Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παγκόσμια ανησυχία για μια πιθανή γενικευμένη σύγκρουση μετά την επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν - Ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν το Ιράν - Για drones μιλά η Τεχεράνη. ***** «Κανένα» σχόλιο από το Ισραήλ για τις ισχυρές εκρήξεις στο κεντρικό Ιράν. ***** Οι «5» του Κασσελάκη - Σήμερα ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡIΖΑ.

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές


Μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει στα ύψη. Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε χθες δριμεία επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμά του «πιο σκληρό και από αυτό του ΔΝΤ». Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε στην αντεπίθεση, ενώ εγγυήθηκε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο. Στόχος για τις ευρωεκλογές είναι μια καθαρή νίκη, ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας, στη χθεσινή του ομιλία από τα Τρίκαλα, χαρακτήρισε τη λεγόμενη 13η σύνταξη ως «ανάσα αξιοπρέπειας». Αναφερόμενος στον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι «κάποιοι τον ανακήρυξαν "Πρωθυπουργό" από τη μέρα που εκλέχθηκε στην ηγεσία της Ν.Δ., ανεξαρτήτως αν έχει το ανάστημα όχι μόνο να είναι πρωθυπουργός, αλλά και πρόεδρος ενός ιστορικού κόμματος».

«Μιλούσαν για διαφορά 15 μονάδων στις δημοσκοπήσεις και τώρα που η διαφορά μειώνεται και βλέπουν την υποδοχή του κόσμου στις περιοδείες του Πρωθυπουργού τους έπιασε πανικός, είπε, και έφτασαν στο σημείο να μιλήσουν ακόμα και για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος ή νοθεία», ανέφερε και πρόσθεσε πως «η κληρονομιά της βίας και της νοθείας δεν ανήκει στη δημοκρατική παράταξη, σε άλλη παράταξη ανήκει, ας τα ξεχάσουν αυτά και ας τα αφήσουν στη δεκαετία του 1960». Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει ένα πρόγραμμα που είναι πιο σκληρό και από αυτό του ΔΝΤ και το πρόγραμμα αυτό θέλει να εφαρμόσει αν αναλάβει την εξουσία.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα της κυβέρνησης, επισημαίνοντας: «Είμαστε υπερήφανοι γιατί μόλις μπορέσαμε δώσαμε τη 13η σύνταξη, μια ανάσα αξιοπρέπειας. Ειδικά για τους αγρότες σημείωσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχη για να προστατεύσει το εισόδημα τους». «Η προηγούμενη τετραετία ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο σε δυσμενείς συνθήκες, το δεύτερο ημίχρονο θα σκοράρουμε και θα παίξουμε τη μπάλα που γνωρίζουμε», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. 

Αναφερόμενος στις διπλές εκλογές, δήλωσε ότι «θέλουμε η μεγάλη νίκη στις εκλογές της 26ης Μαΐου να δώσει μήνυμα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ότι τελειώσαμε πια με τις πολιτικές της λιτότητας, τελειώσαμε πια με το να ορίζουν τεχνοκράτες πάνω από το κεφάλι μας, πως θα κατανείμουμε τον πλούτο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Και από εδώ και πέρα μια κυρίαρχη κυβέρνηση, με τη στήριξη του λαού θα προχωρήσει και σε άλλα βαθύτερα φιλολαϊκά μέτρα, από την επόμενη μέρα και για την επόμενη τετραετία», επεσήμανε.



Με επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την οικονομία και την ασφάλεια απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επικεντρωμένος στους συνταξιούχους, με αφορμή την λεγόμενη 13η σύνταξη, στους ανέργους και στην μεσαία τάξη, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στη συνέντευξή του στο STAR ανέπτυξε πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός του, εμφανίστηκε ενωτικός λέγοντας πως δεν έχει σκοπό να κινηθεί διχαστικά όπως ο Αλέξης Τσίπρας, έθεσε το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών, ενώ κράτησε αποστάσεις από τον γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη στις καταγγελίες περί νοθείας. «Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», ήταν η χαρακτηριστική του φράση.

Αναφορικά με την «13η σύνταξη», όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «καταγγείλαμε τον χρόνο που χορηγήθηκε το επίδομα. Η κυβέρνηση είδε ότι δεν τα πάει καλά και αποφάσισε να επιχειρήσει εξαγορά κάποιων ψήφων», τόνισε. «Ακόμα και 200 ευρώ είναι χρήσιμα, τόνισε και γι’ αυτό τα ψηφίσαμε. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε τις μεγάλες περικοπές που έγιναν από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Ναι, η οικονομική μας πολιτική με ανάπτυξη 4% του ΑΕΠ μας δίνει τη δυνατότητα να στηρίξουμε ένα μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων», τόνισε και έδωσε έμφαση ότι «χρειάζεται να μεγαλώσει η πίτα».

Όπως είπε η μείωση του αφορολόγητου που σήμερα είναι νόμος του κράτος θα φέρει επιπλέον κόστος για τους συνταξιούχους. «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την τροπολογία μας;» αναρωτήθηκε για να ξεκαθαρίσει ότι με κυβέρνηση Ν.Δ. δεν θα εφαρμοστεί η περικοπή. «Αρα δίνω εγγύηση για τις 12 συντάξεις που τώρα λαμβάνονται». Όπως είπε οι συνταξιούχοι ενδιαφέρονται εξίσου για το πώς θα βρουν δουλειά τα παιδιά και τα εγγόνια τους. «Μας ενδιαφέρουν οι άνεργοι και να βρουν απασχόληση». Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ν.Δ. έχει συγκεκριμένο σχέδιο να φέρει επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ