ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Προαναγγελία αποχώρησης από Ψαριανό, Αμυρά

Τ η διάλυση του '' Ποταμιού '' με την αποχώρησή τους από την κοινοβουλευτική του ομάδα, αφού δεν θα διαθέτει πλέον το μίν...

Αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η πρόσκληση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΖΗΤΑ Η ΜΕΡΚΕΛ

H Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε χθες ότι η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη να συμβιβαστεί με τη Γαλλία στο θέμα της μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης, λίγες ημέρες αφότου η εσωτερική συζήτηση στη χώρα αναδιπλώθηκε σε πολύ σκληρές θέσεις, με αφορμή τις διεκδικήσεις της νέας ιταλικής κυβέρνησης. «Νομίζω ότι θα έρθουμε πιο κοντά, μέσα από τις μεταρρυθμίσεις στη νομισματική ένωση», είπε η Άγκελα Μέρκελ σε συζήτηση για την Ευρώπη που οργάνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο WDR, προσθέτοντας ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις και στην εξωτερική πολιτική, την πολιτική ασύλου, μετανάστευσης, ανάπτυξης και ασφαλείας. «Οι μεταρρυθμίσεις θα λειτουργήσουν μόνο με συμβιβασμούς», προσέθεσε.

Στην εκτεταμένη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» της Κυριακής, η Μέρκελ πρότεινε τη χορήγηση δανείων από το νέο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο όχι μόνο σε περίπτωση που απειλείται η σταθερότητα της Ευρωζώνης, αλλά και σε περίπτωση που μεμονωμένες χώρες αντιμετωπίζουν «δυσκολίες». Ως δεύτερη πηγή χρηματοδότησης, η Μέρκελ ανέφερε έναν «επενδυτικό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης» που θα ανέρχεται σε χαμηλό διψήφιο νούμερο δισεκατομμυρίων. Η τρίτη χρηματοδοτική πηγή θα είναι η μετακίνηση κονδυλίων από τα σημερινά ταμεία συνοχής σε ένα ταμείο μεταρρυθμίσεων, που θα εξαρτά τη χορήγηση κονδυλίων από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. 

Η βασική επίκριση που δέχθηκαν οι γερμανικές προτάσεις ήταν ότι δεν προβλέπουν μηχανισμούς σταθεροποίησης ικανού μεγέθους, ώστε να καλύπτουν τις ανισορροπίες που έχει δημιουργήσει το κοινό νόμισμα. Χθες, η Μέρκελ επανέλαβε ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να συμφωνήσει στις προτάσεις του Γάλλου Πρόεδρου Μακρόν για προϋπολογισμό της Ευρωζώνης ίσο με το 3% του ΑΕΠ της. «Δεν βλέπω τόσο μεγάλα ποσά όσο αυτά που προϋποθέτουν οι γαλλικές προτάσεις», είπε η καγκελάριος. «Άλλα φαντάζομαι ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για τη σύγκλιση στην Ευρωζώνη και, κάτι περισσότερο για τις χώρες που δεν είναι στο ευρώ».

Η ρητορική της καγκελαρίου ήρθε σε αντίθεση με όσα έχουν ακουστεί στη Γερμανία τις τελευταίες ημέρες. Αμέσως μόλις σχηματίσθηκε η νέα ιταλική κυβέρνηση, που διεκδικεί επαναδιαπραγμάτευση κάποιων από τις παραμέτρους της Ευρωζώνης, ο δημόσιος λόγος στη Γερμανία «εκτροχιάστηκε», με τον ευρωβουλευτή Φέρμπερ της CSU να ζητεί «εισβολή» της τρόικας στη Ρώμη και το περιοδικό Spiegel να λοιδορεί στο κύριο άρθρο του τους Ιταλούς ως «χαραμοφάηδες».
ΑΜΠΕ/Reuters/A.P.

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ