ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συμφωνια Κυβερνησης - Τραπεζων για την α΄ κατοικια: Τα κριτηρια υπαγωγης

Συμφωνια Κυβερνησης - Τραπεζων για την α΄ κατοικια: Τα κριτηρια υπαγωγης
Συμφωνία για το πλαίσιο προστασίας της Α’ κατοικίας που θα διαδεχθεί το άρθρο 9 του Νόμου 4346/2015 επήλθε στη συνάντηση των αρμόδιων Υπουργών με τους εκπροσώπους των ελληνικών συστημικών Τραπεζών, το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κριτήρια ένταξης στη ρύθμιση είναι τα εξής:

1. Αντικειμενική αξία κατοικίας 250.000 ευρώ

2. Υπόλοιπο δανείου 130.000 ευρώ

3. Εισοδηματικά κριτήρια:

*12.500 ευρώ για ένα άτομο
*21.000 ευρώ για το ζευγάρι
*5.000 ευρώ για κάθε παιδί


4. Κούρεμα του υπολοίπου ποσού δανείου όταν η αξία του υπερβαίνει το 120% της αξίας του ακινήτου.

Σημαντικό θεωρείται ότι στη νέα ρύθμιση μπαίνουν και τα επαγγελματικά δάνεια με ενέχυρο την πρώτη κατοικία.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κοινή πρόταση θα διαβιβαστεί στους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος με στόχο η διαδικασία νομοθέτησης να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

ΟΜΟΛΟΓΑ: ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Τα χαμόγελα επιστρέφουν- έστω και διστακτικά- στην αγορά κρατικού χρέους, μετά την απόφαση του Eurogroup για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Αν και τα μέτρα αυτά έρχονται με αστερίσκους, αυστηρές δεσμεύσεις και τις επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, αποδεικνύονται προς το παρόν αρκετά για να αποκλιμακώσουν τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων. 
Σήμερα η απόδοση του δεκεατούς ομολόγου υποχωρεί κατά 12 μονάδες βάσης στο 4,12%, τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και έναν μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Το Reuters τη θέλει λίγο υψηλότερα, στο 4,2%, αλλά και πάλι σε χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων. Η απόδοση του πενταετούς κρατικού ομολόγου υποχωρεί κατά 10 μονάδες βάσης στο 3,4%.
H πρώτη αντίδραση των επενδυτών φαίνεται να είναι ιδιαίτερα θετική. Ωστόσο χρειάζεται χρόνος για να επεξεργαστεί η αγορά τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και να φανεί εάν τα οφέλη για τα ελληνικά ομόλογα θα έχουν συνέχεια και διάρκεια. Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συμφωνία εξέφραζε την πεποίθησή του ότι τα μέτρα ελάφρυνσης διασφαλίζουν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές
Σε κάθε περίπτωση η συμφωνία οδηγεί σε ένα μαξιλάρι ασφαλείας ύψους περίπου  24,1 δισ. που μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του δημοσίου για 22 μήνες μετά το τέλος του προγράμματος, χωρίς να χρειαστεί δανεισμός από τις αγορές, εάν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. 
naftemporiki.gr 
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ