Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Eυκλ. Τσακαλώτος: Χάρη στο cash buffer μπορούμε να επιλέξουμε πότε θα βγούμε στις αγορές

Λίγο περισσότερα από 7 δισ. ευρώ σχεδιάζει να αντλήσει το Δημόσιο από τις αγορές μέσα στο 2019, όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος και υπογράμμισε ότι χάρη στο μαξιλάρι ρευστότητας η κυβέρνηση έχει την ευχέρεια να περιμένει να βγει στις αγορές με ευνοϊκές συνθήκες. Σε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης ο κ. Τσακαλώτος άσκησε επίσης κριτική στην αντιπολίτευση, άφησε κάποιες αιχμές για τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών. Προειδοποίησε τέλος ότι η σκανδαλογία δεν βοηθά κανέναν, παρά μόνο τη Χρυσή Αυγή«Χάρη στο cash buffer, είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιλέξουμε πότε θα προσφύγουμε στις αγορές» είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News247. Συνέστησε δε «λίγη προσοχή» στην αντιπολίτευση, που κατά τη γνώμη του ποντάρει ότι η κυβέρνηση δεν θα βγει στις αγορές.

Όπως εξήγησε με ένα ποσό από το μαξιλάρι ασφαλείας μπορούμε να αγοράσουμε χρέος είτε του ΔΝΤ, είτε της ΕΚΤ, είτε και των δύο, που είναι ακριβότερο. Τόνισε επίσης ότι βρίσκεται στα σκαριά σχέδιο για τη μείωση των κόκκινων δανείων, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλουν οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, αλλά και οι αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων. 

Κληθείς να σχολιάσει τις διαφωνίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον κεντρικό τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ανεξάρτητη και ο κ. Στουρνάρας έχει τις δικές του απόψεις. Αν και όπως είπε αυτό είναι «διαχειρίσιμο για την κυβέρνηση», δεν παρέλειψε να αφήσει κάποιες αιχμές, τονίζοντας πως πιστεύει ότι «θα έπρεπε να μένει λίγο πιο στενά στον ρόλο του ως κεντρικού τραπεζίτη». Όσον αφορά στα capital controls επανέλαβε ότι θα αίρονται σταδιακά, αφού οι καταθέσεις επιστρέφουν και δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να μην υπάρχει εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα. «Νομίζω ότι στο τέλος αυτού του χρόνου θα είναι ελάχιστοι οι περιορισμοί» εκτίμησε.

Στο κρίσιμο θέμα των επενδύσεων, υποστήριξε ότι έχουν γίνει πολλά, με έντονο ενδιαφέρον στον τραπεζικό και στον ενεργειακό τομέα. «Δεν μπορούν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα να μας κατηγορούν ότι δεν φέρνουμε επενδύσεις» σημείωσε. Ερωτηθείς ειδικότερα για την επένδυση στο Ελληνικό, παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να πει με σιγουριά «πότε θα πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες». Αυτό, εξήγησε, εξαρτάται από την άδεια για το καζίνο και από τον διαγωνισμό που θα γίνει. Σχολιάζοντας τέλος την επιστροφή των θεσμών, σημείωσε πως η λέξη «αξιολόγηση» δεν είναι σωστή. Όπως είπε θα υπάρξει μια έκθεση για την ελληνική οικονομία.

Ο Υπουργός Οικονομικών ερωτήθηκε και για το ενδεχόμενο παροχής «13ης σύνταξης». «Ποιος το λέει αυτό;» είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατηγόρησε την Ν.Δ. ότι κάνει εξαγγελίες χωρίς να λέει από πού θα έρθουν τα λεφτά. Για τη μείωση του αφορολόγητου από το 2020 και το σενάριο να καταργηθεί το συγκεκριμένο μέτρο, απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση, λέγοντας χαρακτηριστικά «κάθε πράγμα στον καιρό του». Σχολίασε πάντως ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να διαπραγματεύεται «με σταθερά βήματα και χωρίς φανφάρες». 

Ο κ. Τσακαλώτος απέρριψε δε τα σενάρια αποχώρησής του από το Υπουργείο. «Δεν νομίζω ότι είναι πιθανό να αλλάξω Υπουργείο μέχρι τις επόμενες εκλογές» είπε και συνέχισε: «Με τον Αλέξη είχαμε και διαφωνίες, θα ήταν παράλογο το αντίθετο. Αλλά ο ένας σέβεται τον άλλον. Ο Αλέξης έχει καλύτερο πολιτικό ένστικτο από εμένα. Εμένα με ενδιαφέρει οι αποφάσεις να λαμβάνονται συλλογικά». Σημείωσε δε πως αυτός που θα αντικαταστήσει τον κ. Τσίπρα στο μέλλον θα πρέπει να είναι από τη νεότερη γενιά.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Υπουργός Οικονομικών είπε: «Είμαι μισός Μακεδόνας. Καταλαβαίνω τον κόσμο που έχει μια διαφορετική άποψη». Ωστόσο, υπογράμμισε, πρόκειται για μια λύση που μακροπρόθεσμα αναβαθμίζει την Ελλάδα και «δημιουργεί προβλήματα σε χώρες που μας δημιουργούν προβλήματα». Θύμισε δε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις το 2015, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ, αναφερόταν ότι θα επιδιωχθεί λύση με σύνθετη ονομασία.

Αναφερόμενο τέλος στον Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο κ. Τσακαλώτος σχολίσαε ότι τον «καίει η αδικία στον χώρο του φαρμάκου, γιατί βιώνει από πρώτο χέρι τη δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία». Πρόσθεσε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση, η σκανδαλολογία δεν βοηθάει.
«Η διερεύνηση των σκανδάλων είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Ευρύτερα, η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής δεν βοηθάει. Το μόνο που καταφέρνει είναι να ενισχύει τη Χρυσή Αυγή» προειδοποίησε.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ