Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ


«Όταν καταφέρνεις να βγεις από τα Μνημόνια, αυτό είναι αντικειμενικά μια επιτυχία. Για εμένα όμως δεν αρκεί αυτό. Επιτυχία είναι η έξοδος από τα Μνημόνια να είναι με την κοινωνία όρθια και τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη. Αυτό είναι επιτυχία για μια αριστερή δύναμη», τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του SPD στη Γερμανία.

Όπως είπε όταν βρέθηκε μπροστά στο μεγάλο δίλημμα τον Ιούλιο του 2015, αυτό που τον βοήθησε να πάρει κρίσιμες αποφάσεις ήταν όταν επιχείρησε να εκτιμήσει τις συνέπειες της πολιτικής στις δυνάμεις που εκπροσωπεί η Αριστερά. Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό. Η χώρα έφτασε στην χρεοκοπία εξαιτίας μιας μαζικής κλοπής πλούτου και αγαθών προς όφελος μιας ελίτ που είχε καταφέρει να βγάλει τον πλούτο της έξω από τη χώρα. «Συνεπώς η επιλογή της εξόδου από την Ευρωζώνη που για κάποιους ακούγονταν εξόχως ''ελκυστική και αριστερή'' ήταν η επιλογή της απόλυτης καταστροφής των αδύναμων και της μεσαίας τάξης που εμείς θέλουμε να εκπροσωπούμε, προς όφελος μιας μικρής ελίτ». «Θα επρόκειτο για καταστροφική επιλογή ''ντυμένη'' με δήθεν αριστερό μανδύα που θα οδηγούσε σε αναδιανομή του πλούτου πιο άδικη από αυτή των μνημονίων», τόνισε.

Όπως είπε επέλεξε τον δύσκολο συμβιβασμό και σήμερα «αν αισθάνομαι πως δικαιωθήκαμε δεν είναι γιατί αποφύγαμε μόνο την ολική καταστροφή και να εξυγιάνουμε τα οικονομικά μας, αλλά γιατί τα πετύχαμε έχοντας καταφέρει παράλληλα να μειώσουμε την ανεργία και να δώσουμε ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας σε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους και γιατί πετύχαμε να επαναφέρουμε την κανονικότητα στα πανεπιστήμια και τα σχολεία». «Αυτή είναι μια αριστερή επιτυχία», τόνισε.

Όπως είπε στην Ευρώπη μεγάλη επιτυχία θα είναι η αναδιανομή του πλούτου αλλά χωρίς αλόγιστες δαπάνες. Έθεσε το θέμα του κατώτατου μισθού ενώ σημείωσε ότι το βλέμμα πρέπει να στραφεί και σε ζητήματα που δεν είναι απολύτως οικονομικά, όπως η προστασία του περιβάλλοντος. Θα πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο ότι θα επιλέξουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας ένα βιώσιμο κόσμο.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Αριστερά βρίσκεται μπροστά σε ένα στρατηγικό δίλημμα. Οι σοσιαλδημοκράτες επέλεξαν να απευθυνθούν σε ένα ευρύτερο κοινό, αλλά αυτό τους έφερε μακριά από ιδέες τους. «Η πλήρης υπαναχώρηση από τις αρχές από τις οποίες εμφορούμαστε θα αποδειχτεί καταστροφική. Η Αριστερά δείχνει ότι χάνει την κοινωνική της βάση σε όλη την Ευρώπη και αυτό το καλύπτουν άλλες δυνάμεις του πολιτικού χάρτη που βρίσκονται σε ακροδεξιά λογική και δυνάμεις απροκάλυπτα προκλητικές. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατάματα αυτή την πραγματικότητα και να μην επιτρέψουμε αυτόν τον εφιάλτη να γίνει γεγονός». Όπως είπε: «Η Αριστερά πρέπει να μιλήσει ξανά στη γλώσσα των ανθρώπων που εκπροσωπεί και όπου βρίσκεται στην κυβέρνηση να εφαρμόσει πολιτικές που βελτιώνουν την ζωή της πλειοψηφίας».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα όλες οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να συναντηθούν «προκειμένου να σώσουμε το σπίτι μας, την Ευρώπη». Όπως είπε χρειάζεται τόλμη αλλά και αυτοκριτική. Η Πορτογαλία και η Ισπανία δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. «Δεν είναι ίσως το καλύτερο να μιλήσω για την ελληνική εμπειρία γιατί στην χώρα μας έχουμε ένα ολομέτωπο αγώνα απέναντι σε αριστερές πολιτικές, ακόμα και σε ιστορικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες. Η συνεργασία όμως των προοδευτικών δυνάμεων θα έρθει από τα κάτω και αυτό θα συμβεί και στην Ελλάδα και στην Γερμανία».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ως ιστορικές πρωτοβουλίες αυτή της Συμφωνίας των Πρεσπών ευχαριστώντας το SPD για την πολιτική στήριξη, αλλά και τη συμφωνία με την Εκκλησία.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι οι επόμενες εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την Ευρώπη και έκανε έκκληση για συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων που θα υψώσουν ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς αλλά και του νεοφιλελευθερισμού που φέρνει την άνοδο της ακροδεξιάς.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ