LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Εύσημα Πενς - Πομπέο για τον ρόλο της Ελλάδας και την ελληνική οικονομία


Tον στρατηγικό χαρακτήρα της διμερούς σχέσης εξήραν ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην επίσημη δεξίωση που παρέθεσε η αμερικανική κυβέρνηση προς τιμήν του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ αναφέρθηκαν με εγκωμιαστικά σχόλια στα επιτεύγματα στο πεδίο της ελληνικής οικονομίας.

Πενς: Οι δεσμοί μας δεν υπήρξαν ποτέ ισχυρότεροι

Κατά την ομιλία του στην αίθουσα Benjamin Franklin, ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του για την θετική πορεία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, σημειώνοντας πως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει στο Οβάλ Γραφείο τον θετικό αντίκτυπο που έχει η προσωπική σχέση των κ.κ. Μητσοτάκη και Τραμπ στις διμερείς σχέσεις.

Ο κ. Πενς περιέγραψε τη κοινή φιλοσοφία οικονομικής διακυβέρνησης και εκτίμησε ότι χάρη στην ηγεσία των δύο πολιτικών οι δεσμοί ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα δεν υπήρξαν ποτέ ισχυρότεροι. «Μόνο κατά την περσινή χρονιά τα δύο Κράτη μας είχαν εμπορικές σχέσεις ύψους 3 δισ. δολαρίων. Αλλά δεν είναι μόνο οι οικονομικές σχέσεις αυτές που καθορίζουν τη μεταξύ μας σχέση. Μας συνδέει μια κοινή φιλοσοφία για τη διακυβέρνηση. Διαπίστωσα την πολύ θετική ενέργεια ανάμεσα σε εσάς και στον Πρόεδρο Τραμπ, είδα τη φιλιά μεταξύ σας, είδα επίσης τον κοινό σκοπό», ανέφερε ο κ. ΠενςΑναδεικνύοντας τις ομοιότητες στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η ελληνική και η αμερικανική Κυβέρνηση, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι οι οικονομίες των δύο χωρών γνωρίζουν άνθηση προς όφελος όλων των πολιτών.

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έκλεισε τον χαιρετισμό του με μια αισιόδοξη πρόβλεψη για το μέλλον, λέγοντας πως η αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι δύο ηγέτες του έχει δημιουργήσει την πεποίθηση ότι τα καλύτερα έρχονται. «Τα δύο Κράτη μας μοιράζονται μία σπουδαία ιστορία, αλλά, αλήθεια, είναι προφανές για μένα, ιδιαίτερα μετά την παρουσία μου χθες στο Οβάλ Γραφείο, βλέποντας τη σύνδεση ανάμεσα σε εσάς και στον Πρόεδρο Τραμπ, δύο ηγέτες γεμάτους ενέργεια με ισχυρές πεποιθήσεις και πίστη στην ελευθερία και αποφασιστικότητα να κάνουν πράξη τα πιστεύω τους για να κάνουν τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες, είναι πεποίθησή μου ότι τα καλύτερα έρχονται».

Πομπέο: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τον ηγετικό ρόλο, την ασφάλεια και την ευημερία της Ελλάδας

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα ως πυλώνα ασφάλειας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαπίστωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών συνεργάζονται πιο στενά από ποτέ και τόνισε ότι είναι σημαντικό να επεκταθεί περαιτέρω η ενεργειακή συνεργασία.

Αναφέρθηκε επίσης εγκωμιαστικά στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται στη χώρα μας, υπενθυμίζοντας ότι η αμερικανική Κυβέρνηση είχε υιοθετήσει ένα παρόμοιο μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο είχε θετικό αντίκτυπο στην ευημερία των πολιτών. Σε αυτό το σημείο εκτίμησε ότι η νέα οικονομική πολιτική που έχει υιοθετηθεί στη χώρα μας θα παράγει παρόμοια αποτελέσματα προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. «Αναλογιστείτε αυτή τη θετική αλληλουχία γεγονότων, καθώς η Ελλάδα δείχνει σε όλη την Ευρώπη τον δρόμο προς την οικονομική ανάπτυξη. Αυτό είναι πραγματικά αξιοσημείωτο, κύριε Πρωθυπουργέ», είπε ο κ. Πομπέο απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κλείνοντας, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη, καθώς και την ευημερία, την ασφάλεια και τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Υψώνοντας ένα ποτήρι με ελληνικό ούζο, ο Μάικ Πομπέο καλωσόρισε την άνθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, λέγοντας ότι «το μέλλον διαγράφεται φωτεινότερο για τις χώρες και για τη σχέση μας».

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα παραμείνει ο πιο ειλικρινής σύμμαχος των ΗΠΑ

«Έχετε δίκιο κ. Αντιπρόεδρε, η σχέση των χωρών μας δεν ήταν ποτέ πιο δυνατή», είπε με τη σειρά του ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και δήλωσε «υπερήφανος» που ηγείται της Ελλάδας «σε αυτή την ιστορική στιγμή για τις σχέσεις μας». «Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ο πιο ειλικρινής σύμμαχος των ΗΠΑ» διαβεβαίωσε και ευχαρίστησε για την υποδοχή και τα «υπέροχα λόγια» που είπαν ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. «Περάσαμε 72 φανταστικές ώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες που ξεκίνησαν με το όμορφο ταξίδι στη Φλόριντα, στο Τάρπον Σπρινκς, όπου είδαμε πόσο δυνατή είναι η ελληνοαμερικανική κοινότητα» ανέφερε. Σημείωσε επίσης πως στην Ουάσιγκτον είχε σημαντικές συναντήσεις, στον Λευκό Οίκο, σε αμερικανικά κέντρα μελετών, αλλά και με επενδυτές.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα στον αγώνα για τις αξίες της αλλά και για το μέλλον ενώ εστιάζει στην οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία ευημερίας για όλους τους Έλληνες. Επανέλαβε ότι «στην χώρα μας ακολουθούμε το παράδειγμα των ΗΠΑ μειώνοντας φόρους και η ελληνική οικονομία πηγαίνει όλο και καλύτερα», ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους Αμερικανούς επενδυτές «να πάρουν μέρος σε αυτό το νέο κεφάλαιο για την πατρίδα μας».

Σημείωσε επίσης ότι οι ιδρυτές πατέρες των ΗΠΑ εμπνεύστηκαν από τις αξίες της Ελλάδας και της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και πως το 2020 είναι μια σημαντική χρονιά για τη χώρα μας γιατί γιορτάζουμε τα 2.500 χρόνια από τις ιστορικές μάχες στις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα που επέτρεψαν στην Ελλάδα να φτιάξει τον Κλασικό Πολιτισμό. Είπε ακόμη ότι και οι Έλληνες ιδρυτές εμπνεύστηκαν από την αμερικανική επανάσταση και πως το 2021 είναι μνημειώδης χρονιά για την Ελλάδα καθώς γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. «Είναι μια ιστορία ελευθερίας, μια ιστορία ανθρώπων σε μια γωνιά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που εγκαθίδρυσαν το πρώτο, ελεύθερο, ανεξάρτητο Κράτος», υπογράμμισε επισημαίνοντας ότι σε αυτά τα 200 χρόνια η χώρα μας έχει αντιμετωπίσει κινδύνους, καταστροφές και θριάμβους.

«Είμαστε τώρα έτοιμοι να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας και ενώ μπήκαμε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να είναι η δεκαετία της ελληνικής επιτυχίας», συμπλήρωσε και ύψωσε το ποτήρι του, όπως είπε, στη σημαντική στρατηγική φιλία μεταξύ των δύο χωρών.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ