ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Προαναγγελία αποχώρησης από Ψαριανό, Αμυρά

Τ η διάλυση του '' Ποταμιού '' με την αποχώρησή τους από την κοινοβουλευτική του ομάδα, αφού δεν θα διαθέτει πλέον το μίν...

Αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η πρόσκληση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣΚ ΑΠΟ G7: Η ΙΤΑΛΙΑ ΘΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ομάδας των 7, περιλαμβανομένου του νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, θα συγκροτήσουν ένα κοινό μέτωπο επί όλων των θεμάτων που θα συζητηθούν στη Σύνοδο της G7 στο Σαρλεβουά, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ ΤουσκΟ Κόντε φάνηκε να κρατά αποστάσεις από τις ευρωπαϊκές θέσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας που εκφώνησε αυτήν την εβδομάδα, με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων του, καθώς τάχθηκε υπέρ της επανεξέτασης των ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.
Λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της G7, επισήμανε ότι η Ρωσία θα πρέπει να προσκληθεί να επανενταχθεί στην Ομάδα των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, απ' όπου αποκλείστηκε το 2014 έπειτα από την προσάρτηση της Κριμαίας. Όμως, ο Τουσκ τόνισε ότι η Ιταλία θα πειθαρχήσει με την ευρωπαϊκή γραμμή στη G7
Παράλληλα, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξαπέλυσε πυρά κατά των Βρυξελλών για το προσφυγικό, ενώ όσον αφορά το φλέγον ζήτημα των εμπορικών δασμών Τραμπ, που έχει πυροδοτήσει πόλεμο μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ, τάχθηκε υπέρ της προώθησης μετριοπαθών θέσεων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Σήμερα το πρωί είχα την πρώτη και πολύ καλή, πολλά υποσχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και είμαι πεπεισμένος ότι εδώ στη G7 θα έχουμε μια πλήρως ενιαία ευρωπαϊκή θέση επί όλων των ζητημάτων. Περιλαμβανομένης της Ρωσίας. Δεν μιλάω για τις λεπτομέρειες αλλά για τη γενικότερη κοινή γραμμή» είπε, πάντως, από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τουσκ«Συμφωνήσαμε επίσης να συναντηθούμε ξανά, πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου στη Ρώμη».

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε πως αναμένει ότι οι συνομιλίες της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη δεν θα είναι εύκολες, καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαμάχη με τους εταίρους τους για το θέμα του εμπορίου, της κλιματικής αλλαγής και της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν«Οι συζητήσεις μας εδώ στο Σαρλεβουά απέχουν από το είναι εύκολες» τόνισε ο Τουσκ, λίγο πριν από την έναρξη της διήμερης Συνόδου με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας.

«Είναι προφανές ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος και οι υπόλοιποι της ομάδας συνεχίζουν να διαφωνούν για το εμπόριο, την κλιματική αλλαγή και τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι η παγκόσμια τάξη, που βασίζεται σε κοινούς κανόνες, τίθεται υπό αμφισβήτηση». «Προς μεγάλη έκπληξη όχι από τους συνήθεις υπόπτους, αλλά από τον βασικό αρχιτέκτονα και εγγυητή της, τις ΗΠΑ. Φυσικά, δεν μπορούμε να αναγκάσουμε τις ΗΠΑ να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται», υπογράμμισε ο Τουσκ.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ