ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΜΑΡΤΙΟΣ 2005

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Παρακάμψαμε την αναδιάρθρωση για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες

Σ ε μια « αξιολόγηση » της απόδοσης  του προγράμματός της στην Ελλάδα προέβη το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ,...

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

ΓΚΡ. ΓΚΙΖΙ: ΟΤΑΝ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΚΟΣΜΟΣ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ

«Όταν η λιτότητα συνεχίζεται για χρόνια ο κόσμος δυσανασχετεί και στρέφεται εν τέλει στους λαϊκιστές», προειδοποιεί ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό DLF«Η διόγκωση του δημοσίου χρέους θα πρέπει να σταματήσει» συνεχίζει ο Γκρέγκορ Γκίζι και προσθέτει: «Θα μπορούσε να εξεταστεί επιμήκυνση της αποπληρωμής των πιστώσεων. Ή να πραγματοποιηθεί διεθνής διάσκεψη διαγραφής χρέους, όπως έγινε το 1953 στο Λονδίνο προς όφελος της Γερμανίας. Όπως και να έχει θα πρέπει να διαγραφεί μέρος του χρέους».

Ο Γκρέγκορ Γκίζι εκτιμά ότι Ε.Ε. και Βερολίνο έχουν ευθύνη για την άνοδο του λαϊκισμού στην Ιταλία και ζητά για τις χώρες της κρίσης αναπτυξιακά προγράμματα και τερματισμό της λιτότητας. Με αφορμή τη συγκυβέρνηση λαϊκιστικών κομμάτων στην Ιταλία και τους φόβους για το μέλλον της Ε.Ε. και το ευρώ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αποδίδει ευθύνες, τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στο Βερολίνο. «Το αντιευρωπαϊκό κλίμα στην Ιταλία οφείλεται στην στάση της Ε.Ε., αλλά και την πολιτική γραμμή των Μέρκελ - Σόιμπλε των τελευταίων ετών έναντι του ευρωπαϊκού νότου. Έλεγα πάντα ότι είναι επικίνδυνο να απαιτείς συνεχώς περικοπές και λιτότητα, αντί να προτείνεις ένα αναπτυξιακό σχέδιο, ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ. Η εμμονή στη λιτότητα εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και αν όντως η κρίση χτυπήσει την Ιταλία τότε τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η Ε.Ε. και θα υπάρξουν επιπτώσεις ακόμα και στη Γερμανία στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις».

Παρά το γεγονός ότι η Ιταλία συνυπέγραψε το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης με σκοπό να διασφαλιστούν υγιή δημοσιονομικά, το χρέος της χώρας ανέρχεται στο 130% του ΑΕΠ, είναι δηλαδή δεύτερο σε ύψος μετά της Ελλάδας. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ιταλία έχει ευθύνη για την διόγκωση του δημοσίου χρέους», τονίζει ο Γκρέγκορ Γκίζι«Το χρέος ήταν διαχειρίσιμο στην Ιταλία ή την Ελλάδα μέχρι που ξέσπασε η τραπεζική κρίση και αποφασίστηκε η διάσωση των τραπεζών με συνέπεια την σχεδόν ανεξέλεγκτη υπερχρέωση. Και μετά εμείς οι Γερμανοί τούς είπαμε με περισπούδαστο ύφος και αυστηρότητα να περικόψουν τα πάντα: Μισθούς, συντάξεις και επενδύσεις», αναφέρει.

Η διόγκωση του δημοσίου χρέους θα πρέπει να σταματήσει συνεχίζει ο Γκρέγκορ Γκίζι και προτείνει ορισμένες πιθανές λύσεις προς την κατεύθυνση αυτή: «Μια άλλη δυνατότητα είναι ο διαφορετικός δρόμος που ακολουθεί η Πορτογαλία. Αυξάνοντας σταδιακά μισθούς και συντάξεις, ενισχύονται τα δημόσια έσοδα. Τονώνοντας την αγοραστική δύναμη, αυξάνονται τα έσοδα του κράτους. Γιατί δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στον ίδιο δρόμο η Ελλάδα και η Ιταλία;» διερωτάται ο Γκρέγκορ Γκίζι.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΒΗΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ

Ο Νίκος Σαραντάκος είναι συγγραφέας, λογοτέχνης και μεταφραστής. Έχει εκδώσει βιβλία τεχνικά, λογοτεχνικά, γλωσσικού ενδιαφέροντος και βιβλία για το μπριτζ.
Διατηρεί ένα πολύ ενδιαφέρον καθημερινό ιστολόγιο, κυρίως με γλωσσικά και φιλολογικά, αλλά συχνά και πολιτικά θέματα. Εργάζεται στο μεταφραστικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ζει στο Λουξεμβούργο.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ