ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τέμπη: Έρευνα της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος. ***** Στα Δικαστήρια ο Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό - Θα καταθέσουν 3 μάρτυρες πριν την απολογία του. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων; ***** ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική φιέστα της Κυβέρνησης με την κωδική ονομασία ΑΙΓΙΣ. ***** Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του - Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου. ***** Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ακολουθεί η ψυχική υγεία. ***** Απίστευτες εικόνες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Εισβολή Αστυνομίας, ξύλο και συλλήψεις φοιτητών. ***** Οι ΗΠΑ κατηγορούν ανοιχτά την Κίνα για εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΙΤΑΛΙΑ: ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΝΤΕ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη «διαπραγματευτική ισχύ» της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε δηλώσεις που έκανε στην ιταλική γερουσία την Τρίτη. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο κ. Κόντε υποστήριξε πως η Ευρώπη αποτελεί το «σπίτι» της Ιταλίας και η κυβέρνηση της χώρας έχει κάθε δικαίωμα να απαιτεί αλλαγές.

«Η νομισματική ένωση πρέπει να είναι προσανατολισμένη προς τις ανάγκες των πολιτών και πρέπει να εξισορροπεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο τις αρχές της ευθύνης και της αλληλεγγύης» σημείωσε. «Είμαστε αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα και βέβαιοι για τη διαπραγματευτική μας ισχύ, γιατί είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση στην οποία τα ιταλικά συμφέροντα συμπίπτουν με τα ευρύτερα συμφέροντα της Ευρώπης σε αυτό το στάδιο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, ώστε να αποφευχθεί η παρακμή του» επισήμανε.

Ο κ. Κόντε υποστήριξε πως η κυβέρνησή του, η οποία έχει τη στήριξη των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά, θα παραμείνει στο ΝΑΤΟ αλλά θα επιδιώξει ένα «άνοιγμα» προς τη ΜόσχαΕπιπλέον, ο Ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε τα κύρια οικονομικά μέτρα που έχει ανακοινώσει ο νεοσύστατος κυβερνητικός συνασπισμός, όπως ένας επίπεδος φορολογικός συντελεστής και η εισαγωγή ενός βασικού εισοδήματος για τους πιο φτωχούς πολίτες. Τόνισε επίσης πως η μείωση του χρέους θα επιδιωχθεί μέσω της οικονομικής ανάπτυξης και όχι της λιτότητας.

Οι δηλώσεις του κ. Κόντε επέφεραν πλήγμα στα ιταλικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου ενισχύθηκε 19,9 μονάδες βάσης στο 2,757%. Άλμα 21,2 μονάδων βάσης πραγματοποίησε η απόδοση του 2ετούς ιταλικού ομολόγου στο 1,015%.


Mόντι: Η Ιταλία μπορεί να υποστεί την ταπείνωση μιας τρόικας

Από την άλλη πλευρά, ο πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι προειδοποίησε πως η Ιταλία κινδυνεύει ακόμα να τεθεί υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
«Δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς η Ιταλία να υποστεί αυτό που απέφυγε τότε, το 2011, το οποίο είναι η ταπείνωση της εποπτείας από την τρόικα» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Μόντι στην Γερουσία, μετά την ομιλία του νέου πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε.
Ο κ. Μόντι ανέλαβε την κυβέρνηση της Ιταλίας κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους του 2011, όταν η χώρα ήταν αντιμέτωπη με την χρεοκοπία.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ