ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ζητημα συνταξεων εθεσε ο Τσακαλωτος στο Βερολινο

Ζητημα συνταξεων εθεσε ο Τσακαλωτος στο Βερολινο
Μ’ αυτήν την ευκαιρία και στο περιθώριο των συζητήσεων, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς, αλλά και τον Πιέρ Μοσκοβισί, για τη γενική πορεία της χώρας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Έθεσε μάλιστα, ζήτημα συντάξεων, αναφέροντας ότι απ’ του χρόνου υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, πέραν του στόχου του 3,5%, ο οποίος θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη λήψη μέτρων για να ανακουφιστούν οι συνταξιούχοι, μέσω της αναστολής ή και της κατάργησης του μέτρου μείωσης των συντάξεων.
Άφησε δε, να διαφανεί πως αργότερα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν ενδεχομένως κι άλλα μέτρα, όπως μειώσεις φόρων και αυξήσεις δαπανών. Και τους κάλεσε να ξεκινήσει μια συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθούν αυτά τα περιθώρια με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, δίνοντας έμφαση στο ότι δεν θα κινδυνεύσει η δημοσιονομική αξιοπιστία της χώρας.
Η ενημέρωση έγινε στο περιθώριο συνάντησης του δικτύου Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. από χώρες με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, όπου η Ελλάδα συμμετέχει ως παρατηρήτρια χώρα.
Διοργανωτής ήταν το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Επρόκειτο για κομματική συνάντηση που γίνεται παραδοσιακά λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε.
Ήδη ο κ. Τσακαλώτος αναχώρησε από το Βερολίνο για το Λονδίνο, για να παραστεί στο 13ο ετήσιο Ελληνικό Roadshow, το οποίο διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

ΟΜΟΛΟΓΑ: ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Τα χαμόγελα επιστρέφουν- έστω και διστακτικά- στην αγορά κρατικού χρέους, μετά την απόφαση του Eurogroup για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Αν και τα μέτρα αυτά έρχονται με αστερίσκους, αυστηρές δεσμεύσεις και τις επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, αποδεικνύονται προς το παρόν αρκετά για να αποκλιμακώσουν τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων. 
Σήμερα η απόδοση του δεκεατούς ομολόγου υποχωρεί κατά 12 μονάδες βάσης στο 4,12%, τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και έναν μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Το Reuters τη θέλει λίγο υψηλότερα, στο 4,2%, αλλά και πάλι σε χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων. Η απόδοση του πενταετούς κρατικού ομολόγου υποχωρεί κατά 10 μονάδες βάσης στο 3,4%.
H πρώτη αντίδραση των επενδυτών φαίνεται να είναι ιδιαίτερα θετική. Ωστόσο χρειάζεται χρόνος για να επεξεργαστεί η αγορά τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και να φανεί εάν τα οφέλη για τα ελληνικά ομόλογα θα έχουν συνέχεια και διάρκεια. Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συμφωνία εξέφραζε την πεποίθησή του ότι τα μέτρα ελάφρυνσης διασφαλίζουν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές
Σε κάθε περίπτωση η συμφωνία οδηγεί σε ένα μαξιλάρι ασφαλείας ύψους περίπου  24,1 δισ. που μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του δημοσίου για 22 μήνες μετά το τέλος του προγράμματος, χωρίς να χρειαστεί δανεισμός από τις αγορές, εάν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. 
naftemporiki.gr 
«The New Daily Mail» 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ