί από τουρίστες που έφθασαν χθες στην Κρήτη. Από τον Προμαχώνα έγιναν 388 έλεγχοι σε ταξιδιώτες και βρέθηκαν δύο θετικά κρούσματα.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ