ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Χωρις «μονομερεις ενεργειες» ο προϋπολογισμος στις Βρυξελλες

Χωρις «μονομερεις ενεργειες» ο προϋπολογισμος στις Βρυξελλες
Το πρώτο μεταμνημονιακό προσχέδιο προϋπολογισμού, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, υποβάλλει σήμερα στις Βρυξέλλες το Υπουργείο Οικονομικών, με ανατροπές της τελευταίας στιγμής και χωρίς τετελεσμένα για τις συντάξεις.
Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, κυβερνητική πηγή έδειχνε τον δρόμο της κατάθεσης προσχεδίου προϋπολογισμού χωρίς τις προνομοθετημένες περικοπές των συντάξεων, αλλά με την ενσωμάτωση των θετικών μέτρων που έχει εξαγγείλει από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, τα οποία θα έπαιρναν τη θέση των προνομοθετημένων αντιμέτρων.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Βρυξέλλες αναμένουν προσχέδιο με τις περικοπές και παράλληλη ενσωμάτωση των ελληνικών εναλλακτικών προτάσεων.
Οι τελευταίες πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως τελικά το προσχέδιο το οποίο υποβάλλεται σήμερα θα περιλαμβάνει το «σενάριο βάσης» με τις περικοπές των συντάξεων, όπως υποβλήθηκε στη Βουλή, ενώ παράλληλα θα καταγράφεται η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης, με εκτεταμένη τεκμηρίωση, να μην εφαρμόσει τα προνομοθετημένα μέτρα. Ο Πρωθυπουργός άλλωστε, το Σάββατο, δήλωσε πως ο προϋπολογισμός στην τελική του μορφή θα κατατεθεί στη Βουλή στις 21 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει μόνο αντίμετρα και όχι μέτρα.

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

ΛΕΜΕΡ: Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

To Παρίσι καλωσόρισε τις γερμανικές προτάσεις για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης και την πρόθεση του Βερολίνου για μία συμφωνία, αλλά ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος έως ότου οι δύο κορυφαίες οικονομίες της νομισματικής ένωσης καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό, σε ένα ενιαίο σχέδιο, που θα μπορούν να καταθέσουν.
Από το βήμα επιχειρηματικού συνεδρίου στο Βερολίνο, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες προτάσεις της καγκελαρίου Μέρκελ δείχνουν προσπάθεια σύγκλισης, χαιρετίζοντας τη στήριξή της στο σχέδιο για έναν ενιαίο προϋπολογισμό της Ευρωζώνης. «Ωστόσο έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουμε προκειμένου να καταλήξουμε σε μία κοινή θέση, που θα είναι φιλόδοξη και στοχευμένη» σημείωσε. 
Προειδοποίησε δε ότι «διακυβεύεται το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον μας» και υπογράμμισε: «Πρέπει να δράσουμε. Είναι τώρα ή ποτέ». 
Νωρίτερα στο ίδιο συνέδριο, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, αναγνώρισε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, έχει δίκαιο σχετικά με την ανάγκη να γίνουν βήματα, που θα πάνε μπροστά την Ευρωζώνη. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί προτάσεις, που θα οδηγούν σε μία ένωση δημοσιονομικών μεταβιβάσεων. 
ΑΜΠΕ/Reuters
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ