ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΑΡΤΙΟΣ 2005

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Παρακάμψαμε την αναδιάρθρωση για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες

Σ ε μια « αξιολόγηση » της απόδοσης  του προγράμματός της στην Ελλάδα προέβη το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ,...

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΡΕΥΝΑ PEW: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ

Μία δεκαετία μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, οι πολίτες πολλών οικονομιών ανά τον πλανήτη πιστεύουν ότι οι καλές ημέρες για την οικονομία έχουν επιστρέψει, αλλά και φοβούνται ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Pew σε 27 χώρες, η οποία αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες νοσταλγούν έντονα την προ 2008 εποχή και είναι απαισιόδοξοι όχι μόνο για τις τρέχουσες συνθήκες, αλλά και για τις προοπτικές της επόμενης γενιάς.

Το 48% των συμμετεχόντων από τις 18 ανεπτυμένες οικονομίες χαρακτηρίζει καλές τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, αλλά μόνο το 34% πιστεύει ότι τα παιδιά του θα ζήσουν καλύτερες οικονομικά ημέρες. Στις εννέα αναδυόμενες οικονομίες οι εκτιμήσεις για το παρόν και το μέλλον είναι μοιρασμένες. Στο σύνολο του δείγματος των 30.133 ερωτηθέντων, τα 2/3 αποτιμούν θετικά τη σημερινή εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας και μόνο το 33% βλέπει καλύτερες ημέρες για την επόμενη γενιά. Η βελτίωση του κλίματος σε κάποιες χώρες είναι εντυπωσιακή. Το 2018 σχεδόν οχτώ στους δέκα Γερμανούς (78%) χαρακτηρίζουν καλή την κατάσταση της οικονομίας, ενώ το 2009 το ποσοστό ήταν 50 μονάδες χαμηλότερο. Το 65% ποσοστό των Αμερικανών είναι αισιόδοξοι για το σήμερα, με το ποσοστό να είναι υψηλότερο κατά 48 μονάδες σε σχέση με το 2009. Άνοδο 40 μονάδων έχουμε στην Πολωνία, 35 στη Βρετανία, 34 στην Ιαπωνία και 24 στην Κένυα. 


Η απαισιοδοξία των Ελλήνων 

Στην Ελλάδα μόλις το 4% των συμμετεχόντων χαρακτήρισε θετικές τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες. Ήταν περισσότεροι, αλλά σαφώς λίγοι, εκείνοι που εξέφρασαν την εκτίμηση ότι τα παιδιά τους θα ζήσουν καλύτερες ημέρες, με το ποσοστό στο 18%. Με τις ελπίδες για το μέλλον περιορισμένες, η νοσταλγία για το παρελθόν απογειώνεται. Το 87% των Ελλήνων δήλωσαν ότι νοσταλγούν την προ κρίσεως εποχή, με το ποσοστό να είναι το υψηλότερο μεταξύ των 27 χωρών της έρευνας. Ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι Τυνήσιοι, με ποσοστό 75% και στην τρίτη οι Ιταλοί με 72%

Σημειώνεται ότι η απαισιδοξία για το μέλλον είναι χαρακτηριστικό πρωτίστως των αναδυόμενων οικονομιών. Σχεδόν τα 2/3 των Τυνήσιων (64%) και πάνω από τους μισούς Βραζιλιάνους (53%) δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον των παιδιών τους, εκτιμώντας μάλιστα ότι θα είναι σε χειρότερη θέση από τους ίδιους.  

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΒΗΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ

Ο Νίκος Σαραντάκος είναι συγγραφέας, λογοτέχνης και μεταφραστής. Έχει εκδώσει βιβλία τεχνικά, λογοτεχνικά, γλωσσικού ενδιαφέροντος και βιβλία για το μπριτζ.
Διατηρεί ένα πολύ ενδιαφέρον καθημερινό ιστολόγιο, κυρίως με γλωσσικά και φιλολογικά, αλλά συχνά και πολιτικά θέματα. Εργάζεται στο μεταφραστικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ζει στο Λουξεμβούργο.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ