ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών στα Ταμεία προανήγγειλε η Αχτσιόγλου

Έ να νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία προανήγγειλε η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπ...

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

«Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στην Αθήνα παρά μόνο συζητήσεις. Δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν αναφορικά με τις συντάξεις διότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση». Αυτό ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τους επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

Ύστερα από πέντε ημέρες διαβουλεύσεων, συμφωνήθηκε το κοστολόγιο των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός αλλά δεν ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις για τον δημοσιονομικό χώρο, ούτε του 2018, ούτε του 2019. Αυτό, όπως ανέφερε ο αξιωματούχους, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές ειδικά σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων. «Μπορεί να έχουμε κάνει κάποιο λάθος, μπορεί κάποιο μέτρο να είναι πιο αναπτυξιακό και να πρέπει να έρθει πιο μπροστά», επεσήμανε ο αξιωματούχος σε διευκρινιστική ερώτηση, τονίζοντας πολλές φορές πως «οι συζητήσεις συνεχίζονται».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, μετέδωσε πως οι θεσμοί «μιλούν για ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις και έχουν ενημερώσει σχετικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης». Το τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ

Διαψεύδει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα σενάρια περί συμφωνίας κυβέρνησης - θεσμών για ακύρωση των νομοθετημένων περικοπών στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019, με εκπρόσωπο της Κομισιόν να δηλώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Pacta sunt servanda», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Αλεξάντερ Ουίντερσταϊν κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, χρησιμοποιώντας τη λατινική φράση που σημαίνει «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», ερωτηθείς για τα ελληνικά σχέδια να μην εφαρμοστεί η συνταξιοδοτική περικοπή.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε πως σε ανάλογο σχόλιο είχε προβεί την Τετάρτη και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας σε συνέντευξή του πως «τα μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν».


«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ