ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ζητημα συνταξεων εθεσε ο Τσακαλωτος στο Βερολινο

Ζητημα συνταξεων εθεσε ο Τσακαλωτος στο Βερολινο
Μ’ αυτήν την ευκαιρία και στο περιθώριο των συζητήσεων, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς, αλλά και τον Πιέρ Μοσκοβισί, για τη γενική πορεία της χώρας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Έθεσε μάλιστα, ζήτημα συντάξεων, αναφέροντας ότι απ’ του χρόνου υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, πέραν του στόχου του 3,5%, ο οποίος θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη λήψη μέτρων για να ανακουφιστούν οι συνταξιούχοι, μέσω της αναστολής ή και της κατάργησης του μέτρου μείωσης των συντάξεων.
Άφησε δε, να διαφανεί πως αργότερα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν ενδεχομένως κι άλλα μέτρα, όπως μειώσεις φόρων και αυξήσεις δαπανών. Και τους κάλεσε να ξεκινήσει μια συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθούν αυτά τα περιθώρια με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, δίνοντας έμφαση στο ότι δεν θα κινδυνεύσει η δημοσιονομική αξιοπιστία της χώρας.
Η ενημέρωση έγινε στο περιθώριο συνάντησης του δικτύου Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. από χώρες με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, όπου η Ελλάδα συμμετέχει ως παρατηρήτρια χώρα.
Διοργανωτής ήταν το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Επρόκειτο για κομματική συνάντηση που γίνεται παραδοσιακά λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε.
Ήδη ο κ. Τσακαλώτος αναχώρησε από το Βερολίνο για το Λονδίνο, για να παραστεί στο 13ο ετήσιο Ελληνικό Roadshow, το οποίο διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ: ΒΓΑΛΑΜΕ ΕΝΑ ΑΓΚΑΘΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ


Υπερήφανη για την επίτευξη λύσης στο Σκοπιανό δήλωσε η αρμόδια για την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία έδωσε το «παρών» στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ«Είναι μια πολύ καλή ημέρα για τις δύο χώρες, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τα Βαλκάνια» τόνισε, μεταξύ άλλων, κάνοντας λόγο για «ιστορικές στιγμές». 
«Θέλω να συγχαρώ τους δύο Υπουργούς Εξωτερικών και τις ηγεσίες των δύο χωρών» έσπευσε να προσθέσει, ενώ εξήρε την αφοσίωση και το σθένος Ελλάδας και πΓΔΜ.
«Η Ε.Ε. ήταν σύντροφος σ' αυτή την προσπάθεια και είμαστε υπερήφανοι για την επίτευξη μίας λύσης σ' αυτό το πρόβλημα» συμπλήρωσε. Και κατέληξε: «Βγάλαμε ένα αγκάθι από τη βαλκανική χερσόνησο. Η συμφωνία αποτελεί ένα παράδειγμα για τα Βαλκάνια. Αυτή η συμφωνία μας δείχνει τον δρόμο».
Από την πλευρά του, ο Επίτροπος, αρμόδιος για την ευρωπαϊκή διεύρυνση, Γιόχανες Χαν, επεσήμανε ότι «όλοι θα δουν πως πρόκειται για έναν καλό συμβιβασμό» και χαιρέτισε το γεγονός ότι πλέον, η πΓΔΜ έχει τη δυνατότητα ένταξης σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ