ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Handelsblatt: ο Τσακαλωτος ενδεχεται να απογοητευτει στο Eurogroup

Handelsblatt: ο Τσακαλωτος ενδεχεται να απογοητευτει στο Eurogroup
Στο επικείμενο Eurogroup της Πέμπτης, 21 Ιουνίου, αναφέρεται η Handelsblatt, η οποία επιχειρεί να αναλύσει τις παραχωρήσεις που ενδέχεται να αποσπάσει η Ελλάδα από τους εταίρους της.
Όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ κάνει λόγο για «παζάρεμα μέχρι τέλους» και προβαίνει στην εκτίμηση ότι «η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ενδέχεται να ολοκληρωθεί με απογοητευτικό τρόπο για τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Κυρίως ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς αντιτίθεται σε υπερβολικά εκτεταμένες παραχωρήσεις».
Όπως υπενθυμίζει η HB, υπό συζήτηση βρίσκεται η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του δευτέρου προγράμματος για την Ελλάδα για ένα διάστημα έως και 15 χρόνια. «Ωστόσο η Γερμανία πατάει φρένο και δεν είναι μόνη της σε αυτό εντός του Eurogroup, λένε Ευρωπαίοι διπλωμάτες», αναφέρει η Handelsblatt.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι το πρωί της Πέμπτης συνέρχεται για τελευταία φορά το Euroworking Group. Εάν δεν προκύψει συμβιβασμός εκεί «τότε οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν μια μακρά νυχτερινή διάσκεψη».
Η Handelsblatt αναγνωρίζει στην ελληνική κυβέρνηση ότι έπραξε ότι ήταν σε θέση να κάνει «προκειμένου να καταστήσει πολιτικά εφικτή την ελάφρυνση του χρέους. Ο Αλέξης Τσίπρας έφερε και πέρασε στο κοινοβούλιο το τελικό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Και η επίλυση της μακροχρόνιας διαμάχης με τη Μακεδονία για την ονομασία ενδέχεται να βοηθήσει τον Τσίπρα. Ναι μεν όλοι οι εμπλεκόμενοι διαψεύδουν ότι υπάρχει κάποιος συσχετισμός. Όμως με τη συμφωνία στο ονοματολογικό, η οποία επιδοκιμάζεται ευρέως στη Δύση, ο Τσίπρας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ρεαλιστής πολιτικός».
Ολόκληρη η συμφωνία ΕΛΛΑΔΑΣ - πΓΔΜ ΕΔΩ!

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

ΓΚΡ. ΓΚΙΖΙ: ΟΤΑΝ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΚΟΣΜΟΣ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ

«Όταν η λιτότητα συνεχίζεται για χρόνια ο κόσμος δυσανασχετεί και στρέφεται εν τέλει στους λαϊκιστές», προειδοποιεί ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό DLF«Η διόγκωση του δημοσίου χρέους θα πρέπει να σταματήσει» συνεχίζει ο Γκρέγκορ Γκίζι και προσθέτει: «Θα μπορούσε να εξεταστεί επιμήκυνση της αποπληρωμής των πιστώσεων. Ή να πραγματοποιηθεί διεθνής διάσκεψη διαγραφής χρέους, όπως έγινε το 1953 στο Λονδίνο προς όφελος της Γερμανίας. Όπως και να έχει θα πρέπει να διαγραφεί μέρος του χρέους».

Ο Γκρέγκορ Γκίζι εκτιμά ότι Ε.Ε. και Βερολίνο έχουν ευθύνη για την άνοδο του λαϊκισμού στην Ιταλία και ζητά για τις χώρες της κρίσης αναπτυξιακά προγράμματα και τερματισμό της λιτότητας. Με αφορμή τη συγκυβέρνηση λαϊκιστικών κομμάτων στην Ιταλία και τους φόβους για το μέλλον της Ε.Ε. και το ευρώ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αποδίδει ευθύνες, τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στο Βερολίνο. «Το αντιευρωπαϊκό κλίμα στην Ιταλία οφείλεται στην στάση της Ε.Ε., αλλά και την πολιτική γραμμή των Μέρκελ - Σόιμπλε των τελευταίων ετών έναντι του ευρωπαϊκού νότου. Έλεγα πάντα ότι είναι επικίνδυνο να απαιτείς συνεχώς περικοπές και λιτότητα, αντί να προτείνεις ένα αναπτυξιακό σχέδιο, ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ. Η εμμονή στη λιτότητα εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και αν όντως η κρίση χτυπήσει την Ιταλία τότε τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η Ε.Ε. και θα υπάρξουν επιπτώσεις ακόμα και στη Γερμανία στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις».

Παρά το γεγονός ότι η Ιταλία συνυπέγραψε το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης με σκοπό να διασφαλιστούν υγιή δημοσιονομικά, το χρέος της χώρας ανέρχεται στο 130% του ΑΕΠ, είναι δηλαδή δεύτερο σε ύψος μετά της Ελλάδας. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ιταλία έχει ευθύνη για την διόγκωση του δημοσίου χρέους», τονίζει ο Γκρέγκορ Γκίζι«Το χρέος ήταν διαχειρίσιμο στην Ιταλία ή την Ελλάδα μέχρι που ξέσπασε η τραπεζική κρίση και αποφασίστηκε η διάσωση των τραπεζών με συνέπεια την σχεδόν ανεξέλεγκτη υπερχρέωση. Και μετά εμείς οι Γερμανοί τούς είπαμε με περισπούδαστο ύφος και αυστηρότητα να περικόψουν τα πάντα: Μισθούς, συντάξεις και επενδύσεις», αναφέρει.

Η διόγκωση του δημοσίου χρέους θα πρέπει να σταματήσει συνεχίζει ο Γκρέγκορ Γκίζι και προτείνει ορισμένες πιθανές λύσεις προς την κατεύθυνση αυτή: «Μια άλλη δυνατότητα είναι ο διαφορετικός δρόμος που ακολουθεί η Πορτογαλία. Αυξάνοντας σταδιακά μισθούς και συντάξεις, ενισχύονται τα δημόσια έσοδα. Τονώνοντας την αγοραστική δύναμη, αυξάνονται τα έσοδα του κράτους. Γιατί δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στον ίδιο δρόμο η Ελλάδα και η Ιταλία;» διερωτάται ο Γκρέγκορ Γκίζι.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ