ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κακοκαιρία σε εξέλιξη: 6 περιοχές χτυπά σήμερα με βροχές και καταιγίδες - Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές περιοχές της χώρας. Έκτακτα μέτρα από τις Αρχές. ***** Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας - Κ. Χατζηδάκης για αναβάθμιση S&P: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο. ***** Πιερρακάκης: Κρατάμε το αδιάβλητο των Πανελλήνιων Εξετάσεων, αλλάζουμε όλα τα άλλα. ***** «Εμπλοκή» με το Άγιο Φως στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ - Στήνεται ειδικό σχέδιο. ***** Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση κοντά στην Βαγδάτη - Ισραήλ: Δεν ήμασταν εμείς.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Γερμανικό βραβείο σε Τσίπρα-Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Ιστορικό επίτευγμα» χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρέσβης Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, επικεφαλής της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, με αφορμή την απονομή στη Βαυαρία του βραβείου «Έβαλντ φον Κλάιστ» στους Πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν των δύο Πρωθυπουργών ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, στην «Κατοικία του Μονάχου», έδρα της βαυαρικής κυβέρνησης και επίσημη κατοικία βασιλέων και άλλων ευγενών από το 1508 έως το 1918, παρουσία 500 προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και δεκάδες Υπουργοί από όλον τον κόσμο.

«Σε μια εποχή, κατά την οποία είναι σπάνιες οι ιστορίες διπλωματικής επιτυχίας, η υπέρβαση της πολυετούς διαμάχης της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί ευχάριστη εξέλιξη και, οι δύο χώρες κατάφεραν από κοινού ένα ιστορικό επίτευγμα», δήλωσε ο Ίσινγκερ, βετεράνος Γερμανός πρέσβης, ο οποίος συχνά περιγράφεται ως «ο πιο καλά δικτυωμένος πρώην διπλωμάτης της Γερμανίας».


Τσίπρας-Ζάεφ και επίσημα υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης

Εν τω μεταξύ, τις 304 φτάνουν οι υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης για το 2019, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια Νορβηγική ΕπιτροπήΌπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο, μεταξύ των υποψηφίων είναι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς και οι ηγέτες της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι κατάφεραν να λήξουν τη διαμάχη για την ονομασία της πΓΔΜΟ Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας και ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ορίστηκαν υποψήφιοι από ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς πέτυχαν να τερματίσουν μια διαμάχη πολλών ετών με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η επιτροπή συμβουλεύει όσους προτείνουν τους υποψηφίους να μην αποκαλύπτουν τις προτάσεις τους, αλλά δεν υπάρχει επίσημη σχετική εντολή. Έτσι, αρκετά μέλη του Νορβηγικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, δήλωσαν ότι πρότειναν την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ την πρόταση για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών, αποκάλυψε πως έκανε και η Τυνήσια οικονομολόγος και κάτοχος του Βραβείου το 2015, Ouided Bouchamaoui.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ