ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Αδ. Γεωργιάδης: «Ναι» σε ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15%


Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών, τα επόμενα χρόνια, σκιαγράφησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης
«Ο προϋπολογισμός του 2020 είναι ο πρώτος από το 2010 που περιλαμβάνει μαζική μείωση φόρων. Αυτό είναι ιστορικό γεγονός από μόνο του» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Επιπλέον, ο Υπουργός Ανάπτυξης τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή (flat tax) 15%. «Αυτό, όμως, δεν μπορείς να το κάνεις αυτόματα. Θα το είχαμε, πάντως, στην Ελλάδα αν δεν είχαν ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά το 2015. Θέλαμε αριστερά, όμως, τι να κάνουμε;» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως στοχεύουν στην ελάφρυνση των βαρών της μεσαίας τάξης. «Για παράδειγμα, είχαμε πει προεκλογικά ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 20% από το 2020. Τον μειώσαμε το 2019, ένα χρόνο νωρίτερα. Είχαμε πει για τις επιχειρήσεις μείωση του φόρου κατά 4% για τα εισοδήματα του 2020. Τελικά, το κάναμε για τα εισοδήματα του 2019, επίσης ένα χρόνο νωρίτερα. Επίσης, μειώσαμε τους φορολογικούς συντελεστές, μειώσαμε τον φόρο μερισμάτων, ενώ αυξήσαμε από τα 5 στα 10 χρόνια τον χρόνο απόσβεσης των ζημιών. Αυτό πέρασε στα ''ψιλά'' αλλά είναι πολύ σημαντικό για τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά στοχεύουν στη μεσαία τάξη» είπε ο κ. Γεωργιάδης

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ιεράρχησε ως πρωταρχικό τον στόχο της κυβέρνησης για μείωση των φόρων. «Ο στόχος μας είναι τηρώντας την επαχθή δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% που έρχεται από το παρελθόν, να μειώνουμε ταυτόχρονα και τους φόρους. Πιστεύω ότι προϊόντος του χρόνου, όσο γίνεται το επενδυτικό boom, θα έχουμε ταχύτερη μείωση των φόρων. Ήδη, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δείξει το ιδεολογικό της πρόσημο μ’ αυτήν την μικρή, να δεχθώ την κριτική, μείωση των φόρων που έχουμε κάνει ως τώρα. Ο στόχος είναι κάθε πλεόνασμα παραπάνω από το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος ή κάθε μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος, να περνά κυρίως στους φορολογικούς συντελεστές» επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Τέλος, σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Γεωργιάδης αρκέστηκε να πει πως «θα κατευθυνθεί στους έχοντες πραγματικά ανάγκη. Τις ανακοινώσεις θα τις κάνει ο Πρωθυπουργός».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ