ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Προαναγγελία αποχώρησης από Ψαριανό, Αμυρά

Τ η διάλυση του '' Ποταμιού '' με την αποχώρησή τους από την κοινοβουλευτική του ομάδα, αφού δεν θα διαθέτει πλέον το μίν...

Αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η πρόσκληση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

ΖΑΕΦ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ


Ο πρωθυπουργός της πΓΜΔ, Ζόραν Ζάεφ, επιβεβαίωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για την επίλυση της διαμάχης σχετικά με το όνομα της γειτονικής χώρας. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ζάεφ ανακοίνωσε πως συμφώνησε με την Ελλάδα στο όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Ο ίδιος τόνισε πως η συμφωνία διατηρεί την «μακεδονική» εθνική και πολιτισμική ταυτότητα
O κ. Ζάεφ σημείωσε ακόμα πως η επίλυση της διαμάχης με την Ελλάδα διασφαλίζει την πρόσβαση της χώρας του στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως ανέφερε, η συμφωνία μπορεί να σφραγιστεί ακόμα και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και κάλεσε την αντιπολίτευση της πΓΔΜ να την στηρίξει. 
Aντίθετος πάντως σε οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, η οποία θα επιφέρει τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, εμφανίστηκε ο Σκοπιανός Πρόεδρος, Γκιόργκι Ιβάνοφ. Παράλληλα, επέκρινε τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, για τους χειρισμούς του στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα. Με δήλωσή του η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας της πΓΔΜ, ο κ. Ιβάνοφ επεσήμανε πως είναι ανεύθυνοι και μη σοβαροί οι χειρισμοί του Ζάεφ στο ζήτημα της ονομασίας. «Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα για τους πολίτες της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας", για να επιλυθεί τηλεφωνικά και με προσωπική συμφωνία μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών», τόνισε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ο κ. Ιβάνοφ έκανε λόγο για απελπισμένη προσπάθεια χειραγώγησης των πολιτών της πΓΔΜ, εν αναμονή ενός πιθανού δημοψηφίσματος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ ότι η πιθανή απόρριψη της συμφωνίας με την Ελλάδα θα έθετε σε κίνδυνο τις προοπτικές για ένταξη στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.
«Οι στρατηγικοί στόχοι της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ είναι σαφώς καθορισμένοι και αμετάβλητοι και η διατήρηση του συνταγματικού ονόματος και η εξεύρεση λύσης που δεν θα προκαλέσει συνταγματικές αλλαγές δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά της ένταξης της χώρας. Η λύση πρέπει να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και να μην προβλέπεται η τροποποίησή του», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της πΓΔΜ.

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
 


«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ