ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τέμπη: Έρευνα της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος. ***** Στα Δικαστήρια ο Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό - Θα καταθέσουν 3 μάρτυρες πριν την απολογία του. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων; ***** ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική φιέστα της Κυβέρνησης με την κωδική ονομασία ΑΙΓΙΣ. ***** Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του - Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου. ***** Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ακολουθεί η ψυχική υγεία. ***** Απίστευτες εικόνες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Εισβολή Αστυνομίας, ξύλο και συλλήψεις φοιτητών. ***** Οι ΗΠΑ κατηγορούν ανοιχτά την Κίνα για εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτόματοι οι συμψηφισμοί χρεών και επιστροφών φόρου

«Φρένο» στις επιστροφές φόρου στους φορολογούμενους που, αν και τις δικαιούνται, έχουν μη ρυθμισμένες οφειλές προς την Εφορία βάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται ουσιαστικά για τους αυτόματους συμψηφισμούς μη ρυθμισμένων χρεών που έκαναν «πρεμιέρα» χθες, οπότε και η ΑΑΔΕ έστειλε τα πρώτα e-mails προς τους φορολογούμενους οφειλέτες, τους οποίους και ενημερώνει:

«ΘΕΜΑ: Αυτόματος Συμψηφισμός Χρέους
Σας γνωρίζουμε ότι διενεργήθηκε αυτόματος συμψηφισμός χρεών σας (μη ρυθμισμένων) με ποσά επιστροφής Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ετών 2015-2019 ή/και με ποσά πληρωμής που έχετε πραγματοποιήσει σε τράπεζα και ήταν σε εκκρεμότητα στη ΔΟΥ σας. Παρακαλείσθε όπως ενημερωθείτε για το νέο μειωμένο ποσό της οφειλής σας από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση/Στοιχεία Οφειλών Εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή στο TAXISnet (www.aade.gr)».

Ουσιαστικά με την εν λόγω κίνηση η ΑΑΔΕ «μπλοκάρει» τις επιστροφές φόρου που τυχόν έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα πρέπει έως το τέλος του τρέχοντος μηνός να πληρώσουν και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑΟι ιδιοκτήτες αυτοί θα είναι και οι πρώτοι που θα λάβουν το σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα από την ΑΑΔΕ, με το οποίο θα ενημερώνονται ότι έγινε ο συμψηφισμός της οφειλής τους με την επιστροφή που τυχόν δικαιούνται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θετικό για τους εν λόγω ιδιοκτήτες είναι ότι θα κληθούν να καταβάλουν μειωμένο ΕΝΦΙΑ στο τέλος του μήνα, οπότε και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι συμψηφισμοί. Υπενθυμίζεται ότι από τους συγκεκριμένους συμψηφισμούς θα εξαιρεθούν οι σύζυγοι εφόσον ο ένας δικαιούται επιστροφή φόρου και ο άλλος καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πραγματοποιείται συμψηφισμός μεταξύ των συζύγων.

Αυτή είναι και η μόνη περίπτωση που οι υπόχρεοι θα πρέπει να επισκεφθούν την Εφορία τους για να υποβάλουν το αίτημα συμψηφισμού, αφού σε όλες τις υπόλοιπες η διαδικασία είναι αυτόματη. Θα πρέπει εξάλλου να αναφερθεί ότι στις περιπτώσεις που η οφειλή του ΕΝΦΙΑ είναι μεγαλύτερη από την επιστροφή του φόρου, τότε ο υπόχρεος θα κληθεί να καταβάλει το ποσό ΕΝΦΙΑ που θα απομείνει μετά τον συμψηφισμό. 

Από την άλλη πλευρά εάν ο ΕΝΦΙΑ είναι μικρότερος από την επιστροφή φόρου, τότε ο υπόχρεος θα πρέπει να περιμένει να του πιστωθεί το ποσό που απομένει για επιστροφή στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει. Επισημαίνεται ότι από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων προέκυψε ότι το 10,93% των φορολογουμένων, δηλαδή 967.127, δικαιούται επιστροφή φόρου, που συνολικά ανέρχεται στο ποσό των 362,7 εκατ. ευρώ.
naftemporiki.gr

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ