ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ. ***** Σούδα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο - Εκκενώθηκαν το Ναυτικό Νοσοκομείο και Σχολεία. ***** Στην κυκλοφορία το τμήμα Λαμία - Καλαμπάκα του Ε65: Σε 2,5 ώρες η απόσταση Αθήνα - Καρδίτσα. ***** Ν.Δ.: Μένουμε πιστοί στην τροχιά ευθύνης και προόδου του Κωνσταντίνου Καραμανλή. ***** Π. Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τώρα υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ η προθεσμία έληξε το Σάββατο. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα είναι ένα ακόμη ράπισμα για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ


Γ. Κατρούγκαλος: Θα φύγουν περισσότεροι πρόσφυγες από όσους θα επιστρέψουν
Την επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της επαναπροώθησης προσφύγων, οι οποίοι έχουν καταγραφεί στο σύστημα Eurodac στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών Ελεονόρε Πέτερμαν«Τα Υπουργεία Εσωτερικών έχουν συμφωνήσει και βρισκόμαστε ενώπιον της άμεσης ολοκλήρωσης. Εκκρεμεί μόνο μια τελική ανταλλαγή επιστολών. Έχουμε συμφωνήσει», δήλωσε η κ. Πέτερμαν.

Διευκρινίζοντας σημεία της συμφωνίας, η εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι αφορά μόνο περιπτώσεις αιτούντων άσυλο, οι οποίοι εντοπίζονται στα γερμανοαυστριακά σύνορα και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση σε άλλη χώρα, «τις λεγόμενες περιπτώσεις Eurodac 1», όπως εξήγησε, ενώ αναφερόμενη στο χρονικό περιθώριο κατά το οποίο μπορεί να γίνει η επαναπροώθηση, επεσήμανε ότι είναι 48 ώρεςΗ κ. Πέτερμαν διευκρίνισε ότι οι παραπάνω όροι είχαν τεθεί ήδη από την κυβέρνηση συνασπισμού εν όψει των σχετικών διαπραγματεύσεων και επανέλαβε ότι λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας θα γίνουν γνωστές αμέσως μετά την υπογραφή της, η οποία εκκρεμεί.



Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, η κυρία Πέτερμαν δήλωσε ότι είναι ακόμη σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις. Την προηγούμενη Δευτέρα τέθηκε σε ισχύ συμφωνία της Γερμανίας με την Ισπανία για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Βάσει της συμφωνίας, η Γερμανία θα μπορεί να επαναπροωθεί στην Ισπανία μετανάστες που εντοπίζονται στα γερμανοαυστριακά σύνορα και οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει εκεί αίτημα ασύλου, μέσω του συστήματος Eurodac.


Γ. Κατρούγκαλος: Θα φύγουν περισσότεροι πρόσφυγες από όσους θα επιστρέψουν

Η συμφωνία Αθήνας - Βερολίνου για την επαναπροώθηση προσφύγων που έχουν καταγραφεί στο Eurodac στην Ελλάδα δεν είναι κάτι νέο από άποψη υποχρεώσεων, αλλά αυτή που είχε ανακοινωθεί μετά την Σύνοδο Κορυφής. Αυτό επεσήμανε ο αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος και, εκτίμησε ότι είναι αρκετά περισσότεροι οι πρόσφυγες, που θα φύγουν από αυτούς που ενδέχεται να επιστρέψουν στη χώρα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» για τη συμφωνία με το Βερολίνο περί επαναπροώθησης προσφύγων, ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε ότι δεν αφορά αποκλειστικά το Υπουργείο Εξωτερικών και  είπε ότι «πρόκειται να συζητήσουμε πλευρές της εφαρμογής του ήδη υφιστάμενου πλαισίου του "Δουβλίνου" που τόσο εμείς όσο και οι Γερμανοί θεωρούμε ανεπαρκές και ότι πρέπει να αλλάξει». Μέχρι να αλλάξει, ωστόσο, πρέπει να δούμε πώς θα γίνει η διαχείριση μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, υπό το καθεστώς του Δουβλίνου, συμπλήρωσε. 

Ο κ. Κατρούγκαλος απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία καθώς αυτό όπως είπε «είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής», αλλά όπως σημείωσε: «Είναι αρκετά περισσότεροι οι πρόσφυγες που πρόκειται να φύγουν από την χώρα μας για να ενωθούν με τις οικογένειές τους, από αυτούς που ενδέχεται να επιστρέψουν βάσει αυτής της συμφωνίας». «Το ουσιώδες είναι ότι θέλουμε συνολική λύση και όχι μπαλώματα στην μεταναστευτική πολιτική. Όχι απλώς να φυλάμε τα σύνορα, όπως επιθυμούν αυτοί που θέλουν την Ευρώπη "φρούριο". Υπάρχει ένα ζήτημα του πώς θα γίνει η κατανομή όσων έρθουν, όπως και ένα ζήτημα του πώς θα βοηθήσει η Ευρώπη με συγκεκριμένα αναπτυξιακά μέτρα ώστε να μείνουν οι άνθρωποι που σήμερα έρχονται κυνηγημένοι από την φτώχεια» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ