ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συμφωνια Κυβερνησης - Τραπεζων για την α΄ κατοικια: Τα κριτηρια υπαγωγης

Συμφωνια Κυβερνησης - Τραπεζων για την α΄ κατοικια: Τα κριτηρια υπαγωγης
Συμφωνία για το πλαίσιο προστασίας της Α’ κατοικίας που θα διαδεχθεί το άρθρο 9 του Νόμου 4346/2015 επήλθε στη συνάντηση των αρμόδιων Υπουργών με τους εκπροσώπους των ελληνικών συστημικών Τραπεζών, το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κριτήρια ένταξης στη ρύθμιση είναι τα εξής:

1. Αντικειμενική αξία κατοικίας 250.000 ευρώ

2. Υπόλοιπο δανείου 130.000 ευρώ

3. Εισοδηματικά κριτήρια:

*12.500 ευρώ για ένα άτομο
*21.000 ευρώ για το ζευγάρι
*5.000 ευρώ για κάθε παιδί


4. Κούρεμα του υπολοίπου ποσού δανείου όταν η αξία του υπερβαίνει το 120% της αξίας του ακινήτου.

Σημαντικό θεωρείται ότι στη νέα ρύθμιση μπαίνουν και τα επαγγελματικά δάνεια με ενέχυρο την πρώτη κατοικία.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κοινή πρόταση θα διαβιβαστεί στους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος με στόχο η διαδικασία νομοθέτησης να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΡΕΥΝΑ PEW: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ

Μία δεκαετία μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, οι πολίτες πολλών οικονομιών ανά τον πλανήτη πιστεύουν ότι οι καλές ημέρες για την οικονομία έχουν επιστρέψει, αλλά και φοβούνται ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Pew σε 27 χώρες, η οποία αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες νοσταλγούν έντονα την προ 2008 εποχή και είναι απαισιόδοξοι όχι μόνο για τις τρέχουσες συνθήκες, αλλά και για τις προοπτικές της επόμενης γενιάς.

Το 48% των συμμετεχόντων από τις 18 ανεπτυμένες οικονομίες χαρακτηρίζει καλές τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, αλλά μόνο το 34% πιστεύει ότι τα παιδιά του θα ζήσουν καλύτερες οικονομικά ημέρες. Στις εννέα αναδυόμενες οικονομίες οι εκτιμήσεις για το παρόν και το μέλλον είναι μοιρασμένες. Στο σύνολο του δείγματος των 30.133 ερωτηθέντων, τα 2/3 αποτιμούν θετικά τη σημερινή εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας και μόνο το 33% βλέπει καλύτερες ημέρες για την επόμενη γενιά. Η βελτίωση του κλίματος σε κάποιες χώρες είναι εντυπωσιακή. Το 2018 σχεδόν οχτώ στους δέκα Γερμανούς (78%) χαρακτηρίζουν καλή την κατάσταση της οικονομίας, ενώ το 2009 το ποσοστό ήταν 50 μονάδες χαμηλότερο. Το 65% ποσοστό των Αμερικανών είναι αισιόδοξοι για το σήμερα, με το ποσοστό να είναι υψηλότερο κατά 48 μονάδες σε σχέση με το 2009. Άνοδο 40 μονάδων έχουμε στην Πολωνία, 35 στη Βρετανία, 34 στην Ιαπωνία και 24 στην Κένυα. 


Η απαισιοδοξία των Ελλήνων 

Στην Ελλάδα μόλις το 4% των συμμετεχόντων χαρακτήρισε θετικές τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες. Ήταν περισσότεροι, αλλά σαφώς λίγοι, εκείνοι που εξέφρασαν την εκτίμηση ότι τα παιδιά τους θα ζήσουν καλύτερες ημέρες, με το ποσοστό στο 18%. Με τις ελπίδες για το μέλλον περιορισμένες, η νοσταλγία για το παρελθόν απογειώνεται. Το 87% των Ελλήνων δήλωσαν ότι νοσταλγούν την προ κρίσεως εποχή, με το ποσοστό να είναι το υψηλότερο μεταξύ των 27 χωρών της έρευνας. Ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι Τυνήσιοι, με ποσοστό 75% και στην τρίτη οι Ιταλοί με 72%

Σημειώνεται ότι η απαισιδοξία για το μέλλον είναι χαρακτηριστικό πρωτίστως των αναδυόμενων οικονομιών. Σχεδόν τα 2/3 των Τυνήσιων (64%) και πάνω από τους μισούς Βραζιλιάνους (53%) δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον των παιδιών τους, εκτιμώντας μάλιστα ότι θα είναι σε χειρότερη θέση από τους ίδιους.  

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ