ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συμφωνια στο Eurogroup για την Ελλαδα

Συμφωνια στο Eurogroup για την Ελλαδα
Πράσινο φως σε μία συμφωνία - πακέτο τόσο για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας, όσο και για την περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους άναψε το Eurogroup, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο, η οποία διήρκησε πάνω από 10 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας.
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα λάβει μια τελευταία δόση, ύψους 15 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της Δ’ αξιολόγησης.
Πρόσθεσε δε, πως η χώρα θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα βοήθειας τον προσεχή Αύγουστο, με ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας, ύψους 24,1 δισ. ευρώ, για τους επόμενους 22 μήνες.
Σε ό,τι αφορά το χρέος, συμφωνήθηκε 10ετής επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων του EFSF, όπως επίσης και μία επιπλέον 10ετής περίοδος χάριτος.
Περισσότερα ΕΔΩ!

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

ΙΤΑΛΙΑ: ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΝΤΕ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη «διαπραγματευτική ισχύ» της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε δηλώσεις που έκανε στην ιταλική γερουσία την Τρίτη. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο κ. Κόντε υποστήριξε πως η Ευρώπη αποτελεί το «σπίτι» της Ιταλίας και η κυβέρνηση της χώρας έχει κάθε δικαίωμα να απαιτεί αλλαγές.

«Η νομισματική ένωση πρέπει να είναι προσανατολισμένη προς τις ανάγκες των πολιτών και πρέπει να εξισορροπεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο τις αρχές της ευθύνης και της αλληλεγγύης» σημείωσε. «Είμαστε αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα και βέβαιοι για τη διαπραγματευτική μας ισχύ, γιατί είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση στην οποία τα ιταλικά συμφέροντα συμπίπτουν με τα ευρύτερα συμφέροντα της Ευρώπης σε αυτό το στάδιο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, ώστε να αποφευχθεί η παρακμή του» επισήμανε.

Ο κ. Κόντε υποστήριξε πως η κυβέρνησή του, η οποία έχει τη στήριξη των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά, θα παραμείνει στο ΝΑΤΟ αλλά θα επιδιώξει ένα «άνοιγμα» προς τη ΜόσχαΕπιπλέον, ο Ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε τα κύρια οικονομικά μέτρα που έχει ανακοινώσει ο νεοσύστατος κυβερνητικός συνασπισμός, όπως ένας επίπεδος φορολογικός συντελεστής και η εισαγωγή ενός βασικού εισοδήματος για τους πιο φτωχούς πολίτες. Τόνισε επίσης πως η μείωση του χρέους θα επιδιωχθεί μέσω της οικονομικής ανάπτυξης και όχι της λιτότητας.

Οι δηλώσεις του κ. Κόντε επέφεραν πλήγμα στα ιταλικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου ενισχύθηκε 19,9 μονάδες βάσης στο 2,757%. Άλμα 21,2 μονάδων βάσης πραγματοποίησε η απόδοση του 2ετούς ιταλικού ομολόγου στο 1,015%.


Mόντι: Η Ιταλία μπορεί να υποστεί την ταπείνωση μιας τρόικας

Από την άλλη πλευρά, ο πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι προειδοποίησε πως η Ιταλία κινδυνεύει ακόμα να τεθεί υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
«Δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς η Ιταλία να υποστεί αυτό που απέφυγε τότε, το 2011, το οποίο είναι η ταπείνωση της εποπτείας από την τρόικα» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Μόντι στην Γερουσία, μετά την ομιλία του νέου πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε.
Ο κ. Μόντι ανέλαβε την κυβέρνηση της Ιταλίας κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους του 2011, όταν η χώρα ήταν αντιμέτωπη με την χρεοκοπία.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ