Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΤΟΥΣΚ: Η Ε.Ε. ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ» ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προετοιμαστεί για τα «χειρότερα σενάρια» στις διατλαντικές σχέσεις, καθώς οι πολιτικές που εφαρμόζει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έρχονται όλο και περισσότερο σε αντίθεση με τις αξίες της, προειδοποίησε την Τετάρτη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ ΤουσκΨηλά στον κατάλογο με τα θέματα που θα απασχολήσουν τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Κορυφής σήμερα και αύριο βρίσκονται οι σχέσεις Ε.Ε. - ΗΠΑ, καθώς το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές μοιάζει να διευρύνεται συνεχώς, εν μέρει εξαιτίας της απόφασης του Τραμπ να επιβάλει επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγει η χώρα του από ευρωπαϊκά κράτη στις αρχές του μήνα.

«Είναι πεποίθησή μου ότι, ενώ ελπίζουμε για το καλύτερο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προετοιμάσουμε την Ένωσή μας για τα χειρότερα σενάρια», ανέφερε ο Τουσκ στην επιστολή του προς τους ηγέτες εν όψει της Συνόδου Κορυφής. «Παρά τις ακούραστες προσπάθειες μας να προασπίσουμε την ενότητα της Δύσης, οι διατλαντικοί δεσμοί δέχονται τεράστια πίεση, εξαιτίας των πολιτικών του προέδρου Τραμπ», προστίθεται στο κείμενο.

Ο  Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, παρά τις επανειλημμένες ευρωπαϊκές εκκλήσεις να μην τις αθετήσει. Στις αρχές του Ιουνίου, έπειτα από δύο προσωρινές εξαιρέσεις, ο Τραμπ αποφάσισε να επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Ε.Ε., εξωθώντας τις Βρυξέλλες να επιβάλουν σε αντίποινα δασμούς σε πολλά αμερικανικά προϊόντα, που τέθηκαν σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα.

Ευρωπαίος αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο Γερμανικό Πρακτορείο, επισήμανε ότι αυτού του είδους οι «αρνητικές» αποφάσεις έχουν «αρχίσει να μοιάζουν με μοτίβο» από πλευράς Ουάσιγκτον, καθώς ο Τραμπ μοιάζει να θεωρεί ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν «ούτε φίλους, ούτε εχθρούς», ενώ η υπεράσπιση ενός διεθνούς συστήματος που βασίζεται σε κανόνες δεν μοιάζει να βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές του. «Και αυτό είναι ένα δόγμα το οποίο για την Ε.Ε., για την Ευρώπη, είναι πολύ επικίνδυνο», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον για συνομιλίες με τον Τραμπ, προκειμένου «να διευθετηθούν οι διαφωνίες για τα εμπορικά ζητήματα με φιλικό τρόπο», όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπός του Μαργαρίτης Σχοινάς την Τετάρτη. Η ημερομηνία δεν έχει οριστεί. Όπως διευκρίνισε ο κ. Σχοινάς μεταξύ άλλων, στόχος είναι να συζητηθεί το θέμα των δασμών στα αυτοκίνητα. Ο Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι η κυβέρνησή του ετοιμάζεται να επιβάλει σύντομα πολύ πιο υψηλούς δασμούς στα αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Ευρώπη.
ΑΜΠΕ/dpa

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ