ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Εντος οικοπεδου 4 της κυπριακης ΑΟΖ το Barbaros με τεσσερα πολεμικα πλοια

Εντος οικοπεδου 4 της κυπριακης ΑΟΖ το Barbaros με τεσσερα πολεμικα πλοια
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros πλέει εδώ και λίγες ώρες εντός του οικοπέδου 4 της κυπριακής ΑΟΖ, συνοδευόμενο από τέσσερα πολεμικά πλοία, σύμφωνα με το militaire.gr.
Είναι μια κλιμάκωση που φαίνεται να επιχειρούν οι Τούρκοι, που μέχρι τώρα είχαν επιλέξει να πλέουν οριακά στα ''σύνορα'' αυτού του οικοπέδου. Μέχρι τώρα το Barbaros και η συνοδεία του έπλεαν στο λεγόμενο ''τριεθνές'', στο σημείο που ''ενώνονται'' η κυπριακή και αιγυπτιακή ΑΟΖ με την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Το Barbaros παρακολουθεί η φρεγάτα ''ΨΑΡΑ'' του Π.Ν. Δεν υπάρχει πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως συνέβαινε στην αρχή αυτής της ''μίνι κρίσης''. Αμερικανικό αντιτορπιλικό πλέει στη περιοχή του οικοπέδου 10 όπου η ExxonMobil συνεχίζει τη γεώτρησή της.

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ: ΒΓΑΛΑΜΕ ΕΝΑ ΑΓΚΑΘΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ


Υπερήφανη για την επίτευξη λύσης στο Σκοπιανό δήλωσε η αρμόδια για την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία έδωσε το «παρών» στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ«Είναι μια πολύ καλή ημέρα για τις δύο χώρες, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τα Βαλκάνια» τόνισε, μεταξύ άλλων, κάνοντας λόγο για «ιστορικές στιγμές». 
«Θέλω να συγχαρώ τους δύο Υπουργούς Εξωτερικών και τις ηγεσίες των δύο χωρών» έσπευσε να προσθέσει, ενώ εξήρε την αφοσίωση και το σθένος Ελλάδας και πΓΔΜ.
«Η Ε.Ε. ήταν σύντροφος σ' αυτή την προσπάθεια και είμαστε υπερήφανοι για την επίτευξη μίας λύσης σ' αυτό το πρόβλημα» συμπλήρωσε. Και κατέληξε: «Βγάλαμε ένα αγκάθι από τη βαλκανική χερσόνησο. Η συμφωνία αποτελεί ένα παράδειγμα για τα Βαλκάνια. Αυτή η συμφωνία μας δείχνει τον δρόμο».
Από την πλευρά του, ο Επίτροπος, αρμόδιος για την ευρωπαϊκή διεύρυνση, Γιόχανες Χαν, επεσήμανε ότι «όλοι θα δουν πως πρόκειται για έναν καλό συμβιβασμό» και χαιρέτισε το γεγονός ότι πλέον, η πΓΔΜ έχει τη δυνατότητα ένταξης σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ