ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Προαναγγελία αποχώρησης από Ψαριανό, Αμυρά

Τ η διάλυση του '' Ποταμιού '' με την αποχώρησή τους από την κοινοβουλευτική του ομάδα, αφού δεν θα διαθέτει πλέον το μίν...

Αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η πρόσκληση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

ESM: ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗς ΤΟΥ 1ος ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Αναβάλλεται η εκταμίευση της υποδόσης του 1ος δισ. ευρώ από τον ΕSM, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν παρέδωσε επαρκή στοιχεία, που να καταδεικνύουν την απαιτούμενη πρόοδο στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου. 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ESM το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναβάλλει την απόφασή του έως ότου έχει περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή του για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και σχεδιάζει να πραγματοποιήσει νέα τηλεδιάσκεψη την επόμενη εβδομάδα για το θέμα. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, καθώς το ποσό είναι διαθέσιμο για εκταμίευση έως και τις 15 Ιουνίου. Εάν έως τότε δεν κριθούν επαρκή τα βήματα, που έχουν γίνει από την Αθήνα, το ποσό θα χαθεί.
Σημειώνεται πάντως ότι η πρόοδος στο μέτωπο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που ήταν η δεύτερη προϋπόθεση για την εκταμίευση της υποδόσης, η πρόοδος κρίνεται επαρκής
Μετά και τις άκαρπες συναντήσεις στο Παρίσι, εν τω μεταξύ, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές τίθεται το θέμα της αξιοποίησης των αδιάθετων κεφαλαίων της 3ης δανειακής σύμβασης, συνολικού ύψους περίπου 27,4 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο, με τις εμπλεκόμενες πλευρές να «τρέχουν» με στόχο μία συμφωνία- πακέτο. 
Στην κατεύθυνση αυτή στις 14 Ιουνίου θα ψηφιστεί στην ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο- σκούπα με τα προαπαιτούμενα. 
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ