ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Προαναγγελία αποχώρησης από Ψαριανό, Αμυρά

Τ η διάλυση του '' Ποταμιού '' με την αποχώρησή τους από την κοινοβουλευτική του ομάδα, αφού δεν θα διαθέτει πλέον το μίν...

Αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η πρόσκληση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

ΣΟΥΛΤΣ: Ο ΜΑΚΡΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Μετά τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, η οποία χθες αναγνώρισε ότι για να προχωρήσει η μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, πρέπει και η γερμανική πλευρά να κάνει υποχωρήσεις, σήμερα ήταν η σειρά του Υπουργού Οικονομικών, Όλαφ Σολτς να στείλει το μήνυμα ότι το Βερολίνο θα επιδιώξει μία συμφωνία με τη Γαλλία για βήματα βαθύτερης οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης.

«Ο Μαρκόν έχει δίκαιο. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά στην Ευρώπη τώρα, να διασφαλίσουμε την ακεραιότητά της» τόνισε ο Σολτς, όπως μεταδίδει το Reuters. Εξέφρασε δε αισιοδοξία ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), παρά τις διαφωνίες που εκφράστηκαν το τελευταίο διάστημα για το μελλοντικό ρόλο του και τη μετεξέλιξή του σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Πιο αργά θα είναι, ωστόσο, τα βήματα στην ενίσχυση του Ενιαίου Ταμείου Εκκαθάρισης Τραπεζών (SFR), με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να βλέπει πάντως συμφωνία πριν το 2024, υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι χώρες θα έχουν μειώσει δραστικά το βάρος των κόκκινων δανείων. Η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι η μεγάλη προϋπόθεση, που θέτει το Βερολίνο για να πει το «Ναι» στο ενιαίο σύστημα ασφάλισης καταθέσεων, χωρίς το οποίο δεν μπορεί κανείς να μιλά για πραγματική τραπεζική ένωση.

Ο κ. Σολτς έσπευσε πάντως να ξεκαθαρίσει ότι η Γερμανία δεν θα επιτρέψει την μετεξέλιξη της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης σε μία ένωση δημοσιονομικών μεταβιβάσεων. Αναφερόμενος δε στις εξελίξεις στην Ιταλία, τόνισε ότι τα προβλήματά της πρέπει να τα λύσει η ίδια. «Είναι θέμα της κάθε χώρα να αναλάβει την ευθύνη των προβλημάτων της» σημείωσε, αν και πρόσθεσε ότι η αλληλλεγγύη είναι απαραίτητη σε μία ένωση.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ