ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Handelsblatt: ο Τσακαλωτος ενδεχεται να απογοητευτει στο Eurogroup

Handelsblatt: ο Τσακαλωτος ενδεχεται να απογοητευτει στο Eurogroup
Στο επικείμενο Eurogroup της Πέμπτης, 21 Ιουνίου, αναφέρεται η Handelsblatt, η οποία επιχειρεί να αναλύσει τις παραχωρήσεις που ενδέχεται να αποσπάσει η Ελλάδα από τους εταίρους της.
Όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ κάνει λόγο για «παζάρεμα μέχρι τέλους» και προβαίνει στην εκτίμηση ότι «η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ενδέχεται να ολοκληρωθεί με απογοητευτικό τρόπο για τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Κυρίως ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς αντιτίθεται σε υπερβολικά εκτεταμένες παραχωρήσεις».
Όπως υπενθυμίζει η HB, υπό συζήτηση βρίσκεται η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του δευτέρου προγράμματος για την Ελλάδα για ένα διάστημα έως και 15 χρόνια. «Ωστόσο η Γερμανία πατάει φρένο και δεν είναι μόνη της σε αυτό εντός του Eurogroup, λένε Ευρωπαίοι διπλωμάτες», αναφέρει η Handelsblatt.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι το πρωί της Πέμπτης συνέρχεται για τελευταία φορά το Euroworking Group. Εάν δεν προκύψει συμβιβασμός εκεί «τότε οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν μια μακρά νυχτερινή διάσκεψη».
Η Handelsblatt αναγνωρίζει στην ελληνική κυβέρνηση ότι έπραξε ότι ήταν σε θέση να κάνει «προκειμένου να καταστήσει πολιτικά εφικτή την ελάφρυνση του χρέους. Ο Αλέξης Τσίπρας έφερε και πέρασε στο κοινοβούλιο το τελικό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Και η επίλυση της μακροχρόνιας διαμάχης με τη Μακεδονία για την ονομασία ενδέχεται να βοηθήσει τον Τσίπρα. Ναι μεν όλοι οι εμπλεκόμενοι διαψεύδουν ότι υπάρχει κάποιος συσχετισμός. Όμως με τη συμφωνία στο ονοματολογικό, η οποία επιδοκιμάζεται ευρέως στη Δύση, ο Τσίπρας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ρεαλιστής πολιτικός».
Ολόκληρη η συμφωνία ΕΛΛΑΔΑΣ - πΓΔΜ ΕΔΩ!

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

ΣΟΥΛΤΣ: Ο ΜΑΚΡΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Μετά τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, η οποία χθες αναγνώρισε ότι για να προχωρήσει η μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, πρέπει και η γερμανική πλευρά να κάνει υποχωρήσεις, σήμερα ήταν η σειρά του Υπουργού Οικονομικών, Όλαφ Σολτς να στείλει το μήνυμα ότι το Βερολίνο θα επιδιώξει μία συμφωνία με τη Γαλλία για βήματα βαθύτερης οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης.

«Ο Μαρκόν έχει δίκαιο. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά στην Ευρώπη τώρα, να διασφαλίσουμε την ακεραιότητά της» τόνισε ο Σολτς, όπως μεταδίδει το Reuters. Εξέφρασε δε αισιοδοξία ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), παρά τις διαφωνίες που εκφράστηκαν το τελευταίο διάστημα για το μελλοντικό ρόλο του και τη μετεξέλιξή του σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Πιο αργά θα είναι, ωστόσο, τα βήματα στην ενίσχυση του Ενιαίου Ταμείου Εκκαθάρισης Τραπεζών (SFR), με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να βλέπει πάντως συμφωνία πριν το 2024, υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι χώρες θα έχουν μειώσει δραστικά το βάρος των κόκκινων δανείων. Η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι η μεγάλη προϋπόθεση, που θέτει το Βερολίνο για να πει το «Ναι» στο ενιαίο σύστημα ασφάλισης καταθέσεων, χωρίς το οποίο δεν μπορεί κανείς να μιλά για πραγματική τραπεζική ένωση.

Ο κ. Σολτς έσπευσε πάντως να ξεκαθαρίσει ότι η Γερμανία δεν θα επιτρέψει την μετεξέλιξη της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης σε μία ένωση δημοσιονομικών μεταβιβάσεων. Αναφερόμενος δε στις εξελίξεις στην Ιταλία, τόνισε ότι τα προβλήματά της πρέπει να τα λύσει η ίδια. «Είναι θέμα της κάθε χώρα να αναλάβει την ευθύνη των προβλημάτων της» σημείωσε, αν και πρόσθεσε ότι η αλληλλεγγύη είναι απαραίτητη σε μία ένωση.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ