ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ. ***** Σούδα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο - Εκκενώθηκαν το Ναυτικό Νοσοκομείο και Σχολεία. ***** Στην κυκλοφορία το τμήμα Λαμία - Καλαμπάκα του Ε65: Σε 2,5 ώρες η απόσταση Αθήνα - Καρδίτσα. ***** Ν.Δ.: Μένουμε πιστοί στην τροχιά ευθύνης και προόδου του Κωνσταντίνου Καραμανλή. ***** Π. Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τώρα υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ η προθεσμία έληξε το Σάββατο. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα είναι ένα ακόμη ράπισμα για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΚΠΛΗΣΕΙΣ


Στα θετικά στοιχεία που καταγράφονται στην ελληνική οικονομία έδωσε έμφαση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο πλαίσιο του 13ου Roadshow στο Λονδίνο, όπως αναφέρει το Euro2day. Ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το προηγούμενο διάστημα αυτό που κοιτούσαν όλοι ήταν η πορεία των διαπραγματεύσεων και αν κλείνουν οι αξιολογήσεις, κάτι που δημιουργούσε αβεβαιότητα. Αυτό που δημιουργεί τώρα σταθερότητα είναι η ρύθμιση του χρέους η οποία δίνει ένα καθαρό διάδρομο 10-15 χρόνων. Οι επενδυτές ξέρουν πότε πρέπει να γίνουν οι πληρωμές από το ελληνικό δημόσιο, όπως υποστήριξε, δηλώνοντας αισιόδοξος για την πορεία της ανάπτυξης, καθώς οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται, όπως είπε, επιτρέπουν στους επενδυτές να γνωρίζουν πού και πώς μπορούν να επενδύσουν.

Αναφορικά με το θέμα των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και την ανησυχία των επενδυτών ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι αυτά κρατούν πίσω την ανάπτυξη και τόνισε ότι ήδη έχει πιαστεί ο στόχος και πως ακόμη και αν δεν κάναμε τίποτα άλλο, το πρωτογενές πλεόνασμα θα έφτανε το 5% του ΑΕΠ το 2022. Όπως επεσήμανε ο Υπουργός Οικονομικών, έτσι δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος 3,5 δισ. ευρώ. Αυτό επιτρέπει περισσότερο επεκτατικούς προϋπολογισμούς από εδώ και πέρα. Φέτος περιμένουμε περίπου 800 εκατ. ευρώ σε περιθώριο κινήσεων, σημείωσε, υπενθυμίζοντας τις εξαγγελίες που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε «ισορροπημένη» την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όπου παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και το πακέτο ελαφρύνσεων το οποίο είναι εντός των δημοσιονομικών στόχων. Όπως είπε, οι κοινωνικές πολιτικές θα εξασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι της εργασίας θα έχουν μερίδιο από την ανάπτυξη της χώρας, ωστόσο όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στους επενδυτές "Δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις".

Σε ότι αφορά τις συντάξεις, επανέλαβε το επιχείρημα ότι η μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς δεν θα επηρεάσει το σύστημα μετά το 2030 και υποστήριξε ότι δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι σήμερα το ΔΝΤ εκτιμά ακόμα ότι το μέτρο είναι διαρθρωτικό. Επανέλαβε ότι την προηγούμενη εβδομάδα με τους θεσμούς δεν έγινε διαπραγμάτευση για τις συντάξεις, καθώς είμαστε πλέον στην περίοδο της μεταμνημονιακής επιτήρησης, αλλά μελετήθηκε το δημοσιονομικό αντίκτυπο των εξαγγελιών του Αλ. Τσίπρα και ο δημοσιονομικός χώρος.

Ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ δεν είπε ότι δεν μας ενδιαφέρει η έξοδος στις αγορές, αλλά ότι με το μαξιλάρι ρευστότητας, έχουμε το περιθώριο να βγούμε όταν είναι κατάλληλες οι συνθήκες. Εκτίμησε ότι αν είχαμε επιλέξει μια προληπτική γραμμή, δεν θα είχαμε τις αναβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης και παράλληλα, τα επιτόκια θα ήταν διαφορετικά. Το μαξιλάρι σου δίνει το περιθώριο να καθορίσεις την στρατηγική σου. Υποπτεύομαι ότι ο ΟΔΔΗΧ προς το τέλος του χρόνου θα ανακοινώσει την στρατηγική του, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς επηρεάζει η υπόθεση της επένδυσης στις Σκουριές, δήλωσε ότι οι επενδυτές θα κοιτάξουν τη συνολική εικόνα, τα λιμάνια, το Ελληνικό που μετά τα προβλήματα προχωρά, την ενέργεια και την επίτευξη των στόχων σε ότι αφορά τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις το 2018. «Η Eldorado είναι ειδική περίπτωση», τόνισε σημειώνοντας ότι είναι μια επένδυση σε ορυχείο κοντά σε τουριστική περιοχή. Εκτίμησε ότι αποτελεί συνέπεια του ότι δεν υπήρχε χωροταξικό σχέδιο ώστε να ξέρει ο επενδυτής πού μπορεί να εγκατασταθεί.
Ακόμη, σημείωσε ότι η συμφωνία με την πΓΔΜ θα θέσει την Θεσσαλονίκη στο κέντρο των Βαλκανίων.

Τα κόκκινα δάνεια είναι το μεγαλύτερο θέμα για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος είπε ότι γίνεται διαρκώς έλεγχος για το πώς προχωρούν τα μέτρα που νομοθετήθηκαν και αναζητούνται λύσεις στα προβλήματα. Είμαι αισιόδοξος, τόνισε, συμπληρώνοντας ότι δεν θα υπάρξει μια ιδέα που θα τα λύσει όλα, αλλά ένα «πακέτο».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ