LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ESM: ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗς ΤΟΥ 1ος ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Αναβάλλεται η εκταμίευση της υποδόσης του 1ος δισ. ευρώ από τον ΕSM, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν παρέδωσε επαρκή στοιχεία, που να καταδεικνύουν την απαιτούμενη πρόοδο στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου. 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ESM το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναβάλλει την απόφασή του έως ότου έχει περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή του για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και σχεδιάζει να πραγματοποιήσει νέα τηλεδιάσκεψη την επόμενη εβδομάδα για το θέμα. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, καθώς το ποσό είναι διαθέσιμο για εκταμίευση έως και τις 15 Ιουνίου. Εάν έως τότε δεν κριθούν επαρκή τα βήματα, που έχουν γίνει από την Αθήνα, το ποσό θα χαθεί.
Σημειώνεται πάντως ότι η πρόοδος στο μέτωπο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που ήταν η δεύτερη προϋπόθεση για την εκταμίευση της υποδόσης, η πρόοδος κρίνεται επαρκής
Μετά και τις άκαρπες συναντήσεις στο Παρίσι, εν τω μεταξύ, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές τίθεται το θέμα της αξιοποίησης των αδιάθετων κεφαλαίων της 3ης δανειακής σύμβασης, συνολικού ύψους περίπου 27,4 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο, με τις εμπλεκόμενες πλευρές να «τρέχουν» με στόχο μία συμφωνία- πακέτο. 
Στην κατεύθυνση αυτή στις 14 Ιουνίου θα ψηφιστεί στην ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο- σκούπα με τα προαπαιτούμενα. 
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ