Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ» ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

Ράμα: «Όχι» στη δημιουργία καταυλισμών για μετανάστες που θέλουν να φθάσουν σε κράτη της Ε.Ε.
Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η συνάντηση της «Επιτροπής Κυβερνητικού Συνασπισμού», των επικεφαλής δηλαδή των κομμάτων που συμμετέχουν στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό (CDU, CSU, SPD), η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Σοσιαλδημοκρατών, με αντικείμενο τόσο την ενδοκυβερνητική διαμάχη για το προσφυγικό, όσο και τις σχεδιαζόμενες περικοπές σε επιδόματα που αφορούν την οικοδόμηση ιδιόκτητης κατοικίας.

Τα μέλη της Επιτροπής αποχώρησαν από την Καγκελαρία χωρίς να κάνουν δηλώσεις, ενώ δεν εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ, στο ζήτημα της πολιτικής ασύλου δεν επετεύχθη προσέγγιση, ωστόσο σημειώθηκε πρόοδος στο δεύτερο θέμα της ατζέντας της συνάντησης. Στην συνάντηση έλαβαν μέρος η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Φόλκερ Κάουντερ, ο αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών και Υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ με τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Αλεξάντερ Ντόμπριντ και από την πλευρά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος η αρχηγός του Αντρέα Νάλες και ο αντικαγκελάριος και Υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Νωρίτερα η κ. Μέρκελ, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, είχε απευθύνει έκκληση για ενότητα, τονίζοντας ότι οι τύχες των δύο κομμάτων είναι συνδεδεμένες. Από την πλευρά του ο κ. Ζεεχόφερ δήλωσε στο Focus-Online ότι «συμφωνούμε στον στόχο, αλλά το θέμα είναι η διαδικασία», αναφερόμενος στις επαναπροωθήσεις μεταναστών οι οποίοι έχουν προηγουμένως καταγραφεί σε άλλη χώρα της Ε.Ε.. Ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών εισηγείται την άμεση επανέναρξή τους, ενώ η καγκελάριος προκρίνει «ευρωπαϊκές λύσεις», έστω με διακυβερνητικές συμφωνίες μεταξύ χωρών-μελών της Ε.Ε..

Στην διαμάχη παρενέβη χθες Τρίτη και ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, δηλώνοντας: «Έχω πολλές φορές αυτές τις μέρες αναρωτηθεί πώς μπορούμε να προωθήσουμε επιτυχώς την λογική και το όραμα στον δημόσιο διάλογο, όταν στο υψηλότερο επίπεδο και μάλιστα στην ίδια την κυβέρνηση καβγαδίζουν αμείλικτα και με τέτοια σκληρότητα για προβλήματα που μπορούν να λυθούν».

Η κ. Μέρκελ μεταβαίνει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής. Ο κ. Ζεεχόφερ έχει ανακοινώσει ότι αν την 1η Ιουλίου δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, θα προχωρήσει μονομερώς στην εφαρμογή της πρότασής του. Αντίστοιχα, η κ. Μέρκελ έχει προειδοποιήσει ότι αυτό αφορά το δικαίωμα της καγκελαρίου να χαράσσει την πολιτική γραμμή της χώρας.


Ράμα: «Όχι» στη δημιουργία καταυλισμών για μετανάστες που θέλουν να φθάσουν σε κράτη της Ε.Ε.
Από την άλλη πλευρά, η Αλβανία απορρίπτει την πρόταση να φιλοξενήσει κέντρα υποδοχής για μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να φθάσουν σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Τα Τίρανα δεν θα αποδέχονταν ποτέ να εγκατασταθούν στην αλβανική επικράτεια καταυλισμοί προσφύγων και μεταναστών, ακόμη κι αν τους προσφερόταν ως αντάλλαγμα η εισδοχή της Αλβανίας στην Ε.Ε., επισήμανε ο Ράμα σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της ταμπλόιντ γερμανικής εφημερίδας Bild.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τον βρίσκει αντίθετο η αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων σαν να επρόκειτο για ανεπιθύμητα τοξικά απόβλητα. Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του είναι πρόθυμη να συνεισφέρει αυτό που της αναλογεί για να συμβάλει στην επίλυση πανευρωπαϊκών προβλημάτων, αλλά, όπως επισήμανε, «δεν μπορεί να λύσει τέτοια προβλήματα μόνη της».
Η μετατροπή της Αλβανίας σε ένα είδος «κυματοθραύστη» για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που θέλουν να μετεγκατασταθούν στις χώρες μέλη της Ε.Ε. θα ήταν «επικίνδυνη λύση», πρόσθεσε.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι έχουν προτείνει να οδηγούνται οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες σε καταυλισμούς σε χώρες των Βαλκανίων.
ΑΜΠΕ/dpa

«The New Daily Mail»
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ