ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΑΡΤΙΟΣ 2005

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Παρακάμψαμε την αναδιάρθρωση για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες

Σ ε μια « αξιολόγηση » της απόδοσης  του προγράμματός της στην Ελλάδα προέβη το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ,...

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ 750 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ 2019


Στην πλήρη και κατηγορηματική υπεράσπιση της συμφωνίας των Πρεσπών, καταγγέλλοντας παράλληλα όσους διαφωνούν και αντιδρούν ότι «την παραποιούν σκοπίμως στο πλαίσιο μίας άθλιας πολιτικής προπαγάνδας και μικροκομματικής σκοπιμότητας» προχώρησε  ο Πρωθυπουργός. Μιλώντας στη συνέλευση του ΣΕΒ Βορείου Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους βιομηχάνους της Βόρειας Ελλάδας και προσωπικά τον Πρόεδρό τους κ. Σαββάκη για τη στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών και επέμεινε ότι το περιεχόμενό της υπερασπίζεται με τον  καλύτερο τρόπο το εθνικό συμφέρον, αποκρούοντας τα επιχειρήματα τόσο για το θέμα της εθνότητας και της γλώσσας όσο και για το θέμα της εμπορικής χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας, για το οποίο υποστήριξε ότι η συμφωνία των Πρεσπών μεριμνά για την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας στα ελληνικά εμπορικά προϊόντα, όταν μέχρι σήμερα ήταν απροστάτευτο.

Ενώπιον των βιομηχάνων της Βόρειας Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε φοροελαφρύνσεις, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας Υπουργείου Βιομηχανίας, αποδεχόμενος την πρόταση του Προέδρου του συνδέσμου, ενώ προανήγγειλε και τη δημιουργία Αναπτυξιακής ΤράπεζαςΕιδικότερα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «στοχευμένες φοροελαφρύνσεις 700 εκατ.€ για το 2019 και μόνιμη αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, όσο θα σταθεροποιείται η οικονομία σε υψηλούς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να καλλιεργεί προσδοκίες για παροχές, και φοροελαφρύνσεις, οδεύοντας προς τις επόμενες εκλογές.

Επίθεση κατά του ΣΕΒ

Προκάλεσαν αίσθηση οι έπαινοι του κ. Τσίπρα για τον ΣΕΒ Βορείου Ελλάδας, τους οποίους παρουσίασε ως «ανθρώπους που έχουν καθημερινή τριβή με την αγορά και ιδία γνώση για το τι πρέπει να αλλάξει και έχουν αποδείξει ότι πίσω από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους δεν κρύβονται άλλα κίνητρα» και διαχώρισε πλήρως από την ηγεσία του ΣΕΒ στην οποία άσκησε επίθεση αφήνοντας δηλητηριώδη υπονοούμενα λέγοντας ότι «είναι εξαιρετικά αμφίβολο ποιές ακριβώς παραγωγικές δυνάμεις εκπροσωπεί» και ότι «είναι βέβαιο ότι τα κίνητρα της είναι αμιγώς πολιτικά και δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες τόσο του επιχειρηματικού κόσμου όσο και της ελληνικής κοινωνίας». Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε μάλιστα ότι αυτό αποδείχθηκε από την πρόσφατη έκθεση του ΣΕΒ, στην οποία, όπως είπε, «ουσιαστικά επιχειρεί να παρέμβει στη δημόσια συζήτηση για τα μέτρα του 19 και του 20 δίνοντας σήμα αναγκαιότητας εφαρμογής τους, ανεξάρτητα από το αν πιάνουμε τους στόχους ή όχι».

Κατηγόρησε μάλιστα την ηγεσία του ΣΕΒ ότι «έρχεται σχεδόν πάντα να υπερθεματίσει για κάθε αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο, εν προκειμένω για τη περικοπή συντάξεων,  σπεύδοντας τούτη τη φορά να υπερασπιστεί και τη θέση που δημόσια διατύπωσε η αξιωματική αντιπολίτευση», θέση που προκάλεσε έκπληξη καθώς η Ν.Δ., όπως και το Κίνημα Αλλαγής αλλά και το ΚΚΕ, έχουν ταχθεί υπέρ της ματαίωσης της μείωσης των συντάξεων που έχει υπογράψει και ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με την κυβέρνηση να την απορρίπτει. «Θα συμβούλευα λοιπόν, την ηγεσία του ΣΕΒ, να πάψει να εκτίθεται και να πάρει παράδειγμα από τη δική σας στάση» κατέληξε ο κ. Τσίπρας την επίθεσή του κατά της ηγεσίας του ΣΕΒ, απευθυνόμενος στην ηγεσία και τα μέλη του ΣΕΒ Βορείου Ελλάδας.

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΒΗΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ

Ο Νίκος Σαραντάκος είναι συγγραφέας, λογοτέχνης και μεταφραστής. Έχει εκδώσει βιβλία τεχνικά, λογοτεχνικά, γλωσσικού ενδιαφέροντος και βιβλία για το μπριτζ.
Διατηρεί ένα πολύ ενδιαφέρον καθημερινό ιστολόγιο, κυρίως με γλωσσικά και φιλολογικά, αλλά συχνά και πολιτικά θέματα. Εργάζεται στο μεταφραστικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ζει στο Λουξεμβούργο.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ