ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση Κασσελάκη - Σύμφωνα με πληροφορίες, την θέση Παπανώτα καλύπτει, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός. ***** Στ. Κασσελάκης: Το μόνο θαύμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί. ***** «Η Ε.Ε. συνδέει τις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό» - Αντιδράσεις από την Άγκυρα. ***** Π. Μαρινάκης: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θέλουμε συνέχιση διαλόγου με Τουρκία. ***** Ακριβεια: Όλα τα προϊόντα που μπήκαν στο «Καλάθι των Νονών» και στο «Καλάθι του Πάσχα».

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΝ


Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε χθες στη Βουλή έπειτα από τη δήλωση του Επίτροπου Διεύρυνσης της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν περί αναδιάρθρωσης των συνόρων Ελλάδος - Αλβανίας.
Η πολιτική διαμάχη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Ν.Δ., Νίκος Παναγιωτόπουλος, υποστήριξε ότι εγείρεται μείζον ζήτημα με τη «ρουκέτα που εξαπέλυσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος».
  
«Η εκπρόσωπός του μπορεί να απάντησε και να είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε αλλαγές συνόρων αλλά εγώ τον άκουσα να λέει ότι αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, θα πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες. Εγείρεται μείζον ζήτημα» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο «γαλάζιος» βουλευτής.

«Παρακαλώ πολύ να είστε πιο προσεκτικοί. Η ίδια η Κομισιόν έχει απαντήσει. Ουδέποτε μίλησε για αλλαγή συνόρων. Έχει απαντήσει η Κομισιόν, αυτό που ετέθη είναι ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διμερείς συμφωνίες πριν από πιθανή διεύρυνση της Ε.Ε. Και αυτό αφορά κυρίως τις ΑΟΖ, και βεβαίως τίποτα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό αν δεν συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές. Αρκετά με την κινδυνολογία» παρενέβη η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.


«Στα εθνικά ζητήματα χρειάζεται σοβαρότητα» ανέφερε, από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και, στρεφόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε: «Δεν μπορεί να ερχόσαστε εδώ πέρα χωρίς να έχετε διασταυρώσει μια πληροφορία και να παίζετε το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου σε αυτά τα ζητήματα, ως παράταξη, και δεν είναι προσωπικό αυτό».

Ο Υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε, επίσης, ότι έχουν βγει διαψεύσεις και έχει υπάρξει ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. «Ερχόσαστε να κάνετε τι; Νομίζετε ότι προσφέρετε στην εθνική υπόθεση με το να λέτε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει θέμα συνόρων; Για σκεφτείτε σας παρακαλώ πολύ! Μέχρι που θα φτάσει αυτή η αντιπολιτευτική τύφλωση! Χρειάζεται λίγη σοβαρότητα! Όλα στο βωμό του εντυπωσιασμού; Έλεος!» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

«Συνέβη και σε εμένα να ακούσω από τα δελτία ειδήσεων αυτούσια τη δήλωση του κ. Χαν. Είναι ακατανόητο να κατηγορείται η αξιωματική αντιπολίτευση ότι ψευδολογεί, όταν από τα χείλη του συγκεκριμένου επιτρόπου βγήκαν αυτά, θεωρώ ότι δεν επιτρέπεται να γινόμαστε αντικείμενο τέτοιων επιθέσεων» ανταπάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κώστας Τζαβάρας και πρόσθεσε: «Βεβαίως έσπευσε η επιτροπή και έκανε αυτή τη διευκρίνιση αλλά υπάρχει ζήτημα, διότι ο κ. Χαν δεν είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης σε αυτό που λέγεται Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, όταν έχει ένα συγκεκριμένο αξίωμα πρέπει να δίνει εξηγήσεις για τα λόγια του. Ο κ. Χαν είναι εκτεθειμένος απέναντι στην Ελλάδα, απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση και εμείς καλούμε να δώσει εξηγήσεις».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ