Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΚΚΕ για αύξηση κατώτατου μισθού: Συγκάλυψη στην πραγματική ληστεία σε βάρος του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΔΝΤ: ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι συζητήσεις συνεχίζονται σε ότι αφορά πολιτικές που μπορούν να υποστηρίξουν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και τη ρύθμιση του χρέους, περιορίστηκε να δηλώσει ο Τζέρι Ράις, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, εν μέσω της συνεχιζόμενης διελκυστίνδας μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ για το ζήτημα. Στη σκιά της έκκλησης προ εβδομάδων του Πολ Τομσεν να βρεθεί συμφωνία ήδη στο περασμένο Eurogroup του Μαίου ώστε να υπάρχει χρόνος να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ παραδέχτηκε σήμερα ότι «ο χρόνος πια είναι πολύ λίγος» για να προλάβει το Ταμείο να συμμετέχει με χρηματοδότηση, αλλά όπως είπε οι συζητήσεις συνεχίζονται με τους Ευρωπαίους και τις ελληνικές αρχές.

Επικαλέστηκε μάλιστα συνάντηση του Washington Group στο Παρίσι, σημειώνοντας τη συμμετοχή του Πολ Τόμσεν και του Πήτερ Ντόλμαν για να δείξει ότι το Ταμείο παραμένει πλήρως ενεργό στη διαδικασία. Ο ίδιος περιέγραψε τα επόμενα βήματα για την ελληνική υπόθεση: Συνέχιση των συζητήσεων για την πιθανότητα χρηματοδότησης του προγράμματος και την εξασφάλιση της ελάφρυνσης χρέους που το Ταμείο θεωρεί απαραίτητη.

Παράλληλα, είπε το ΔΝΤ σχεδιάζει μια έκθεση «άρθρου 4» ως μέρος του φυσιολογικού ελέγχου που γίνεται σε κάθε χώρα-μέλος. Παράλληλα θα γίνει ανάλυση βιωσιμότητας χρέους (DSA) ως μέρους της έκθεσης του «άρθρου 4». Όπως είπε το DSA θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές του Ταμείου. Επανέλαβε ότι χρειάζεται ελάφρυνση για το χρέος η οποία θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά του και ότι το Ταμείο κάνει ότι καλύτερο σε ότι αφορά τις μακροοικονομικές του προβλέψεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το «άρθρο 4» αποτελεί «εναλλακτική» ενός προγράμματος, υποστήριξε ότι μπορεί εφόσον διεξάγεται ταυτόχρονα με ένα το πρόγραμμα, όπως έχει γίνει στο παρελθόν. Ο Τζέρι Ράις ξεκαθάρισε ότι ακόμα και αν το Ταμείο δεν μετέχει με χρηματοδότηση, θα συνεχίσει να εμπλέκεται με την Ελλάδα, μέσω του μεταμνημονιακού ελέγχου και του «άρθρου 4». Δεν έχουμε δώσει χρήματα στην Ελλάδα για κάποια χρόνια αλλά και πάλι  προσπαθούμε να βοηθήσουμε το μέλος μας, δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι αυτό δίνει μια εικόνα του πως το ΔΝΤ θα μπορούσε να συνεχίσει αν δεν υπάρξει πρόγραμμα.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ακόμα πως δεν γνωρίζει αν θα υπάρξει συζήτηση για την Ελλάδα στο πλαίσιο της συνάντηση των ηγετών του G7 στον Καναδά το Σαββατοκύριακο, ενώ σημείωσε ότι η Κρ. Λαγκάρντ θα βρίσκεται στο κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, συσχετίζοντας την συμμετοχή της με την παρουσίαση της έκθεσης του «άρθρου 4» για την Ευρωζώνη.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ