ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Στη ΓΑΔΑ παραμένει ο Φλώρος μέχρι την απολογία του, μετά από το ξύλο στη Βουλή. ***** Στ. Κασσελάκης: Στις Ευρωεκλογές διεκδικούμε την πρωτιά. ***** Αλ. Χαρίτσης: Σήμερα απαντάμε στην απαξίωση και τον ευτελισμό της πολιτικής - 42 οι υποψήφιοι της Νέας Αριστεράς. ***** Γ. Καλλιάνος: Ευθύνες στους γιατρούς του «Αττικόν» για τον πατέρα του - «Αγαπητέ φίλε μου Άδωνι, δεν τα βάζω μαζί σου». ***** Λευκός Οίκος: Ζητά απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα. ***** ΗΠΑ: Έστειλαν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Scope Ratings: H ανάπτυξη και όχι τα πρωτογενή πλεονάσματα το κλειδί για μείωση του ελληνικού χρέους

Την ανάγκη να βρει η Ελλάδα τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στις αναπτυξιακές πολιτικές και την δημοσιονομική πειθαρχία επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης Scope Ratings, προειδοποιώντας ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων είναι καθοριστικής σημασίας για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης πιστωτών και αγορών
Ο οίκος αναγνωρίζει ωστόσο ότι η χρυσή τομή προϋποθέτει έναν χαμηλότερο στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα από αυτόν που έχει συμφωνηθεί για έως και το 2022. «Για να βρει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στις πολιτικές, που θα δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη, όπως οι υψηλότερες Δημόσιες δαπάνες, το χαμηλό επίπεδο των οποίων εξηγεί τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα και, στη δημοσιονομική πειθαρχία, θα απαιτήσει από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ». 
Ο οίκος εξετάζει διάφορα σενάρια σε σχέση με την ανάπτυξη, τα πρωτογενή πλεονάσματα και τη βιωσιμότητα του χρέους. Μία αύξηση στους ρυθμούς ανάπτυξης κατά μία ποσοστιαία μονάδα, π.χ, από το 2% στο 3%, για την επόμενη εξαετία θα είχε ως αποτέλεσμα το Δημόσιο χρέος να μειωθεί κατά 11 μονάδες του ΑΕΠ περισσότερο σε σχέση με την εκτίμηση του ΔΝΤ για το 2024. Αντιθέτως μία αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά μία ποσοστιαία μονάδα θα έφερνε πρόσθετη μείωση του χρέους κατά 6 μονάδες μόνο.  
Οι αναλυτές της Scope επισημαίνουν ότι η Αθήνα θα επαναδιαπραγματευτεί το στόχο των πλεονασμάτων, επικαλούμενη και το χαμηλότερο κόστος δανεισμού στις αγορές. Προς το παρόν, τονίζει, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας βελτιώνονται. Η ελληνική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με ρυθμούς 2,5% φέτος και να διατηρήσει ισχυρούς ρυθμούς έως και το 2024, κόντρα στην επιβράδυνση της Ευρωζώνης. Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση της Ελλάδας από τον Scope είναι προγραμματισμένη για τις 18 Οκτωβρίου
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ