ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ζητημα συνταξεων εθεσε ο Τσακαλωτος στο Βερολινο

Ζητημα συνταξεων εθεσε ο Τσακαλωτος στο Βερολινο
Μ’ αυτήν την ευκαιρία και στο περιθώριο των συζητήσεων, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς, αλλά και τον Πιέρ Μοσκοβισί, για τη γενική πορεία της χώρας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Έθεσε μάλιστα, ζήτημα συντάξεων, αναφέροντας ότι απ’ του χρόνου υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, πέραν του στόχου του 3,5%, ο οποίος θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη λήψη μέτρων για να ανακουφιστούν οι συνταξιούχοι, μέσω της αναστολής ή και της κατάργησης του μέτρου μείωσης των συντάξεων.
Άφησε δε, να διαφανεί πως αργότερα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν ενδεχομένως κι άλλα μέτρα, όπως μειώσεις φόρων και αυξήσεις δαπανών. Και τους κάλεσε να ξεκινήσει μια συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθούν αυτά τα περιθώρια με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, δίνοντας έμφαση στο ότι δεν θα κινδυνεύσει η δημοσιονομική αξιοπιστία της χώρας.
Η ενημέρωση έγινε στο περιθώριο συνάντησης του δικτύου Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. από χώρες με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, όπου η Ελλάδα συμμετέχει ως παρατηρήτρια χώρα.
Διοργανωτής ήταν το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Επρόκειτο για κομματική συνάντηση που γίνεται παραδοσιακά λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε.
Ήδη ο κ. Τσακαλώτος αναχώρησε από το Βερολίνο για το Λονδίνο, για να παραστεί στο 13ο ετήσιο Ελληνικό Roadshow, το οποίο διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝ ΟΨΕΙ EUROGROUP

«Την Πέμπτη ελπίζω ότι θα πετύχουμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα με την Ελλάδα και το πρόγραμμα της», τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σε δήλωσή της, μετά την συνάντηση που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Βερολίνο«Έτσι θα έχουν βγει όλες οι χώρες από το πρόγραμμα», επισήμανε η κ. Μέρκελ.
Εν τω μεταξύ, Μέρκελ και Μακρόν ανακοίνωσαν τη δημιουργία προϋπολογισμού για τις χώρες της Ευρωζώνης. Εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., στις 28 και 29 Ιουνίου, οι δύο ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία προϋπολογισμού των 19 κρατών της Ευρωζώνης.
Ο προϋπολογισμός θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την υλοποίηση επενδύσεων, όσο και για την άρση των αποκλίσεων ανάμεσα στα κράτη - μέλη. Στόχος αποτελεί η νέα πρωτοβουλία να είναι έτοιμη το 2021Όσον αφορά τα υπόλοιπα βήματα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, η Καγκελάριος της Γερμανίας εστίασε στον αναβαθμισμένο ρόλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ο οποίος θα έχει την κοινή ευθύνη για τις τράπεζες. 
«Η τραπεζική ενοποίηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί, αλλά προηγείται η μείωση των τραπεζικών κινδύνων» έσπευσε να προσθέσει, εμμένοντας στις παραδοσιακές θέσεις του Βερολίνου.
AΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ