ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Τον Αύγουστο έρχεται 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο
Τον Αύγουστο δεν θα υπάρχει καθαρή έξοδος, αλλά επιπλέον μέτρα και ενισχυμένη εποπτεία. Αυτό επεσήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ενώ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις διαρκείς αποτυχίες της κυβέρνησης στους αναπτυξιακούς στόχους. «Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου το 2015» «Η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο» είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του «καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτυγχάνει διαρκώς να επιτύχει ακόμη και τους αναπτυξιακούς στόχους που η ίδια θέτει, όπως και να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδίως στη Δημόσια  Διοίκηση».

Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, «σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες, πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα».


Φ. Γεννηματά: Ο κ. Μοσκοβισί φεύγει, εμείς μένουμε με τη θηλιά στο λαιμό

«O κ. Μοσκοβισί φεύγει εμείς όμως μένουμε με τη θηλιά στο λαιμό, με μνημόνιο διαρκείας», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με τον Επίτροπο Οικονομικών Yποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί.
Όπως είπε η κ. Γεννηματά: «Εξήγησα στον κ. Μοσκοβισί ότι με αυτή την αναιμική ελάφρυνσή του χρέους και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, ναρκοθετείται η αναπτυξιακή προοπτική και φτωχοποιούνται ακόμα περισσότερο οι Έλληνες». Παράλληλα, ανέφερε ότι ζήτησε τη μη περικοπή των συντάξεων που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση. «Η Επιτροπή να ξεκαθαρίσει τη θέση της άμεσα ώστε να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση να παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των συνταξιούχων», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.


Απάντηση Μοσκοβισί στις ανησυχίες για τα πλεονάσματα έως το 2060

Τα υψηλά πλεονάσματα, που καλείται να παρουσιάζει η χώρα έως και το 2060, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Πιέρ Μοσκοβισί, με τον επικεφαλής του ''Ποταμιού'', Σταύρο Θεοδωράκη. Οι δύο άντρες συζήτησαν επίσης για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα μετά τον Σεπτέμβριο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης του εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα υψηλά πλεονάσματα και την ανησυχία του, πως αυτά σημαίνουν λιγότερα χρήματα για ανάπτυξη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ''Ποταμιού'', ο Ευρωπαίος Επίτροπος, σχολίασε πως πως τα επόμενα χρόνια, χάρη στις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει οι Έλληνες, τα πλεονάσματα είναι εξασφαλισμένα. Το 2060 δεν είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί τους Έλληνες, καθότι πολλά πράγματα μπορεί να έχουν ανατραπεί θετικά για την ελληνική οικονομία, φέρεται να τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ολόκληρη η δήλωση του Επικεφαλής του ''Ποταμιού'' Σταύρου Θεοδωράκη:

«Ο Πιερ Μοσκοβισί στα χρόνια της κρίσης και σε κρίσιμες στιγμές έχει υπάρξει στο πλευρό των Ελλήνων. Και έτσι παρά τις επιμέρους διαφωνίες σε κάποιες επισημάνσεις πρέπει να θεωρείται σύμμαχος των Ελλήνων. Το επεσήμανα, όπως και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι τα υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060. Τα μεγάλα πλεονάσματα σημαίνουν λιγότερα χρήματα για ανάπτυξη. Θα έπρεπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το έχει σκεφτεί καλά. Η ελληνική κυβέρνηση να το διαπραγματευθεί καλύτερα και να μην έχουμε τέτοιες δεσμεύσεις για τόσα πολλά χρόνια».


Θεοχαρόπουλος: Τα νέα μέτρα είναι εδώ
Την πλήρη διαφωνία του στις τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup με τη διασφάλιση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5%, που σημαίνουν συνεχή λιτότητα, εξέφρασε στο Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών, Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας - Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε στον κ. Μοσκοβισί ότι δεν ισχύει η αναφορά του πως δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο. «Οι δεσμεύσεις, όμως, που στην ίδια ομιλία είπατε ότι υπάρχουν για τη χώρα μας για τα επόμενα χρόνια, η μείωση των συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου, τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, πώς να τα ονομάσουμε; Διαρκής λιτότητα; Διαρκές μνημόνιο; Όπως θέλετε, αλλά εν πάση περιπτώσει να πούμε την αλήθεια και στην Ε.Ε. και στον ελληνικό λαό» επεσήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας ότι με τις αποφάσεις τού Εurogroup η μονομερής λιτότητα παραμένει και οι στόχοι των δυσθεώρητων πρωτογενών πλεονασμάτων δεν αφήνουν περιθώριο για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. «Η καθημερινότητα των Ελλήνων περιλαμβάνει πολλά δυσβάσταχτα μέτρα. Ένα τεχνητό success story δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Παράλληλα, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες.

Τέλος, σχετικά με τη ρύθμιση του χρέους, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του δεν είναι εξασφαλισμένη, καθώς τα εργαλεία για τη μακροπρόθεσμη διευθέτηση του, που μόλις πέρυσι στο Εurogroup του 2017 υπήρχαν, έχουν πλέον απομακρυνθεί και η Ελλάδα παραμένει με το στίγμα της «ειδικής περίπτωσης».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ