ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο της Σούδας. ***** Ώρα μηδέν για τις φορολογικές δηλώσεις 2024 και την υποβολή τους στο taxisnet. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης. ***** 23 Απριλίου 2010: Ο Γιώργος Παπανδρέου βάζει την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελόριζο. ***** Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα με drones στην Οδησσό - 7 τραυματίες.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Στ. Πέτσας: Η κυβέρνηση βγάζει δυσβάσταχτα βάρη από την πλάτη των φορολογουμένων


Ο Πρωθυπουργός «έστειλε μήνυμα σιγουριάς και αισιοδοξίας» είπε σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην παρουσία του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Όπως σημείωσε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε το σχέδιο της κυβέρνησης που εξασφαλίζει ανάπτυξη για όλους και, εγκαταλείποντας παλαιότερες πρακτικές σύμφωνα με τις οποίες το βήμα της ΔΕΘ γινόταν βήμα παροχολογίας, μίλησε με 12μηνο ορίζοντα.

«Ήδη η κυβέρνηση έχει αρχίσει να βγάζει από την πλάτη των φορολογουμένων δυσβάσταχτα βάρη» υπογράμμισε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως ανέφερε:

1. Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα. Αυτό σημαίνει όφελος για όλους τους φορολογούμενους. Για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ένας επαγγελματίας, για παράδειγμα, που δηλώνει κέρδη 10.000 ευρώ επιβαρύνεται σήμερα με φόρο 2.200 ευρώ, ενώ με τη θέσπιση του νέου κλιμακίου η επιβάρυνση θα πέσει στα 900 ευρώ. Όφελος 1.300 ευρώ. Ένας επαγγελματίας με κέρδη 7.000 ευρώ, που τώρα πληρώνει φόρο 1.540 ευρώ, θα πληρώνει 630 ευρώ. Όφελος 910 ευρώ.

2. Μειώνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις, από το 28% στο 24%, για τα εισοδήματα του 2019, με προοπτική να μειωθεί τελικά στο 20%, ενώ ο φόρος στα μερίσματα μειώνεται από 10% σε 5%. Και αυτά δεν αφορούν μόνο μεγάλες επιχειρήσεις αλλά εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και ένα σημαντικό τμήμα της μεσαίας τάξης.

3. Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων, ενώ δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση και την ανακαίνιση κτιρίων. Και αυτά τα μέτρα, μαζί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, συμβάλλουν ώστε να ανακτήσουν τα σπίτια μας την αξία που έχασαν, δίνοντας «τριπλό μέρισμα»
  • Πρώτον, για τους πολίτες που βλέπουν ήδη τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ, που σημαίνει αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματός τους. 
  • Δεύτερον, στην αγορά κατοικίας και σε όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτήν, καθώς θα αυξηθεί η οικοδομική δραστηριότητα για νέες και υφιστάμενες κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. 
  • Και τρίτον, για τις τράπεζες που θα δουν την αξία των υποθηκών να αυξάνεται με θετικό αποτέλεσμα στον ισολογισμό τους, ώστε να μπορέσουν να επιτελέσουν τον ρόλο τους, δηλαδή να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προχωρά σε στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο:
  • Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Καταβάλλεται μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.
  • Χορηγείται επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην πατρίδα μας, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.
  • Μεταφέρονται τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη, στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως στόχος για την κυβέρνηση είναι η προσέλκυση και το ξεμπλοκάρισμα επενδύσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα τις επενδύσεις σε Ελληνικό, Πειραιά και Σκουριές αλλά και στη μεγάλη επένδυση της PFIZER, μίλησε για 17 φαρμακοβιομηχανίες που κατέθεσαν επενδυτικά σχέδια ενώ, όπως είπε, είναι έτοιμος ο διαγωνισμός για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε επενδύσεις που προωθούνται σε τουρισμό και τηλεπικοινωνίες.

Ο κ. Πέτσας ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τόνισε ότι η εύρυθμη έναρξη και λειτουργία του σχολείου ήταν κεντρικός στόχος του Υπουργείου Παιδείας κι αναφέρθηκε σε μία σειρά κινήσεις της κυβέρνησης για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ειδικότερα, είπε ότι στα μέσα Αυγούστου ολοκληρώθηκε η παράδοση όλων των βιβλίων, ενώ στα επαγγελματικά Λύκεια θα γίνει σταδιακά, όπως κάθε χρόνο, μέχρι τον Οκτώβριο, προκειμένου οι μαθητές να επιλέξουν τα μαθήματα ειδικότητας. Επισήμανε ότι μειώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς και στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, ότι τηρήθηκε αυστηρό χρονοδιάγραμμα για πρόσληψη αναπληρωτών έως τις 5 Σεπτεμβρίου, έγινε η μεγαλύτερη σε αριθμό πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, πάνω από 20.000, με πρόνοια για τη μετακίνησή τους στις περιοχές τοποθέτησης με έκπτωση 50% στα μέσα μεταφοράς. «Όποια νέα κενά καταγραφούν θα καλυφθούν άμεσα» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, ενώ ανέφερε ότι καταγράφηκαν και τα όποια κτηριακά προβλήματα.

Σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενημέρωσε ότι έγινε εκτενής και σε βάθος συζήτηση για το Κυπριακό. «Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους για τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στη θάλασσα και τις εξαγγελίες για την περίκλειστη Αμμόχωστο» συνέχισε ο κ. Πέτσας, τονίζοντας πως η Άγκυρα πρέπει να τερματίσει αυτές τις ενέργειες και να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης «χωρίς εγγυήσεις και ξένα στρατεύματα στη βάση του διεθνούς δικαίου». «Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η Ελλάδα στέκεται δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιπλέον, χαρακτήρισε τεράστιας σημασίας εθνική επιτυχία την Αντιπροεδρία του Μαργαρίτη Σχοινά στην Κομισιόν. «Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην πατρίδα. Η χώρα αλλάζει ταχύτητα στην Ε.Ε. Είναι έμπρακτη αναγνώριση» δήλωσε, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η προστασία των συνόρων και η συνολική ασφάλεια αποτελούν κεντρικές προκλήσεις για την πατρίδα και την Ε.Ε.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι συγκροτήθηκε συλλογικό όργανο για την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ κι έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία με αριθμούς, σχετικά με τη μεταφορά ασυνόδευτων παιδιών σε άλλες χώρες, αλλά και συνολικά για τη μετακίνηση ατόμων. Τέλος, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στους οικείους του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. «Όλοι όσοι τον αγαπήσαμε, στα παραμύθια και στα αστέρια θα τον βρούμε» είπε.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ