ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση Κασσελάκη - Σύμφωνα με πληροφορίες, την θέση Παπανώτα καλύπτει, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός. ***** Στ. Κασσελάκης: Το μόνο θαύμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί. ***** «Η Ε.Ε. συνδέει τις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό» - Αντιδράσεις από την Άγκυρα. ***** Π. Μαρινάκης: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θέλουμε συνέχιση διαλόγου με Τουρκία. ***** Ακριβεια: Όλα τα προϊόντα που μπήκαν στο «Καλάθι των Νονών» και στο «Καλάθι του Πάσχα».

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Nordic Monitor: Οι τουρκικές πιέσεις για την επιστροφή των «οκτώ»

Την στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας για την επιστροφή του ελικοπτέρου με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 αποκαλύπτει με απόρρητα έγγραφα η ιστοσελίδα Nordic MonitorΣύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με βίαιες και ακραίες ριζοσπαστικές εξτρεμιστικές υποθέσεις στην Ευρώπη και ευρύτερα, το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας είχε διαβιβάσει στις 16 Ιουλίου του 2016 και ώρα 16:15 εντολές στη Διοίκηση του Στρατού Ξηράς και μονάδες της Αεροπορίας για την εκτέλεση σχεδίου που απέβλεπε στην επιστροφή του ελικοπτέρου και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Για το σχέδιο ήταν ενήμερος και ο στρατιωτικός ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, η Διοίκηση του Στρατού Ξηράς της Τουρκίας επικοινώνησε με την ελληνική πλευρά, η οποία συμφώνησε να επιστρέψει όχι μόνο το ελικόπτερο, αλλά και τους «οκτώ». Το γεγονός επιβεβαιώνει και μήνυμα που ανήρτησε στις 17:15 στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ανέφερε ότι σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Νίκο Κοτζιά, ο πρώην Υπουργός τον είχε διαβεβαιώσει ότι η Αθήνα θα επέστρεφε τους «οκτώ» το συντομότερο δυνατό.

Η Τουρκία πληροφορήθηκε την άφιξη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Αλεξανδρούπολη μέσω της Interpol, την οποία είχαν ενημερώσει οι ελληνικές Αρχές. Αν και φαίνεται ότι υπήρξε κάποιου είδους πολιτική συμφωνία μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων αξιωματούχων τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν, το σχέδιο ανατράπηκε, όταν η ελληνική Δικαιοσύνη κατέγραψε τις αιτήσεις ασύλου τους, αναφέρει το Nordic Monitor.

Το σχέδιο είχε την κωδική ονομασία «Harekat Yildirim» («Επιχείρηση Αστραπή»), που σημαίνει στην τουρκική στρατιωτική ορολογία ότι έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή μέσα σε δέκα λεπτά από τη λήψη της σχετικής εντολής. Η Διοίκηση του Στρατού Ξηράς διέταξε να πετάξει ένα ελικόπτερο με δεκαμελές πλήρωμα στην Αλεξανδρούπολη, ενώ δόθηκαν εντολές στο 2ο Τάγμα Ειδικής Προστασίας, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και υπάγεται στην Κεντρική Διοίκηση στην Άγκυρα να διαθέσει επαρκή στρατεύματα για να διασφαλίσει την επιστροφή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών από την Ελλάδα.

Τον συντονισμό της επιχείρησης ανέλαβε το Κέντρο Διοίκησης και Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Ένοπλων Δυνάμεων (SKKHM) και το Κέντρο Επιχειρήσεων Αεροπορικής Διοίκησης, ενώ την εντολή υπέγραψε ο αξιωματικός Πληροφοριών, επιθεωρητής Τζανέρ Ατσάρ και ενέκρινε ο ταγματάρχης Αρμαγάν Ουστέλ, επικεφαλής βάρδιας εκείνη τη μέρα στο SKKHMΜετά την αποτυχία της επιχείρησης, η ομάδα που εστάλη στην Ελλάδα παρέλαβε μόνον το ελικόπτερο τη νύχτα της 16ης Ιουλίου του 2016.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ