ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Προαναγγελία αποχώρησης από Ψαριανό, Αμυρά

Τ η διάλυση του '' Ποταμιού '' με την αποχώρησή τους από την κοινοβουλευτική του ομάδα, αφού δεν θα διαθέτει πλέον το μίν...

Αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η πρόσκληση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ


Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε νωρίς το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ. Ο κ. Τσίπρας θα ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ.Συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό

Την επίτευξη συμφωνίας με την πΓΔΜ για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων (erga omnes), ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης της Βουλής για την ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας. Ωστόσο, όπως σημείωσε, η συμφωνία με την πΓΔΜ θα κυρωθεί από το Κοινοβούλιο αφότου η γειτονική χώρα εκπληρώσει τις βασικές της υποχρεώσεις. Πλέον η ευθύνη εναπόκειται στην πΓΔΜ, να κάνει πράξη και σε συνταγματικό επίπεδο αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε, είπε από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος.


Κυβέρνηση: Συμφωνία στο Σκοπιανό για erga omnes ονομασία

Για συμφωνία Ελλάδας – πΓΔΜ στο ονοματολογικό ζήτημα της γειτονικής χώρας κάνουν λόγο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρα ενημέρωνε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις. Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η συμφωνία πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση. Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, διαβεβαιώνουν ότι η ονομασία είναι «erga omnes».
Εν τω μεταξύ, αύριο το πρωί, στις 09:30, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ