ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Κ. Μητσοτάκης: Από το 2019, όχι από το 2020, ξεκινούν οι φοροελαφρύνσεις


Για μια νέα αρχή μίλησε ο Πρωθυπουργός ανοίγοντας τη συζήτηση για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης. «Στις εκλογές οι πολίτες δεν καταδίκασαν μόνο το ψέμα αλλά απαίτησαν μια νέα πραγματικότητα. Η λαϊκή εντολή ήταν σαφής και πεντακάθαρη», τόνισε.
Θα τιμήσουμε στο ακέραιο την εντολή για μια «νέα κανονικότητα» την οποία εννοούμε ως πρόοδο. Δεν θα αναμετρηθούμε με τους αντιπάλους αλλά με τα προβλήματα. Ότι είπαμε θα το κάνουμε, και θα το κάνουμε πιο γρήγορα.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το Σεπτέμβριο δεν διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία και δεν τίθενται σε αμφισβήτηση οι στόχοι για τα πλεονάσματα που συμφωνήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Πετυχαίνοντας τους στόχους 2019 και 2020 δρομολογείται πλάνο αλλαγών με στόχο την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα. Ότι λέμε το πραγματοποιούμε. Ως πρωθυπουργός αρνούμαι να δεχτώ ότι δεν μπορούμε να βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας.

Σύμφωνα με τον ίδιο αμέσως μετά θα κινηθεί προκειμένου να διαπραγματευτεί χαμηλότερα πλεονάσματα, κάτι που θα είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και των δανειστών. Βασικός στόχος η βελτίωση της ανάπτυξης προκειμένου να πειστούν όλοι ότι γυρίζουμε σελίδα. Θα αποπληρώσουμε το χρέος με το πλεόνασμα της ανάπτυξης και όχι με το υστέρημα της μεσαίας τάξης. 

Τα φορολογικά μέτρα
  • Ο φόρος στις επιχειρήσεις μειώνεται σε 20% σε δυο φάσεις. Το Σεπτέμβριο κατεβαίνει στο 24% για τα εισοδήματα του 2019 και για τα μερίσματα στο 5% από 10%.
  • Αναστέλλεται ο ΦΠΑ στην οικοδομή και ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων.
  • Καθιερώνεται έκπτωση φόρου 40% στις δαπάνες για ενεργειακή αναβάθμιση.
  • Ο πρώτος συντελεστής για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ θα πέσει από το 22% στο 9%. Μειώνεται σταδιακά ο ανώτατος συντελεστής. Καταργούνται σταδιακά η Εισφορά Αλληλεγγύης και το Τέλος Επιτηδεύματος.
  • Κατά τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν από το 20% στο 15%
  • Προϊόντα και υπηρεσίες θα κοστίσουν φθηνότερα καθώς οι συντελεστές ΦΠΑ θα καταλήξουν σταδιακά στο 11% και το 22%.
Ο Πρωθυπουργός μίλησε για την πρώτη «ασυνέπεια» της κυβέρνησης σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά. Είχα υποσχεθεί ότι όλες οι φοροελαφρύνσεις θα ισχύσουν από το 2020 και θα περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό. «Σήμερα αθετώ τη δέσμευση. Σημαντικές μειώσεις των φόρων ξεκινούν από το 2019. Τα εκκαθαριστικά που θα λάβουν οι πολίτες για τον ΕΝΦΙΑ θα είναι μεσοσταθμικά 22% χαμηλότερα». Συγκεκριμένα για μικρές ιδιοκτησίες η ανακούφιση θα είναι 30%. Ο φόρος για όλες τις μεσαίες ιδιοκτησίες κατά 20%. Οι μεγάλες με αντικειμενική αξία άνω του 1 εκατ. θα δουν μείωση 10%.

Στις 120 δόσεις για χρέη στην Εφορία η ελάχιστη δόση μειώνεται στα 20 ευρώ και το επιτόκιο κατεβαίνει στο 3% αντί για 5%. Διευρύνεται η ρύθμιση για τις επιχειρήσεις για βασική οφειλή 1ος εκατ. ευρώ. Αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση. Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση θα είναι η τελευταία.
  • Θεσπίζεται νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις, για όσους έχουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους στο Δημόσιο.
Οι ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις και τον ΕΝΦΙΑ θα κατατεθεί ως νομοσχέδιο με τη μορφή του κατεπείγοντος την επόμενη εβδομάδα. Μετά τον Αύγουστο θα κατατεθεί το δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η ΔΕH

Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να σώσουμε την ΔΕΗ από τη βέβαιη καταστροφή χωρίς να επιβαρύνουμε άλλο τους καταναλωτές. Όπου χρειαστεί θα ιδιωτικοποιήσουμε δίκτυα όπου χρειαστεί. Θα κυνηγήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και όταν γίνει η εξυγίανση θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής.

Σε ότι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα πωληθεί το 30% του Ελ. Βενιζέλος και θα γίνει νέα προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ. Το Ελληνικό σύντομα θα γίνει το νέο πρόσωπο της Ελλάδας, αυτό της εξωστρέφειας.

Για τις Τράπεζες είπε ότι θα προχωρήσουν και τα δυο σχέδια, αυτό της ΤτΕ και του ΤΧΣ.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ