Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΜΕ «BARBAROS» Η ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ

Π. Καμμένος: Θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά δεν κάνουμε χιλιοστό πίσω
«Το ερευνητικό μας πλοίο "Μπάρμπαρος Χαϊρετίν Πασά" θα συνεχίσει τα καθήκοντά του στην περιοχή», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ανακοινώσουν τους νέους κανόνες εμπλοκής τους οποίους επεξεργάστηκε το πολεμικό ναυτικό του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας. Μιλώντας σε τελετή για τα εγκαίνια διυλιστηρίων στην Αττάλεια, ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε πως «συνεχίζουμε ανέκαθεν σε πολλά πεδία τη συνεργασία μας με τη βόρεια Κύπρο. Ιδιαίτερα έχουμε πολλά κοινά προγράμματα στα οποία συνεργαζόμαστε σχετικά με την ενέργεια του νησιού». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «το πιο σημαντικό θέμα είναι η παρενόχληση του "Μπαρμπαρός" στη Μεσόγειο στα ανοιχτά της Κύπρου». Όπως είπε, το «Μπαρμπαρός» συνεχίζει τις εργασίες του στο πλαίσιο της «αδειοδότησης» που έχει δοθεί.

«Θα ασκήσει αυτά τα δικαιώματά του μέχρι τέλους. Είχαν γίνει και στο παρελθόν παρόμοιες σεισμικές έρευνες στο πλαίσιο αδειοδότησης που έδωσε η "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου". Το είχαμε δηλώσει ότι, προτού γίνει ένας δίκαιος διαμοιρασμός και προτού καθίσουμε στο τραπέζι οι δύο πλευρές για να διασφαλιστεί συμφωνία για τον διαμοιρασμό των φυσικών πόρων δεν αποδεχόμαστε αυτά τα μονομερή βήματα. Το επαναλαμβάνω και σήμερα, το "Μπαρμπαρός" θα συνεχίσει τα καθήκοντά του εκεί. Το πολεμικό ναυτικό του Γενικού Επιτελείου μας έκανε νέες εργασίες για τους κανόνες εμπλοκής. Σύντομα θα το δημοσιοποιήσουμε και αυτό στην κοινή γνώμη», υπογράμμισε.


Π. Καμμένος: Θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά δεν κάνουμε χιλιοστό πίσω
Μήνυμα προς την Τουρκία πως είναι και προς το συμφέρον της οι καλές σχέσεις με την Ελλάδα έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) που βρίσκεται στο ΜαράθιΠαράλληλα, τόνισε πως «από εκεί και πέρα θα κάνουμε τα πάντα για να ζήσουμε μαζί, αλλά δεν θα κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω στην προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας». «Εμείς επιθυμούμε με την Τουρκία να έχουμε καλές σχέσεις. Βλέπετε εδώ ότι είναι και η τουρκική σημαία και συνεκπαιδεύονται μαζί μας οι Τούρκοι στο ΚΕΝΑΠ», σημείωσε

Στην εκδήλωση για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του ΚΕΝΑΠ παρέστη και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος επεσήμανε ότι η Ελλάδα διαδραματίζει κομβικό ρόλο ως παράγοντας περιφερειακής ασφάλειας στην περιοχή και αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχο.



Μιλώντας για το ΚΕΝΑΠ, ο κ. Καμμένος το χαρακτήρισε στολίδι για τη χώρα και την Κρήτη και μίλησε για τη συμβολή του στο θέμα της εκπαίδευσης για τη θαλάσσια ασφάλεια.
«Με σκληρή δουλειά, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι στρατεύσιμοι έχουν επιτύχει την πρότυπη εκπαίδευση σε σχέση με τη θαλάσσια ασφάλεια, που έχει να κάνει με το φαινόμενο της πειρατείας το οποίο αναπτύχθηκε πριν από περίπου 15 χρόνια και, αυτός ήταν και ο κύριος λόγος δημιουργίας του ΚΕΝΑΠ και, παράλληλα, με τις αλλαγές που θα γίνουν στη Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην περιοχή μας και, αυτό αφορά και την Κρήτη, από την ημέρα που θα αρχίσει η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του υποθαλάσσιου μας πλούτου», πρόσθεσε.



Επιπλέον, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «σήμερα, που γιορτάζουμε τα δέκα χρόνια του ΚΕΝΑΠ, ο Υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Μίτσελ βρίσκεται στην Κύπρο για να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις της συνεργασίας της Exxon Mobil με την Κυπριακή Δημοκρατία. Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι η Exxon Mobil πριν λίγες ημέρες υπέγραψε και με την Ελλάδα για την αρχή της εξόρυξης του φυσικού αερίου στην περιοχή της Κρήτης, στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Ιόνιο Πέλαγος».
ΑΜΠΕ/ΚΥΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ