ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση Κασσελάκη - Σύμφωνα με πληροφορίες, την θέση Παπανώτα καλύπτει, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός. ***** Στ. Κασσελάκης: Το μόνο θαύμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί. ***** «Η Ε.Ε. συνδέει τις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό» - Αντιδράσεις από την Άγκυρα. ***** Π. Μαρινάκης: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θέλουμε συνέχιση διαλόγου με Τουρκία. ***** Ακριβεια: Όλα τα προϊόντα που μπήκαν στο «Καλάθι των Νονών» και στο «Καλάθι του Πάσχα».

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ


Πυρά προς τη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας τον κύκλο των ομιλητών στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση. Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του έκανε λόγο για ιστορικές στιγμές. Όπως είπε, σε λίγες μέρες έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη συνεδρίαση που κλείνει την τελευταία αξιολόγηση του τελευταίου προγράμματος στήριξης μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων. Προχθές είχαμε την ψήφιση των τελευταίων μέτρων και παράλληλα, πριν από δυο μόλις μέρες είχαμε την κατάληξη σε ένα κρίσιμο θέμα της εξωτερικής πολιτικής, μια ανοιχτή πληγή, που έχει διάφορα στάδια για να κυρωθεί από την ελληνική βουλή αλλά δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ιστορική στιγμή.

«Τι συμπεράσματα έχει βγάλει από τα δυο γεγονότα η αξιωματική αντιπολίτευση; Ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, πράγμα που δεν έχει κάνει εδώ και τρία χρόνια. Δυσκολεύομαι να καταλάβω αυτή τη σπουδή, όπως θα δυσκολευτεί και ο ιστορικός του μέλλοντος, το γιατί σε μια θετική συγκυρία, η ΝΔ επιλέγει τώρα να εξαντλήσει το ισχυρότερο θεσμικό της όπλο προκειμένου να απειλήσει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Η αλήθεια, συνέχισε, είναι ότι κανείς νηφάλιος παρατηρητής δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί ούτε τα όρια των εσωκομματικών σας προβλημάτων, όσο και τα όρια του πολιτικού σας κυνισμού. Σημείωσε δε ότι το τελευταίο που ενδιαφέρει τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι αυτά που αναφέρει στην πρόταση μομφής. Δεν σας ενδιαφέρει η διεθνής θέση της χώρας, ούτε η πορεία της οικονομίας, ούτε η λύση για το χρέος. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η πτώση της κυβέρνησης πριν οριστικοποιηθεί η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια όπου την φέρατε εσείς, τόνισε ο κ. Τσίπρας

Πολιτικός οπορτουνιστής ο Μητσοτάκης

Σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. είναι εκνευρισμένος τόσο από το γεγονός ότι αναγνωρίζεται διεθνώς ότι αυτή η κυβέρνηση αποκαθιστά την αξιοπιστία της χώρας, όσο και από το ότι αναγνωρίζεται από τον διεθνή Τύπο ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικός οπορτουνιστής και ότι συμπεριφέρεστε με βάση τη συγκυρία. «Ποια ήταν η θέση και η στάση σας για το Μακεδονικό όλα αυτά τα χρόνια;», διερωτήθηκε.

Απάντησε στον Πρόεδρο της Ν.Δ. και στο ότι χαίρονται οι δανειστές επειδή θα σταματήσουν να μας δανείζουν. «Άρα, είναι κάτι αρνητικό το ότι φεύγουμε από τα μνημόνια και βγαίνουμε στις αγορές, που όντως, τα επιτόκια είναι πιο υψηλά. Τι να κάνουμε, να μείνουμε καμιά δεκαριά χρόνια ακόμη στα μνημόνια κ. Μητσοτάκη; Αυτή είναι η δική σας αντίληψη», τόνισε. 

Κοινή στάση Μητσοτάκη με τους εθνικιστές των Σκοπίων

Μας είπατε ότι με αυτή τη συμφωνία, επιχειρούμε να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Για κακή σας τύχη, αυτή την ώρα τόσο ο κ. Γκρουέφσκι όσο και ο κ. Ιβανόφ λένε το ίδιο στον Ζόραν Ζάεφ, ειπε ο πρωθυπουργός. «Προφανώς, επειδή δεν γίνεται να ισχύουν και τα δυο ταυτόχρονα, η αλήθεια πρέπει να είναι κάπου αλλού. Ισχύει ότι επιλέξατε με την ανεύθυνη στάση σας στο Μακεδονικό ανοίξατε το κουτί της Πανδώρας. Με τις καθρεπτικές δηλώσεις σας με τους εθνικιστές περί ανεπίτρεπτης εθνικής υποχώρησης και μειοδοσίας, δεν κάνετε τίποτε άλλο από το να νομιμοποιείτε τον ακραίο εμπρηστικό εθνικιστικό λόγο. Και το κάνετε για να ψαρέψετε στα θολά νερά του εθνικιστικού ακροατηρίου. Και μάλιστα, προ ολίγου κατηγορήσατε τον ψευδεπίγραφο εθνικισμό. Τον ορίτζιναλ τον υιοθετείτε και τον έχετε στην παράταξή σας».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ