ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κακοκαιρία σε εξέλιξη: 6 περιοχές χτυπά σήμερα με βροχές και καταιγίδες - Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές περιοχές της χώρας. Έκτακτα μέτρα από τις Αρχές. ***** Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας - Κ. Χατζηδάκης για αναβάθμιση S&P: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο. ***** Πιερρακάκης: Κρατάμε το αδιάβλητο των Πανελλήνιων Εξετάσεων, αλλάζουμε όλα τα άλλα. ***** «Εμπλοκή» με το Άγιο Φως στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ - Στήνεται ειδικό σχέδιο. ***** Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση κοντά στην Βαγδάτη - Ισραήλ: Δεν ήμασταν εμείς.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Μητσοτάκης: Ανταποκρινόμαστε στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις


«Το πρώτο νομοσχέδιο είναι η ταυτότητα της κυβέρνησης» σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση σε αντίθεση με τις προηγούμενες «υποσχέθηκε λιγότερα αλλά πράττει περισσότερα». Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο: Πρώτον, ανταποκρίνεται στην προεκλογική μας δέσμευση για ανακούφιση των Ελλήνων από τη βαριά φορολογία και μάλιστα νωρίτερα από ότι προβλεπόταν. Δεύτερον, γιατί μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ και βελτιώνοντας σημαντικά το σχέδιο των 120 δόσεων ευνοεί ταυτόχρονα εκατομμύρια νοικοκυριά αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Και τρίτον έχει σαφές κοινωνικό πρόσημο με μελετημένες προβλέψεις που αφορούν όλους τους φορολογούμενους κυρίως όμως τους πιο αδύναμους. Παράλληλα σημείωσε πως το επόμενο τετράμηνο θα έρθουν δέκα νομοσχέδια προς ψήφιση, τα οποία θα αποτελέσουν την «πυξίδα» της κυβέρνησης και θα είναι «η απάντηση στα προβλήματα των πολιτών».

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Όταν μας εμπιστεύονται οι αγορές, γιατί να μην εμπιστευτούν οι εταίροι. Κυρίως όμως ζητώ να μας εμπιστευτούν οι Έλληνες. Αξίζουμε μία καλύτερη Ελλάδα και μπορούμε. Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά, μέχρι να πάμε τη χώρα ψηλά».

Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θετικά μηνύματα στην οικονομία καθώς και στο ότι το κράτος κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών. Μεταξύ άλλων μίλησε για τη βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος που από τα τελευταία στοιχεία της Ε.Ε προκύπτει ότι τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 4,3 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο και, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2008. Η θετική πορεία της οικονομίας επιτρέπει να φτάσουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης 3% με 4%.

Από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως το φορολογικό νομοσχέδιο «αποτελεί την πρώτη τροχιοδεικτική βολή μας οικονομικής αντίληψης με κορμό την ανάπτυξη, ιμάντα τη μεσαία τάξη και φυσικό περιβάλλον τον 21ο αιώνα». Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ τόνισε πως μεσοσταθμικά η μείωση φτάνει το 22% και «κανείς δεν εξαιρείται από αυτή τη γενναία ελάφρυνση που κλιμακώνεται δίκαια». Μάλιστα σημείωσε πως ωφελούνται περίπου 500.000 ιδιοκτήτες «που είχαν εξαιρεθεί από τους προεκλογικούς αντιπερισπασμούς του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ 1.3 εκατομμύρια πολίτες θα έχουν μεγαλύτερη ωφέλεια με τη νέα ρύθμιση.

Ο Πρωθυπουργός συνέχισε κάνοντας αναφορά στη ρύθμιση των 120 δόσεων, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «χαλαρώνει επιτέλους η θηλιά που έπνιγε τους συμπολίτες μας στα χρόνια της κρίσης». Παράλληλα έκανε λόγο για «μία δεύτερη ευκαιρία στους επαγγελματίες», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «το κράτος έχει έναν οδικό χάρτη για να αυξήσει τα έσοδα του». Ωστόσο σημείωσε πως είναι η τελευταία ρύθμιση, καθώς σύντομα θα έρθει ένα μόνιμος μηχανισμός που δεν θα έχει όμως τα ίδια χαρακτηριστικά. «Καλώ τους οφειλέτες να εκμεταλλευτούν την τελευταία ευκαιρία γιατί δεν θα υπάρξει άλλη τόσο γενναιόδωρη ρύθμιση» επεσήμανε

Εξαπολύοντας «βέλη» στην αντιπολίτευση ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «αμηχανία» γιατί με «παλαιά εργαλεία σκέψης δυσκολεύεται να συλλάβει τη φιλοσοφία μας». Συνέχισε τα πυρά επισημαίνοντας «ψάχνει το στίγμα μας σε κομματικούς χάρτες που δεν υπάρχουν πια», σημειώνοντας την ανάγκη υπέρβασης των κομματικών συνόρων καθώς «οι κοινωνίες είναι πολύ σύνθετες για να αναλύονται με ταξικούς όρους του 19ου αιώνα».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ