ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Προαναγγελία αποχώρησης από Ψαριανό, Αμυρά

Τ η διάλυση του '' Ποταμιού '' με την αποχώρησή τους από την κοινοβουλευτική του ομάδα, αφού δεν θα διαθέτει πλέον το μίν...

Αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η πρόσκληση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

ΛΕΜΕΡ: Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

To Παρίσι καλωσόρισε τις γερμανικές προτάσεις για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης και την πρόθεση του Βερολίνου για μία συμφωνία, αλλά ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος έως ότου οι δύο κορυφαίες οικονομίες της νομισματικής ένωσης καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό, σε ένα ενιαίο σχέδιο, που θα μπορούν να καταθέσουν.
Από το βήμα επιχειρηματικού συνεδρίου στο Βερολίνο, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες προτάσεις της καγκελαρίου Μέρκελ δείχνουν προσπάθεια σύγκλισης, χαιρετίζοντας τη στήριξή της στο σχέδιο για έναν ενιαίο προϋπολογισμό της Ευρωζώνης. «Ωστόσο έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουμε προκειμένου να καταλήξουμε σε μία κοινή θέση, που θα είναι φιλόδοξη και στοχευμένη» σημείωσε. 
Προειδοποίησε δε ότι «διακυβεύεται το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον μας» και υπογράμμισε: «Πρέπει να δράσουμε. Είναι τώρα ή ποτέ». 
Νωρίτερα στο ίδιο συνέδριο, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, αναγνώρισε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, έχει δίκαιο σχετικά με την ανάγκη να γίνουν βήματα, που θα πάνε μπροστά την Ευρωζώνη. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί προτάσεις, που θα οδηγούν σε μία ένωση δημοσιονομικών μεταβιβάσεων. 
ΑΜΠΕ/Reuters
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ