ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Φαραντούρης: Δεν καταλαβαίνω πώς η επενδυτική βαθμίδα επηρεάζει την τσέπη των πολιτών - Νίκος Ρωμανός (Ν.Δ.): Πρώτο βραβείο λαϊκισμού για τον Ν. Φαραντούρη. ***** Χαϊδεύουν ακροδεξιά αυτιά στη Ν.Δ., λέει η Θρασκιά - Αποδοκίμασε Κυριαζίδη ο Μαρκόπουλος. ***** Θεσσαλία: Έβρεξε σε λίγες ώρες όσο νερό πέφτει σε 3,5 μήνες - «Η προσπάθεια έως τώρα απέδωσε», λέει ο Κικίλιας. ***** Π. Μαρινάκης: Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα με μετρήσιμα αποτελέσματα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. ***** Χρ. Τριαντόπουλος: 260 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους κρατικής αρωγής από φυσικές καταστροφές τα τελευταία 3 χρόνια. ***** Ρέθυμνο: Άνδρας έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του και σκοτώθηκε.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΜΑΡΙΟ ΣΕΝΤΕΝΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και την υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Μ. Σεντένο υπενθύμισε ότι φέτος τον Αύγουστο η Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής. «Η Ελλάδα δεν πέρασε εύκολες μέρες και οι Έλληνες πολίτες ακόμη λιγότερο, γιατί η χώρα χρειάστηκε να διανύσει μια μεγάλη πορεία μεταρρυθμίσεων», είπε ο Μ. Σεντένο.

Σήμερα, είπε, η κατάσταση είναι πολύ πιο θετική, η ανάπτυξη έχει επιστρέψει οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί και ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% έχει υπερκεραστεί. Τον περασμένο Ιούνιο, είπε, το Eurogroup πήρε απόφαση για όλα τα στοιχεία που σφράγισαν την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος. Σε αυτά περιλαμβανόταν η τελευταία δόση των δανείων προς την Ελλάδα που δημιουργούσε ένα σημαντικό ταμειακό απόθεμα για τη χώρα, καλύπτοντας τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τους επόμενους 22 μήνες, καθώς και μέτρα για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας. 

Ο Μ. Σεντένο τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να παραμείνει σε αυτή τη θετική πορεία, εφαρμόζοντας αναπτυξιακές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις. Πρόσθεσε, ότι η πρόοδος της Ελλάδας θα αξιολογηθεί από τη διαδικασία «ενισχυμένης εποπτείας» και το Eurogroup αναμένει αύριο τη δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης της Επιτροπής, σε συνεργασία με τους άλλους θεσμούς. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι και το 2019 η Ελλάδα θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, τόνισε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο από την Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Μ. Σεντένο είπε ότι το Eurogroup εργάζεται πάντα στη βάση των εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αυτή τη στιγμή οι εκτιμήσεις για την Ελλάδα είναι πολύ θετικές. Απόδειξη, είπε, είναι ότι η Ελλάδα δεν έλαβε διευκρινιστική επιστολή από την Επιτροπή για το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε, έχει επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους και το σημαντικό στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι και το 2019 θα τους επιτύχει. Πρόσθεσε, ότι όλα τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής εξετάζονται από την Επιτροπή στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας και αύριο θα δημοσιοποιηθεί η πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση για την Ελλάδα.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Γιώργου Κύρτσου σχετικά με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας που αυξήθηκε στο 182% του ΑΕΠ, ο Πρόεδρος του Eurogroup απάντησε ότι το σημαντικό είναι οι ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας να παραμένουν σε λογικά επίπεδα, συμβατά με την ανάπτυξη. Γι' αυτό, τόνισε, το Eurogroup αποφάσισε να επιμηκύνει περαιτέρω την αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας και να δημιουργήσει ένα ταμειακό απόθεμα που θα καλύπτει τις δανειακές ανάγκες της χώρας για τους επόμενους 22 μήνες, ακόμα και σε περιόδους διαταραχών στις αγορές, τις οποίες, σημείωσε, δεν αναμένουμε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η μόχλευση και η μείωση των «κόκκινων» δανείων είναι ένα πολύ δύσκολο αλλά αναγκαίο εγχείρημα και πως το σημαντικό είναι οι δείκτες των «κόκκινων» δανείων να μειώνονται για «να είμαστε βέβαιοι ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ