Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη: Έξι περιοχές στο στόχαστρο της κακοκαιρίας. ***** Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

SZ: «XΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ» Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

«Xειρονομία καλής θέλησης» εκ μέρους της Άγκυρας χαρακτηρίζει η Süddeutsche Zeitung την απελευθέρωση των δύο Eλλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, σε ανταπόκρισή της από την Κωνσταντινούπολη. «Ξαφνικά όλα προχώρησαν ταχύτατα», σχολιάζει η Γερμανίδα αρθρογράφος για την αποφυλάκιση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη από τις φυλακές στην Αδριανούπολη, οι οποίοι, όπως επισημαίνεται, «πέρασαν 167 ημέρες εκεί σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας».

Η αρθρογράφος επιχειρεί να ανιχνεύσει ενδεχόμενη σχέση της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών με την οξυνόμενη κρίση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας. «Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι επίσης νατοϊκοί εταίροι, η μοίρα των στρατιωτικών επιβάρυνε σημαντικά τη σχέση των δύο κρατών. Η υπόθεση αυτή έχει παραλληλίες με την μακροχρόνια κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον στην Τουρκία. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ είχε απαιτήσει εν είδη τελεσιγράφου την απελευθέρωση του πάστορα, προκαλώντας έτσι τη νέα σοβαρή κρίση μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, Αμερικανοί διπλωμάτες φέρονται να διατύπωσαν στις συνομιλίες τους με την Άγκυρα και ανησυχίες για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» σημειώνει.

Όπως γράφει η SZ: «Η αποφυλάκισή τους ερμηνεύθηκε ως χειρονομία καλής θέλησης, ιδιαίτερα επειδή επήλθε τώρα με απροσδόκητο τρόπο». Η αρθρογράφος επισημαίνει ότι η τουρκική δικαιοσύνη επρόκειτο να επανεξετάσει την περίπτωσή της κράτησής τους στις 25 Αυγούστου. «Το γιατί τα πράγματα προχώρησαν τώρα ταχύτερα, έμεινε σε πρώτη φάση ανοιχτό», παρατηρεί η SZ και προσθέτει: «Η Άγκυρα αποσκοπούσε προφανώς και σε αυτήν την υπόθεση σε ένα είδος ανταλλάγματος: Την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος πριν από δύο χρόνια. Από τις ΗΠΑ η Άγκυρα ζητεί την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο θεωρεί υπαίτιο για την απόπειρα πραξικοπήματος», αναφέρει η εφημερίδα του Μονάχου.
D.Welle


«The New Daily Mail»
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ