Μέση Ανατολή: Πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Μέση Ανατολή: Πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παγκόσμια ανησυχία για μια πιθανή γενικευμένη σύγκρουση μετά την επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν - Ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν το Ιράν - Για drones μιλά η Τεχεράνη. ***** «Κανένα» σχόλιο από το Ισραήλ για τις ισχυρές εκρήξεις στο κεντρικό Ιράν. ***** Οι «5» του Κασσελάκη - Σήμερα ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡIΖΑ.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Τζανακόπουλος: Το πλέον απίθανο είναι το σενάριο των πρόωρων εκλογών


Το πλέον απίθανο είναι το σενάριο των πρόωρων εκλογών, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι «εξαιρετικά δύσκολο» να υλοποιηθεί μια τέτοια πιθανότητα. Ο Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον ρ/σ ''Real FM'' κατέστησε σαφές ότι η «κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής και θα συνεχίσει σε αυτή τη συνθήκη μέχρι το τέλος της τετραετίας», προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε πως εφόσον οι ΑΝΕΛ και ο κ. Καμμένος επιλέξουν να αλλάξουν στάση και να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση, τότε ο κάθε βουλευτής, ανεξαρτήτως της πολιτικής του προέλευσης, θα κληθεί να αναλάβει την ευθύνη του σε μία ιστορική συγκυρία για τη χώρα.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το Σύνταγμα δεν απαιτεί τους 151 βουλευτές, ωστόσο, πρόσθεσε, στο «απίθανο σενάριο» που δεν επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου των βουλευτών, τότε «για πολιτικούς και όχι συνταγματικούς λόγους, είμαστε υποχρεωμένοι να οδηγήσουμε τη χώρα, συντεταγμένα και εν ευθέτω χρόνω, ακριβώς, σε εκλογές».

Τόνισε ότι δεν θα γίνουν σπασμωδικές κινήσεις, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να ολοκληρωθούν, όπως το ν/σ για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, η προστασία της πρώτης κατοικίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, «ώστε να μην χαθούν άλλα 5 χρόνια, που θα στοιχίσουν στο πολιτικό σύστημα», αναφερόμενος ειδικότερα στην τροποποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, που εξασφαλίζει μία ιδιότυπη ασυλία σε Υπουργούς. Ο Δ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει τον εύθετο χρόνο διενέργειας πρόωρων εκλογών, ωστόσο υπογράμμισε ότι «μία τέτοια πιθανότητα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί».

Αναφερόμενος στη στάση που πρόκειται να τηρήσει ο κ. Καμμένος, τόνισε ότι κατά τη συνάντηση που θα έχουν αύριο, Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, θα συζητηθούν όλα τα ανοικτά θέματα. Σημείωσε ότι η διαφωνία του κ. Καμμένου είναι απολύτως σεβαστή και επανέλαβε την απόλυτη πεποίθησή του ότι «ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ ηθελημένα ή αθέλητα, δεν θα συμπράξουν με τους εκλογικούς, πολιτικούς ή μικροπολιτικούς σχεδιασμούς και τακτικισμούς του κ. Μητσοτάκη».

Επίσης, ερωτηθείς σχετικά, ο Υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης, δεν σχετίζεται με «κανένα τρόπο, με τη συμπερίληψη βουλευτών σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι «μιλάμε για ιστορική συγκυρία, για μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα». «Δεν νομίζω ότι πρέπει να εμπλέξουμε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες με τέτοιου τύπου εκλογικούς σχεδιασμούς ή τακτικισμούς» υπογράμμισε.

Μιλώντας για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δ. Τζανακόπουλος έθεσε, από την πλευρά του το ερώτημα, «για ποιο λόγο η Ν.Δ. δεν προχωρά στην πρόταση μομφής;» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ν.Δ. «δειλιάζει» γιατί δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για το ενδεχόμενο να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία, όπως είπε, το μεγαλύτερο μέρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ειδικά ο κ. Μητσοτάκης, «διακαώς επιθυμεί» προκειμένου να μη διασπαστεί το κόμμα του.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ