ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση Κασσελάκη - Σύμφωνα με πληροφορίες, την θέση Παπανώτα καλύπτει, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός. ***** Στ. Κασσελάκης: Το μόνο θαύμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί. ***** «Η Ε.Ε. συνδέει τις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό» - Αντιδράσεις από την Άγκυρα. ***** Π. Μαρινάκης: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θέλουμε συνέχιση διαλόγου με Τουρκία. ***** Ακριβεια: Όλα τα προϊόντα που μπήκαν στο «Καλάθι των Νονών» και στο «Καλάθι του Πάσχα».

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Η ΠΟΛΙΤΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΠτΔ: Στοιχειώδης πράξη δικαιοσύνης η αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών
«Η αποφυλάκιση και απελευθέρωση των δύο στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, αφενός συνιστά στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών. Αφετέρου, δε, δείχνει και τον δρόμο που μπορεί και πρέπει ν’ ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα, η οποία έχει αποδείξει εμπράκτως ότι κινείται πάντοτε προς αυτήν την κατεύθυνση», σημειώνει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος συγχαίρει τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στις οικογένειές τους «για το έξοχο φρόνημα και το υποδειγματικό ήθος που επέδειξαν, καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της επώδυνης δοκιμασίας».

Το μήνυμα Ν. Βούτση στους δύο στρατιωτικούς

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης, μόλις πληροφορήθηκε την είδηση για τη διαδικασία απελευθέρωσης από τις τουρκικές αρχές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, τους έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «Άγγελε, Δημήτρη να σας δούμε γρήγορα στην πατρίδα και να σας σφίξουμε στην αγκαλιά μας. Καλή λευτεριά». Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής τους  επισκέφτηκε τους δύο στρατιωτικούς στις 16 Μαΐου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης, στις οποίες  κρατούνταν από την 1η Μαρτίου.


Ν. Κοτζιάς: Κερδισμένη της βραδιάς η διπλωματία

Τη χαρά του για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών εκφράζει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ τονίζει πως η διπλωματία «είναι η μεγάλη κερδισμένη της βραδιάς». «Μεγάλη χαρά που Άγγελος και Δημήτρης είναι ελεύθεροι. Καλώς να έρθουν στην πατρίδα», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Υπουργός Εξωτερικών.
«Πολλά συγχαρητήρια στον πρέσβη μας Π. Μαυροειδή, στον ΠΥΒ Α. Μπαλτά και στην πρόξενο Σ. Θεοχαρiδη. Ευχαριστήρια σε όσους βοήθησαν από τουρκικής πλευράς», συμπληρώνει ο κ. Κοτζιάς και καταλήγει: «Η διπλωματία είναι η μεγάλη κερδισμένη της βραδιάς».



Κυρ. Μητσοτάκης: Περιμένουμε με συγκίνηση την επιστροφή των δύο στρατιωτικών

«Η απελευθέρωση των δύο αξιωματικών μας είναι ένα χαρμόσυνο νέο στο τόσο ζοφερό φετινό καλοκαίρι», τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την αποφυλάκιση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη από τις φυλακές Αδριανούπολης. «Όλοι περιμένουμε με χαρά και συγκίνηση την επιστροφή τους», προσθέτει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Όπως συμπληρώνει: «Θέλω να συγχαρώ τον Άγγελο, τον Δημήτρη και τις οικογένειές τους για την τόσο γενναία, αξιοπρεπή και πατριωτική στάση τους».


Β. Κικίλιας: Χαρμόσυνη είδηση σε ένα μαύρο καλοκαίρι

Για μία «χαρμόσυνη είδηση σε ένα μαύρο καλοκαίρι» έκανε λόγο ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενοςστην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Ψυχή και Πίστη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μας, συγκίνηση για τις οικογένειές τους. Μια χαρμόσυνη είδηση σε ένα μαύρο καλοκαίρι» έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Κικίλιας


ΚΚΕ: Θετική εξέλιξη, που όμως δεν κρύβει την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτή δεν αλλάζει το σκηνικό όξυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, κάτω από το βάρος της κατακραυγής για την άδικη σύλληψη και κράτησή τους, είναι μια θετική εξέλιξη, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κρύψει την όξυνση  των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως αποδεικνύεται και από τις καθημερινές προκλήσεις, σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ


Φ. Γεννηματά: Σημαντική θετική εξέλιξη η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

«Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά από 5 μήνες αδικαιολόγητης φυλάκισης είναι μία σημαντική, θετική εξέλιξη την οποία χαιρετίζουμε», σημειώνει σε δήλωσή της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη ΓεννηματάΗ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να πράξει όλες τις απαραίτητες πολιτικές, διπλωματικές και νομικές ενέργειες προκειμένου να λήξει οριστικά η περιπέτειά τους.  «Συγχαρητήρια στους ίδιους και τις οικογένειές τους για την υπομονή και την καρτερικότητα που επέδειξαν. Περιμένουμε με λαχτάρα να τους καλωσορίσουμε στην πατρίδα», καταλήγει η κ. Γεννηματά.


Σ. Θεοδωράκης: Η παράνομη κράτηση επιτέλους τερματίστηκε

Για κίνηση που συμβάλλει στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνταν στην Αδριανούπολη. Εξήρε δε το σθένος των δύο στρατιωτικών. 
«Η παράνομη κράτηση των δύο στρατιωτικών επιτέλους τερματίστηκε ύστερα από 168 μέρες. Η κίνηση αυτή της Τουρκίας συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των σχέσεών μας. Το σθένος που επέδειξαν τα δυο παιδιά και οι οικογένειές τους είναι κάτι που συγκίνησε όλους τους Έλληνες. Μπράβο τους» έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter o Πρόεδρος του ''Ποταμιού''.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ