Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ


«Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν» σημείωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «η Ελλάδα δεν σας εμπιστεύετα»ι, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «μετεκλογικές υστεροβουλίες».
Κάνοντας ειδική αναφορά στον Κώστα Σημίτη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως «είπα πως ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοι. Τώρα φτάνετε στον Κ. Σημίτη τον Πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε, των μεγάλων έργων. Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ».

Ξεκινώντας την τοποθέτηση της η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε πυρά για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην Ολομέλεια και την πολύωρη «σύγκρουση» του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε έντονο ύφος σημείωσε πως «έχετε κουράσει με την προσπάθεια να παρουσιάσετε δύο δήθεν μονομάχους και να δημιουργήσετε ένα σικέ δικομματισμό» και πρόσθεσε «είναι ντροπή αυτό που γίνεται». Μάλιστα αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής λέγοντας πως «ο κανονισμός της Βουλής κουρελιάζεται. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα Δημοκρατίας», ενώ πρόσθεσε «εδώ είναι το Κοινοβούλιο δεν είναι η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλίζετε το λόγο στον Πρόεδρο σας».

Αναφορικά με τις θέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση η Φώτη Γεννηματά έκανε λόγο για ένα «ταγκό ανευθυνότητας» στο οποίο το Κίνημα Αλλαγής δεν θα μείνει θεατής. Και πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε τα προεκλογικά παιχνίδια του κυρίου Τσίπρα ούτε τις μετεκλογικές υστεροβουλίες του κυρίου Μητσοτάκη».

Συνεχίζοντας τα «βέλη» η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως «με ευθύνη της κυβέρνησης αυτή η κορυφαία διαδικασία κινδυνεύει να συνθλιβεί στο μύλο της κομματικής σκοπιμότητας και της προεκλογικής αντιπαράθεσης»Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως «επιχειρεί να διχάσει ξανά τους πολίτες», προσθέτοντας πως «δεν σας ενδιαφέρει το Σύνταγμα αλλά η διαχείριση της επόμενης ήττας σας». Και αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε «το παραμύθι σας δεν έχει πια λύκο», σημειώνοντας «αποτύχατε σε όλα, στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική, στην υγεία, στην παιδεία, στην καθημερινότητα των πολιτών».

Πυρά εξαπέλυσε προς τη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε ότι «μπροστά στο ενδεχόμενο της εξουσίας παθαίνει βέρτιγκο». Κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείωσε «ακούσαμε σήμερα ότι ξαναλλάζουν θέση. Έχουμε δύο μήνες ακόμα για να δούμε πόσες φορές θα αλλάξει πάλι θέση».



Παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά την πρωτολογία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά πως έχει επιλέξει μία στρατηγική «μονόπλευρης πολιτικής αντιπαράθεσης». Μάλιστα πρόσθεσε πως «δεν κάνετε απλώς κριτική αλλά καταφέρεστε και με βαρύτατες εκφράσεις προσωπικά σε εμένα αλλά και προς άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συνάδουν και με τον προσωπικό σας πολιτικό πολιτισμό». Και συνεχίζοντας τα πυρά σημείωσε πως «επιμένοντας σε αυτή τη ρητορική και κυρίως όταν την ενισχύετε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να επιταχύνετε τη στρατηγική ήττα της παράταξης σας».

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε τόσο στο άρθρο 86 για το νόμο περί ευθύνης Υπουργών, καθώς και σε πρόσωπα που ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις. «Δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό και από τον κόσμο που σας ψήφισε και σας ψηφίζει;» σημείωσε και πρόσθεσε «πως είναι δυνατόν να μας κουνάτε διαρκώς το δάχτυλο;»

Σε έντονο ύψος η απάντηση της Φώφης Γεννηματα, που είπε: «Δεν κάνουμε πόλεμο απέναντι σε σας είστε κυβέρνηση και σας κάνουμε κριτική. Καταφερόμαστε και εναντίον των όσων λέει η Νέα Δημοκρατία. Έχουμε χαράξει αυτόνομη στρατηγική και πορεία. Δεν φταίμε εμείς αν εσείς έχετε γίνει ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας. Φταίμε εμείς αν εσείς προσπαθείτε να ξεπλύνετε τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και συνεργάζεστε με το καραμανλικό κομμάτι που σας βοηθά να λειτουργείτε με τον τρόπο που λειτουργείτε;»

Συνέχισε λέγοντας: «Θυμίζω ότι με δική μας πλειοψηφία παραπέμφθηκαν όλοι αυτοί στην δικαιοσύνη, εμείς αλλάξαμε το νόμο, εμείς δώσαμε εργαλεία στη δικαιοσύνη για να μπορεί να ελέγχει σήμερα όλες αυτές τις υποθέσεις, με τους δικούς μας νόμους γίνονται σήμερα όλες αυτές οι έρευνες». Απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργός σημείωσε: «Εσείς τι κάνετε κ.Τσίπρα όταν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο υπουργοί σας μιλούσαν για βρώμικα χέρια και για χρηματοδότηση από τον κ. Σόρος της κυβέρνησης σας για διάφορους σκοπούς».

Και η πολιτική αντιπαράθεση είχε και δεύτερο γύρο. «Με την δευτερολογία της η κ. Γεννηματά επιβεβαίωσε όλα όσα είπα πριν για την στρατηγική που κρατά, είναι μια στρατηγική η οποία θα σας οδηγήσει στην δική σας στρατηγική ήττα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας

«Εμείς δεν έχουμε συνεργασία με τον κ. Μητσοτάκη εσείς συνεργάζεστε με το ακροδεξιό μόρφωμα, κοιτάξτε λίγο δίπλα σας, κάντε την αυτοκριτική και μετά να έρθετε να μιλάτε σε μας» απάντησε η Φώφη Γεννηματά, προκαλώντας την παρέμβαση του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.



«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ