ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κακοκαιρία σε εξέλιξη: 6 περιοχές χτυπά σήμερα με βροχές και καταιγίδες - Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές περιοχές της χώρας. Έκτακτα μέτρα από τις Αρχές. ***** Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας - Κ. Χατζηδάκης για αναβάθμιση S&P: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο. ***** Πιερρακάκης: Κρατάμε το αδιάβλητο των Πανελλήνιων Εξετάσεων, αλλάζουμε όλα τα άλλα. ***** «Εμπλοκή» με το Άγιο Φως στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ - Στήνεται ειδικό σχέδιο. ***** Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση κοντά στην Βαγδάτη - Ισραήλ: Δεν ήμασταν εμείς.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Στ. Πέτσας: Να σταλεί στην Τουρκία ισχυρό μήνυμα ότι δε μπορεί να παραβιάζει ατιμώρητα τη διεθνή νομιμότητα


Ο πολιτισμένος κόσμος, η Ευρώπη, γενικά η Δύση, οι απανταχού της γης Χριστιανοί και βεβαίως η Ελλάδα βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση και ύβρη της Τουρκίας και του Προέδρου Τ. Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Υφυπουργός στον πρωθυπουργό σημείωσε πως πρόκειται για ιστορικό λάθος, απέναντι στο οποίο οφείλει να αντιδράσει η παγκόσμια κοινότητα. «Το ζήτημα δεν είναι ελληνοτουρκικό, αλλά παγκόσμιο. Αυτή τη διάσταση αναδεικνύει σταθερά η Ελλάδα, τόσο πριν, όσο και μετά την απόφαση Ερντογάν» επισήμανε. 

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως η Ελλάδα θεωρεί αναγκαίο να σταλεί στη γειτονική χώρα ισχυρό μήνυμα ότι κανένας δεν μπορεί να παραβιάζει ατιμώρητα τη διεθνή νομιμότητα, και πως ενέργειες κατάφωρα αντίθετες στις διεθνείς υποχρεώσεις και το Διεθνές Δίκαιο, θα έχουν συγκεκριμένες συνέπειες.

Όπως συμπλήρωσε, η Ελλάδα ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να έχει έτοιμο κατάλογο ισχυρότατων μέτρων σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και η Ευρώπη οφείλει να καταλάβει ότι έχει υποχρέωση να πάρει αποφάσεις για να βάλει φρένο στην τουρκική προκλητικότητα». Το θέμα θα τεθεί σήμερα από τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.


Τσαβούσογλου: Θα ξεκινήσουμε έρευνες στην Αν. Μεσόγειο

Η Τουρκία θα ξεκινήσει τις σεισμικές έρευνες και τις εξορυκτικές δραστηριότητες στο κομμάτι εκείνο της Ανατολικής Μεσογείου που καλύπτεται από τη συμφωνία που υπεγράφη τον Νοέμβριο μεταξύ της Άγκυρας και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο TRT HaberΠρόσθεσε πως η Τουρκία είναι «ανοικτή στη μοιρασιά» με εταιρείες από τρίτες χώρες όπως η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών ανέφερε επίσης πως η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας στη Λιβύη δεν θα ωφελούνταν εάν κηρύσσονταν τώρα εκεχειρία στη χώρα, προσθέτοντας πως η παράκτια πόλη της Σίρτης και η αεροπορική βάση της Τζούφρα πρέπει να περάσουν στην ΚΕΣ προτού αυτή συμφωνήσει σε εκεχειρία.  


Λίγο νωρίτερα, και σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, είπε πως η Τουρκία θα ενημερώσει την UNESCO για τα βήματα που θα γίνουν, μετά την μετατροπή του Μουσείου σε τζαμί. Η UNESCO έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το status της Αγίας Σοφίας ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς μετά την ανακοίνωση του κ. Ερντογάν, την προηγούμενη Παρασκευή.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ