Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΝΔ: Πολιτική εξυπηρέτηση ο διορισμός Θάνου στην Επ. Ανταγωνισμού

«Η βρισκόμενη σε αποδρομή κυβέρνηση εξασφαλίζει στην κ. Θάνου μία καλά προβεβλημένη και αμειβόμενη απασχόληση με πενταετή, βάσει της σχετικής νομοθεσίας, θητεία», δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.
 
«Η επιλογή αυτή όχι μόνο δεν συνδράμει στην αναβάθμιση της τόσο σημαντικής αυτής Αρχής, αλλά είναι και τελείως αντίθετη στην έννοια της ανεξαρτησίας της. Μία έννοια που έχει ήδη πλήξει σοβαρότατα και συστηματικά η σημερινή κυβέρνηση με πλήθος παρεμβάσεών της καθ’ όλη την θητεία της, όπως με τις τροποποιήσεις που έφερε στην Βουλή τον Ιανουάριο 2016 αλλά και σειρά άλλων επιλογών.
Δεν είναι τυχαίο που τόσο στην πρόσφατη Έκθεση του ΟΟΣΑ (2018) για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το έργο της, όσο και στην τέταρτη αξιολόγηση του Ιουνίου 2018, εγείρεται τόσο εμφατικά το ζήτημα της διασφάλισης της ανεξαρτησίας της Αρχής.
Η σημερινή επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει την κ. Θάνου για τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι μία απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση που πλήττει άλλο έναν -σημαντικότατο- θεσμό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προστασία του καταναλωτή».

Σημειώνεται ότι τη Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου προτείνει η κυβέρνηση για νέα πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τη σχετική πρόταση υπέβαλε επισήμως, με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ΒουλήςΣτη συνέχεια θα τεθεί προς τελική έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Κατά τις πληροφορίες, η επιλογή ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα και αφορά την απόφασή του να αναβαθμιστεί η Επιτροπή και να αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα. Η κα Θάνου είναι πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, διετέλεσε υπηρεσιακή Πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν άμισθη προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Ως γνωστόν, η θητεία του απερχόμενου Προέδρου της Επιτροπής Δημήτρη Κυριτσάκη λήγει στις 23 Δεκεμβρίου. Από τα μέλη της Επιτροπής, των οποίων η θητεία έληξε στις 4 Δεκεμβρίου, προτείνεται η ανανέωση της θητείας δύο:  

  • Του Νικόλαου Ζευγώλη, διδάκτορα Νομικής ο οποίος ανήκει στο Επιστημονικό Προσωπικό της Επιτροποής και έχει υπηρετήσει με απόσπαση στο γραφείο του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα καθώς και στην Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων.
  • Του Παναγιώτη Φώτη, ο οποίος είναι διδάκτορας Οικονομικής Επιστήμης και ανήκει στο Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Προτείνονται επίσης δύο νέοι εισηγητές, οι οικονομολόγοι με μεταπτυχιακές σπουδές Ιωάννης Παύλοβιτς και Ιωάννης Στεφάτος.

  • Ο κ. Παύλοβιτς είναι Προϊστάμενος του Γραφείου Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, έχει εργαστεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, σε ιδιωτικές εταιρίες, καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Δημήτριου Αναγνωστάκη κατά την περίοδο 2012-2014.
  • Ο κ. Στεφάτος έχει εργαστεί σε ιδιωτικές εταιρίες, ανήκει στο Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό της Επιτροπής Ανταγωνισμού και έχει υπηρετήσει με διάθεση στον Ο.Ο.Σ.Α., όπου ασχολήθηκε ενεργά με την υλοποίηση των εργαλειοθηκών του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα παραμείνει η Άννα Νάκου, της οποίας η θητεία λήγει σε ύστερο χρόνο. Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις θέσεις των Εισηγητών. Υποβλήθηκαν 26 υποψηφιότητες, εκ των οποίων οι 13 κλήθηκαν σε συνέντευξη.
Στην αντίστοιχη διαδικασία το 2010 είχε γίνει προκήρυξη αλλά όχι δημοσίευσή της.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ