Ευρωκοινοβούλιο: Επιστολή Κούλογλου στην Μέτσολα για τα Τέμπη και τις υποκλοπές. ***** Σαρλ Μισέλ: Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο - Άλλα 5 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας. ***** Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας». ***** Γάζα: Σκοτώθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς κατά την διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης. ***** Τραμπ: Δεν εξασφάλισε εγγύηση ύψους 454 εκατ. δολαρίων για έφεση στην υπόθεση απάτης.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Διάγγελμα από το πόντιουμ του Μαξίμου και κύκλο ενημέρωσης στους πολιτικούς αρχηγούς για τη συμφωνία στο Σκοπιανό περιλαμβάνει η σημερινή ημέρα για τον Έλληνα πρωθυπουργό, εφόσον το δεύτερο τηλεφώνημα Ζάεφ που θα γίνει εντός των επόμενων ωρών επιβεβαιώσει την αισιοδοξία που από χθες εκφράζουν Αθήνα και Σκόπια. Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έδωσε χθες αργά το βράδυ συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και περιέγραψε τα πράγματα συμφωνημένα και τελειωμένα, ως η συμφωνία να έχει ήδη επιτευχθεί. Στην πραγματικότητα, διευκρινίζουν κυβερνητικές πηγές, εφόσον στο σημερινό του τηλεφώνημα ο κ. Ζάεφ δεχθεί τη χρήση του erga omnes όπως την έχει θέσει η Αθήνα, τότε οι δύο πρωθυπουργοί θα ανοίξουν τον δρόμο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία δεν αναμένεται να επισφραγιστεί πριν από από το φθινόπωρο.


Η Αθήνα έχει ήδη κάνει τις δικές της υποχωρήσεις στο θέμα της ταυτότητας και της γλώσσας, αλλά για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να έρθει προς επικύρωση στην ελληνική Βουλή, χρειάζεται η κατ΄ αρχήν έγκριση της Βουλής των Σκοπίων, το δημοψήφισμα και οι συνταγματικές αλλαγές που επίσης πρέπει να περάσουν από τη Βουλή των Σκοπίων, με αυξημένη πλειοψηφία. Όπως ξεκαθάρισε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξή του, η Αθήνα με την πραγματοποίηση των υπογραφών στις Πρέσπες για το ξεκίνημα της διαδικασίας, θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. 

Το βασικό μέλημα του Ζόραν Ζάεφ αλλά και των ΗΠΑ και Ε.Ε που πιέζουν για λύση, είναι οι εξελίξεις να τρέξουν άμεσα, πριν από τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε στις 25 και 26 του μήνα και τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε στις 28 και 29 του μήνα, ενώ ο κ. Κοτζιάς σημείωσε χθες με νόημα ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουν οι Υπουργοί Εξωτερικών και όχι οι ηγέτες  και, σίγουρα πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο.
Κυβερνητικές πηγές θεωρούν πως η συμφωνία Αθήνας - Σκοπίων έχει μπει ήδη μπροστά και πλην εξαιρετικού και απρόβλεπτου απροόπτου, ο κ. Τσίπρας θα είναι σήμερα σε θέση να ενημερώσει την ελληνική κοινή γνώμη αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς για τα επόμενα βήματα. Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως αναφέρουν ότι στη δήλωσή του, θα αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο η επικύρωση της συμφωνίας στην ελληνική Βουλή, όταν έρθει, να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία.
naftemporiki.gr

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ