ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Στην Ιθακη μεταβαινει ο πρωθυπουργος

Στην Ιθακη μεταβαινει ο πρωθυπουργος
Την Ιθάκη, έναν τόπο με προφανείς συμβολισμούς, επέλεξε τελικά ο Πρωθυπουργός για να κηρύξει το τέλος της οκταετούς «Οδύσσειας» της ελληνικής οικονομίας.
Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στο νησί του Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη. Θεωρείται βέβαιο ότι θα προβεί σε διάγγελμα, χωρίς πάντως να έχει καθοριστεί η ώρα. Στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού.
Το διάγγελμα θα είναι το πρώτο βήμα, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη δύο. Ο ανασχηματισμός και η ομιλία στη ΔΕΘ, στις 8 Σεπτεμβρίου, η οποία και θα σημάνει την άτυπη έναρξη μίας μακράς προεκλογικής περιόδου.

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

ΛΕΜΕΡ: Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

To Παρίσι καλωσόρισε τις γερμανικές προτάσεις για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης και την πρόθεση του Βερολίνου για μία συμφωνία, αλλά ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος έως ότου οι δύο κορυφαίες οικονομίες της νομισματικής ένωσης καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό, σε ένα ενιαίο σχέδιο, που θα μπορούν να καταθέσουν.
Από το βήμα επιχειρηματικού συνεδρίου στο Βερολίνο, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες προτάσεις της καγκελαρίου Μέρκελ δείχνουν προσπάθεια σύγκλισης, χαιρετίζοντας τη στήριξή της στο σχέδιο για έναν ενιαίο προϋπολογισμό της Ευρωζώνης. «Ωστόσο έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουμε προκειμένου να καταλήξουμε σε μία κοινή θέση, που θα είναι φιλόδοξη και στοχευμένη» σημείωσε. 
Προειδοποίησε δε ότι «διακυβεύεται το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον μας» και υπογράμμισε: «Πρέπει να δράσουμε. Είναι τώρα ή ποτέ». 
Νωρίτερα στο ίδιο συνέδριο, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, αναγνώρισε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, έχει δίκαιο σχετικά με την ανάγκη να γίνουν βήματα, που θα πάνε μπροστά την Ευρωζώνη. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί προτάσεις, που θα οδηγούν σε μία ένωση δημοσιονομικών μεταβιβάσεων. 
ΑΜΠΕ/Reuters
«The New Daily Mail» 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ