ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Εντος οικοπεδου 4 της κυπριακης ΑΟΖ το Barbaros με τεσσερα πολεμικα πλοια

Εντος οικοπεδου 4 της κυπριακης ΑΟΖ το Barbaros με τεσσερα πολεμικα πλοια
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros πλέει εδώ και λίγες ώρες εντός του οικοπέδου 4 της κυπριακής ΑΟΖ, συνοδευόμενο από τέσσερα πολεμικά πλοία, σύμφωνα με το militaire.gr.
Είναι μια κλιμάκωση που φαίνεται να επιχειρούν οι Τούρκοι, που μέχρι τώρα είχαν επιλέξει να πλέουν οριακά στα ''σύνορα'' αυτού του οικοπέδου. Μέχρι τώρα το Barbaros και η συνοδεία του έπλεαν στο λεγόμενο ''τριεθνές'', στο σημείο που ''ενώνονται'' η κυπριακή και αιγυπτιακή ΑΟΖ με την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Το Barbaros παρακολουθεί η φρεγάτα ''ΨΑΡΑ'' του Π.Ν. Δεν υπάρχει πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως συνέβαινε στην αρχή αυτής της ''μίνι κρίσης''. Αμερικανικό αντιτορπιλικό πλέει στη περιοχή του οικοπέδου 10 όπου η ExxonMobil συνεχίζει τη γεώτρησή της.

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

ΟΜΟΛΟΓΑ: ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Τα χαμόγελα επιστρέφουν- έστω και διστακτικά- στην αγορά κρατικού χρέους, μετά την απόφαση του Eurogroup για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Αν και τα μέτρα αυτά έρχονται με αστερίσκους, αυστηρές δεσμεύσεις και τις επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, αποδεικνύονται προς το παρόν αρκετά για να αποκλιμακώσουν τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων. 
Σήμερα η απόδοση του δεκεατούς ομολόγου υποχωρεί κατά 12 μονάδες βάσης στο 4,12%, τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και έναν μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Το Reuters τη θέλει λίγο υψηλότερα, στο 4,2%, αλλά και πάλι σε χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων. Η απόδοση του πενταετούς κρατικού ομολόγου υποχωρεί κατά 10 μονάδες βάσης στο 3,4%.
H πρώτη αντίδραση των επενδυτών φαίνεται να είναι ιδιαίτερα θετική. Ωστόσο χρειάζεται χρόνος για να επεξεργαστεί η αγορά τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και να φανεί εάν τα οφέλη για τα ελληνικά ομόλογα θα έχουν συνέχεια και διάρκεια. Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συμφωνία εξέφραζε την πεποίθησή του ότι τα μέτρα ελάφρυνσης διασφαλίζουν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές
Σε κάθε περίπτωση η συμφωνία οδηγεί σε ένα μαξιλάρι ασφαλείας ύψους περίπου  24,1 δισ. που μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του δημοσίου για 22 μήνες μετά το τέλος του προγράμματος, χωρίς να χρειαστεί δανεισμός από τις αγορές, εάν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. 
naftemporiki.gr 
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ