ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

ΟΜΟΛΟΓΑ: ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Τα χαμόγελα επιστρέφουν- έστω και διστακτικά- στην αγορά κρατικού χρέους, μετά την απόφαση του Eurogroup για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Αν και τα μέτρα αυτά έρχονται με αστερίσκους, αυστηρές δεσμεύσεις και τις επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, αποδεικνύονται προς το παρόν αρκετά για να αποκλιμακώσουν τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων. 
Σήμερα η απόδοση του δεκεατούς ομολόγου υποχωρεί κατά 12 μονάδες βάσης στο 4,12%, τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και έναν μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Το Reuters τη θέλει λίγο υψηλότερα, στο 4,2%, αλλά και πάλι σε χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων. Η απόδοση του πενταετούς κρατικού ομολόγου υποχωρεί κατά 10 μονάδες βάσης στο 3,4%.
H πρώτη αντίδραση των επενδυτών φαίνεται να είναι ιδιαίτερα θετική. Ωστόσο χρειάζεται χρόνος για να επεξεργαστεί η αγορά τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και να φανεί εάν τα οφέλη για τα ελληνικά ομόλογα θα έχουν συνέχεια και διάρκεια. Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συμφωνία εξέφραζε την πεποίθησή του ότι τα μέτρα ελάφρυνσης διασφαλίζουν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές
Σε κάθε περίπτωση η συμφωνία οδηγεί σε ένα μαξιλάρι ασφαλείας ύψους περίπου  24,1 δισ. που μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του δημοσίου για 22 μήνες μετά το τέλος του προγράμματος, χωρίς να χρειαστεί δανεισμός από τις αγορές, εάν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. 
naftemporiki.gr 
«The New Daily Mail» 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ