ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ. ***** Σούδα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο - Εκκενώθηκαν το Ναυτικό Νοσοκομείο και Σχολεία. ***** Στην κυκλοφορία το τμήμα Λαμία - Καλαμπάκα του Ε65: Σε 2,5 ώρες η απόσταση Αθήνα - Καρδίτσα. ***** Ν.Δ.: Μένουμε πιστοί στην τροχιά ευθύνης και προόδου του Κωνσταντίνου Καραμανλή. ***** Π. Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τώρα υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ η προθεσμία έληξε το Σάββατο. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα είναι ένα ακόμη ράπισμα για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Handelsblatt: Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Η αποχώρηση του ΔΝΤ είναι οικονομικά διαχειρίσιμη για τους Έλληνες» γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. «Πρόκειται μόνο για 1,6 δισ. ευρώ, τα οποία η Ελλάδα δεν χρειάζεται καν διότι από τα διαθέσιμα 86 δισ. ευρώ του τρίτου προγράμματος διάσωσης θα εκταμιευτούν μόνο 59 δισ. ευρώ. Ακόμη και πολιτικά όμως η αποχώρηση του ΔΝΤ δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα».
H γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι μπορεί το 2015 η κοινοβουλευτική ομάδα της Χριστιανικής Ένωσης (CSU) να συμφώνησε για τα δάνεια μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει το ΔΝΤ, στο μεταξύ όμως δεν επιμένει πλέον σε αυτό. Το σημαντικό είναι να συνεχίσει να έχει το ΔΝΤ συμβουλευτικό ρόλο, υποστηρίζει τώρα η Χριστιανική Ένωση, εταίρος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Μέρκελ στη Βαυαρία.
Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι η Αθήνα ελπίζει ότι στις 21 Ιουνίου οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών θα δώσουν το πράσινο φως για την ελάφρυνση του χρέους που τους είχαν υποσχεθεί από το 2012. Προς συζήτηση βρίσκονται το πάγωμα καταβολής τόκων ή κεφαλαίων και μεγαλύτεροι χρόνοι αποπληρωμής υφιστάμενων δανείων.

ESM: Συνεδρίαση για την εκταμίευση της υποδόσης του 1ος δισ. ευρώ

Σημειώνεται ότι συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή το Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την εκταμίευση προς την Ελλάδα της υποδόσης του 1ος δισ. ευρώ, που έχει απομείνει από την τέταρτη δόση του προγράμματος.
«Το Συμβούλιο των Διευθυντών θα εξετάσει την αξιολόγηση των θεσμών αναφορικά με την πρόοδο της Ελλάδας στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Μία ικανοποιητική αξιολόγηση, στο πλαίσιο της τέταρτης δόσης της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, θα άνοιγε τον δρόμο για να εξετάσει το Συμβούλιο Διευθυντών την έκδοση του υπολοίπου 1ος δισ. ευρώ που είχε προορισθεί για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων στο πλαίσιο αυτής της δόσης», αναφέρεται στην ατζέντα της συνεδρίασης.
Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Μαρτίου, το Συμβούλιο Διευθυντών ενέκρινε την τέταρτη δόση στην Ελλάδα, ύψους 6,7 δισ. ευρώ καθώς και την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση του χρέους, την εξόφληση ληξιπρόθεσμων και τη δημιουργία αποθεματικού ασφαλείας.
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ